• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 20, 2015 · 2 Comments

Bucataria asiatica la tine acasa

Diverse

Spune si altora!
       

bucataria asiaticaAm “facut cunostinta” cu bucataria asiatica cu ceva ani in urma, in vizita fiind la una dintre cele mai bune prietene ale mele, stabilita in Germania. Pe acele vremuri nu existau la noi restaurante chinezesti decat foarte putine, prin capitala. Asa ca am fost mai mult decat incantata cand ne-a invitat sa cinam la un restaurant chinezesc. Din pacate nu imi mai aduc acum aminte numele preparatelor consumate. Sunt ceva ani de atunci. Insa am ramas cu impresia generala ca mancarea chinezeasca este foarte gustoasa mai ales atunci cand este pregatita de cei ce se pricep la a gati asiatic.

Cu siguranta putem incerca si noi acasa. Si eu am facut-o. Am gatit asiatic sau mai bine spus cu influente asiatice pentru ca a afirma ca gatesti asiatic uneori este prea mult. Ca sa gatesti in adevaratul spirit culinar asiatic trebuie sa respecti mai multe reguli bine definite din bucataria tarii respective si mai ales sa respecti exact cantitatile si ingredientele specificate intr-o reteta de acest gen. Altfel nu prea iti va iesi o mancare care sa aiba un gust “ca acasa”, adica ca in bucatariile indeparatei Asii.

Asa ca daca nu ai un wok (tigaie specifica gatitului in bucatariile asiatice), ingrediente specifice cum ar fi sosul hoisin, ulei de susan, sos de soia sau de peste, pasta wasabi etc, dar vrei totusi sa incerci adevaratul gust al mancarii asiatice cel mai indicat lucru ar fi sa tragi o fuga pana la cel mai apropiat restaurant cu specific asiatic sau sa comanzi acasa, folosind internetul, mancarea asiatica dorita.

Acum nu numai ca s-au inmultit restaurantele cu specific asiatic dar au aparut si magazine online de catering si livrare a mancarurilor asiatice cum este de exemplu Noodlesbar pe care eu l-am descoperit recent si de unde se pot comanda diferite feluri de mancaruri sau meniuri complete asiatice, fie ele chinezesti, japoneze, coreene sau thailandeze.

Livrarea este gratuita, existand doar o comanda minima care poate fi putin mai mare in functie de cat de departe va aflati de sediul lor. Singura “problema”, din punctul meu de vedere, ar fi ca livreaza doar in Bucuresti si sectorul Ilfov asa ca, din pacate eu nu ma pot bucura de placerea gustului unei adevarate mancari asiatice. Asa ca nu imi ramane decat sa incerc sa o “reproduc” in bucataria mea, tragand cu ochiul la delicioasele preparate de pe site. Mai exact la ce ingrediente sunt specificate ca facand parte din reteta si, bineinteles la modul de prezentare, pentru ca daca o sa intrati pe site o sa observati ca pentru fiecare produs sunt mentionate ingredientele continute, dar si informatii cu privire la tara de provenienta cat si cu privire la cat  sunt de condimentate.

Iar daca dorti sa faceti comanda puteti chiar alege daca un preparat sa fie mai mult sau mai putin sau poate chiar deloc, iute si chiar sa optati ca unul dintre ingrediente sa nu se regaseasca in mancarea pe care o comandati. Pur si simplu mentionati acest lucru atunci cand faceti comanda si bucatarii de la Noodlsebar vor modifica reteta asa cum doriti.

Voua va place mancarea asiatica? Incercati sa o gatiti acasa sau preferati sa o comandati stiind ca este facuta de un iscusit bucatar specializat in bucataria asiatica si care foloseste atat tehnici cat si ingediente specifice acesteia?


Spune si altora!
       
 
      
« Drob de miel in prapure
Pasca cu branza de vaci – reteta traditionala »

Comments

  1. Iuliana says

    April 20, 2015 at 4:14 pm

    Mie imi place tare mult mancarea asiatica. Tare-tare! Atat de tare incat nu o fac acasa, prefer sa o mananc facuta de cineva care chiar se pricepe la asta :)

    Reply
    • Claudia V says

      April 20, 2015 at 5:02 pm

      Eu mai am tentative de facut acasa pentru ca nu am alte variante dar daca as putea as comanda :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

April 2015
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316