• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 28, 2014 · 4 Comments

Dovlecei cu smantana si branza Brie

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

dovlecei cu smantana

O reteta de vara usor de facut si foarte gustoasa. Asa descriu eu in putine cuvinte reteta de dovlecei cu smantana si branza Brie de astazi. Dupa ce am gatit prima dat un sos cu branza Brie am devenit fan al acestei selecte branze frantuzesti si din cand in cand, atunci cand o oferta imi face iar cu ochiul pun in cosul de cumparaturi si branza Brie.

Combinatia dintre branza Brie si dovlecei este una reusita, dupa parerea mea, pentru ca, in afara gustului deosebit pe care il va avea mancarea in final, calitatile dietetice ale dovlecelului compenseaza continutul mare de grasime din branza. Astfel ca mancarea de dovlecei cu smantana si branza Brie este mai usor de digerat decat puiul cu ciuperci si sos de branza brie. Oricum, merita incercate ambele din cand in cand ;)

Reteta de dovlecei cu smantana si branza Brie

  • Ingrediente dovlecei cu smantana si branza Brie

patru dovlecei
70 grame de branza brie
doua linguri de smantana
doi catei de usturoi
doua linguri de ulei de masline
o canita mica de apa
doua linguri de vin
cateva fire de patrunjel verde tocate marunt

  • Mod de preparare dovlecei cu smantana si branza Brie
  1. Curatam si taie felii dovleceii
  2. Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei de masline si le incalzim usor
  3. Adaugam cei doi catei de usturoi taiati bucati mici si ii lasam sa se rumeneasca la foc mic un minut maxim
  4. Adaugam dovleceii, vinul si apa si lasam sa fiarba totul la foc mic pana cand se evapora apa si vinul.
  5. Cand acestia sunt aproape gata adaugam si smantana si mai lasam un minut doua sa fiarba pe foc amestecand din cand.
  6. Dupa ce s-a omogenizat smantana dam tigaie de pe foc si adaugam branza Brie taiata bucati, amestecand continuu pana cand aceasta se topeste si se omogenizeaza cu smantana

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Salata cu ardei copti si rosii
Salata de naut cu legume de vara »

Comments

  1. Iuliana says

    July 28, 2014 at 4:27 am

    Ador dovleceii cu branza, dar uite ca nu i-am incercat niciodata in combinatie cu Brie. Cred ca au o savoare deosebita.

    Reply
    • Claudia V says

      July 28, 2014 at 5:06 am

      Au, sa stii. Eu m-am idragostit de branzeturile astea fine frantuzesti si nu e saptamaan de ceva vreme sa nu gatesc ceva cu ele ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Omleta la cuptor cu dovlecei si branza Brie says:
    September 22, 2014 at 12:32 pm

    […] facut si foarte gustoasa. Noi am repetat-o foarte des acum pe timpul verii cat e gradina plina de dovlecei. Atat de mult ne-a placut. Ramane sa o incercati si voi si imi veti da cu siguranta […]

    Reply
  2. Conopida la cuptor cu iaurt si arome indiene | Lecturi si Arome says:
    August 5, 2014 at 7:24 am

    […] ei in mai multe feluri in functie de imaginatia noastra. Simpla, gratinata, cu diferite feluri de branza sau ca in reteta de astazi, cu putin iaurt condimentat cu arome indiene, adica ghimbir si […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316