• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 11, 2014 · 7 Comments

Mini tarte rustice cu ton si smantana

Aperitive· cu peste/fructe de mare

Spune si altora!
       

mini tarte

Un aperitiv practic, gustos, simplu si usor de facut, perfect pentru zilele in care te grabesti si nu vrei sa stai prea mult timp in bucatarie. Asa as defini eu reteta de mini tarte rustice cu ton si smantana.  E o reteta atat de simpla incat prea mult nici nu am ce sa povestesc mai ales ca aluatul, de data asta, este cumparat. Din cand in cand, se intampla sa am in frigider un aluat de patiserie pentru zilele cand sunt pe fuga si trebuie sa gatesc ceva contra cronometru. La fel si o conserva de ton este mereu prezenta in camara.

Reteta de astazi, insa, merge foarte bine sa o faceti si in zilele cand aveti musafiri, mini tartele cu ton si smantana fiind un aperitiv potrivit pentru aceste ocazii. Si daca gatiti pentru mai mult de sase persoane impartiti aluatul in mai multe parti egale, obtinand astfel mai multe bucati de tarta.

Reteta de mini tarte rustice cu ton si smantana

  • Ingrediente mini tarte rustice cu ton si smantana

275 grame de aluat de patiserie
o conserva de ton in ulei sau suc propriu
o jumatate de rosie mica
6 masline negre
200 grame de smantana

  • Mod de preparare mini tarte rustice cu ton si smantana
  1. Incingem cuptorul la 190 de grade
  2. Punem in tava de la cuptor hartie de copt
  3. Taiem aluatul in sase dreptunghiuri
  4. Scurgem tonul de uleiul sau apa din conserva
  5. Amestecam, intr-un castron tonul cu smantana
  6. Impartim compozitia in sase parti egale si punem in fiecare dreptunghi de aluat cate o parte
  7. Ridicam colturile aluatului pe marginile dreptunghiurilor
  8. Taiem maslinele in fasii mai mici si rosia in sase felii
  9. Punem in centrul fiecarui dreptunghi o feliuta de rosi si cateva fasii de masline
  10. Dam tava la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora, pana cand vedeti ca aluatul de pe margini s-a rumenit
  11. Servim calde ca si aperitiv

ton si smantana_1

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Ciuperci umplute de post
Cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata »

Comments

  1. rodica says

    January 12, 2016 at 10:52 am

    Interesanta ideea. Meargă si cu faietaj din comerț? Nu prea stau bine cu frământatul!!!!!

    Reply
    • Claudia V says

      January 12, 2016 at 1:53 pm

      Rodica, da! :)
      Acestea sunt facute cu aluat de foietaj din comert. Sa fii doar atenta sa nu contina margarina.
      Eu cumpar de la LIDL si am gasit fara margarina, doar din uleiuri, si e foarte bun.

      Reply
  2. Vicky`s Recipes says

    May 15, 2015 at 11:14 pm

    Interesanta idee si arata savuros! Rapide si excelente!

    Reply
    • Claudia V says

      May 16, 2015 at 6:28 am

      Ma bucur ca iti plac, Vicky! :)

      Reply
  3. Iuliana says

    October 11, 2014 at 6:29 am

    Foarte faina ideea! Ar merge de minune, acum, la micul dejun :)

    Reply
    • Claudia V says

      October 11, 2014 at 2:44 pm

      Da, ar merge la un mic dejun mai consistent :)

      Reply

Trackbacks

  1. Prajitura cu foietaj, mousse de ciocolata si portocale says:
    February 14, 2015 at 3:16 pm

    […] m-am gandit ca aluatul de foietaj transformat in blat merge bine cu o crema usoara si aerata cum e mousse-ul de ciocolata pe care […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

October 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316