Luna aceasta am deosebita placere sa fiu gazda uneia dintre provocarile culinare la care particip, “Provocarea secreta“. Asa ca, la sfarsitul lunii veti putea vedea pe blog si parada retetelor tuturor participantelor la aceasta provocare. Sper sa fie in numar cat mai mare si sa va placa ce retete vor pregati fetele. Pana atunci insa, o sa va arat ce reteta am ales eu de pe blogul pe care norocul mi l-a distribuit, si anume blogul Amei (Ama in bucatarie), pe care multi dintre voi cred ca il stiti deja. Ama este si initiatoarea acestei frumoase provocari culinare care tine de cativa ani buni.
Cam greu de ales o singura reteta de pe blogul Amei. Sincera sa fiu l-am tot rasfoit, am tot ales, m-am tot uitat la retete de deserturi pentru ca stiu ca astea va plac cu siguranta ;) si stiu ca Ama face niste desertul tare bune, cu retete simple, rapide, la indemana tuturor si in mod special perfecte pentru cei mici. Tentata am fost de niste cookies cu ciocolata, de o inghetata cu capsuni sau de o budinca de banane cu roscove dar pana la urma castigator a fost un fel de baza, adica o mancare simpla cu carne de pui.
Atat de mult mi-a placut ideea acestui pui in sos cu mustar de dijon si smantana incat am zis ca trebuie sa il incerc macar sa vad si eu cum este. Si daca tot a fost atat de bun incat cred ca va deveni o obisnuinta sa il prepar am lasat deserturile deoparte si am hotarat ca ar fi bine sa va sfatuiesc si pe voi sa faceti pui in sos dijonez cu smantana. O sa vreti portie dubla, va asigur :).
De ce se numeste sos dijonez? Simplu, pentru ca aveti nevoi de mustar de Dijon ca sa il preparati. Banuiesc ca merge si cu altfel de mustar insa aceste este deosebit si ideal ar fi sa incercati asa reteta. De ce cu smantana? Pentru ca, din cate am inteles de la Ama, reteta dupa care s-a ghidat era cu iaurt si nu cu smantana. Asa ca, daca nu aveti smantana in casa sau daca doar vreti ceva mai usor, inlocuiti smantana cu iaurt. Iar in ce priveste carnea, Ama a facut cu piept de pui insa eu tocmai cumparasem niste pulpe inferioare de pui si mi-am zis ca ar fi bine sa le pun putin in valoare prin acest sos. A mers perfect!
Reteta de pulpe de pui in sos dijonez cu smantana
- Ingrediente pentru reteta de pulpe de pui in sos dijonez cu smantana
500 de grame de pulpe inferioare de pui
o lingura de ulei
2 cepe mari
2 catei de usturoi
1 cana de apa sau supa de pui
2 linguri de mustar dijonez
trei linguri pline cu smantana de 20%
sare, piper
- Mod de preparare pentru reteta de pulpe de pui in sos dijonez cu smantana
- Spalam pulpele de pui si le lasam sa se scurga de apa.
- Punem uleiul intr-o tigaie si il incingem dupa care adaugam pulpele de pui.
- Lasam pulpele de pui sa se rumeneasca intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta.
- Intre timp taiem ceapa bucati mici sau fasii, curatam si taiem si usturoiul.
- Dupa ce pulpele s-au rumenit le scoatem pe o farfurie si in grasimea ramasa adaugam ceapa si usturoiul.
- Le lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam apa (supa de pui) si mustarul.
- Amestecam si lasam sa scada la foc mic pana cand observam ca ceapa incepe sa se inmoaie, aproximativ zece minute, dupa care adaugam pulpele de pui rumenite in prealabil.
- Lasam inca zece minute sa fiarba si pulpele de pui si sa mai scada apa dupa care adaugam smantana, amestecam bine si mai lasam tigaia pe foc aproximativ cinci minute cat sa se formeze sosul de smantana.
- Cand este gata, luam tigaia de pe foc, punem in farfurii si servim alaturi de salata verde cu putin ulei sau dupa preferinta cu cartofi, orez, etc.
Pofta buna sa aveti!
Nu prea-mi place mie mustarul, dar reteta asta suna prea bine ca sa nu o incerc :)
Te sfatuiesc sa o incerc! Eu am avut o surpriza placuta, foarte placuta desi nu ma asteptam sa fie asa de buna :)))