O reteta de vara usor de facut si foarte gustoasa. Asa descriu eu in putine cuvinte reteta de dovlecei cu smantana si branza Brie de astazi. Dupa ce am gatit prima dat un sos cu branza Brie am devenit fan al acestei selecte branze frantuzesti si din cand in cand, atunci cand o oferta imi face iar cu ochiul pun in cosul de cumparaturi si branza Brie.
Combinatia dintre branza Brie si dovlecei este una reusita, dupa parerea mea, pentru ca, in afara gustului deosebit pe care il va avea mancarea in final, calitatile dietetice ale dovlecelului compenseaza continutul mare de grasime din branza. Astfel ca mancarea de dovlecei cu smantana si branza Brie este mai usor de digerat decat puiul cu ciuperci si sos de branza brie. Oricum, merita incercate ambele din cand in cand ;)
Reteta de dovlecei cu smantana si branza Brie
- Ingrediente dovlecei cu smantana si branza Brie
patru dovlecei
70 grame de branza brie
doua linguri de smantana
doi catei de usturoi
doua linguri de ulei de masline
o canita mica de apa
doua linguri de vin
cateva fire de patrunjel verde tocate marunt
- Mod de preparare dovlecei cu smantana si branza Brie
- Curatam si taie felii dovleceii
- Intr-o tigaie punem doua linguri de ulei de masline si le incalzim usor
- Adaugam cei doi catei de usturoi taiati bucati mici si ii lasam sa se rumeneasca la foc mic un minut maxim
- Adaugam dovleceii, vinul si apa si lasam sa fiarba totul la foc mic pana cand se evapora apa si vinul.
- Cand acestia sunt aproape gata adaugam si smantana si mai lasam un minut doua sa fiarba pe foc amestecand din cand.
- Dupa ce s-a omogenizat smantana dam tigaie de pe foc si adaugam branza Brie taiata bucati, amestecand continuu pana cand aceasta se topeste si se omogenizeaza cu smantana
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Ador dovleceii cu branza, dar uite ca nu i-am incercat niciodata in combinatie cu Brie. Cred ca au o savoare deosebita.
Claudia V says
Au, sa stii. Eu m-am idragostit de branzeturile astea fine frantuzesti si nu e saptamaan de ceva vreme sa nu gatesc ceva cu ele ;)