• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 4, 2014 · 5 Comments

Salata de andive cu carne de curcan

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

andive cu carne

Desi nu sunt placute de unele persoane din cauza gustului lor usor amar, andivele, ca si orice alta leguma ar trebui macar din cand in cand, pentru diversitate, sa fie incluse in meniul nostru. Ele se pot pregati simplu sub forma de salata de andive sau gatite, la cuptor. Eu am incercat ambele variante si mi-au placut asa ca, din cand in cand, mi-am propus sa mai testez si alte combinatii cu andive, cum este cea de astazi, de andive cu carne pe care le-am combinat intr-o salata imbogatita cu un dressing de iaurt. O reteta simpla si rapida de salata care poate sa faca oricand parte dintr-un meniu festiv, de sarbatori, mai ales daca este pusa in valoare de modul in care este servita ;)

Reteta de salata de andive cu carne de curcan

  • Ingrediente salata de andive cu carne de curcan

doua andive
150 de grame de carne de curcan fiarta in prealabil
zeama de la o jumatate de lamaie
o mana de masline
o mana de miez de nuca
o jumatate de lingurita de turmeric
o varf de cutit de piper
sare dupa gust
trei linguri de iaurt grecesc (20% grasime)
doua linguri de ulei de masline
un catel de usturoi

  • Mod de preparare salata de andive cu carne de curcan
  1. Se spala andivele si se taie in doua dupa care se da deoparte partea amara care seamana cu cotorul de la varza dupa care se taie fasii.
  2. Se pun andivele taiate intr-un castron si se adauga zeama de lamaie ca sa nu oxideze (andivele oxideaza foarte repede)
  3. Se taie maslinele, miezul de nuca si carnea de curcan marunt si se adauga peste andive
  4. Iaurtul se amesteca cu doua linguri de ulei de masline, catelul de usturoi tocat marunt, turmericul, piperul si sare dupa gust
  5. Se toarna amestecul de iaurt peste andive si se amesteca totul bine
  6. Se serveste ca salata sau ca aperitiv
  • Tips & Trics

Daca doriti ca sa o folositi ca aperitiv pentru o masa festiva pastrati cateva frunze mari de la andive in care sa serviti salata de andive cu carne de curcan umplandu-le cu aceasta si punand deasupra miez de nuca

andive cu carne_1

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Piept de porc la cuptor cu gulii
Mancare de inimi si pipote de pui »

Comments

  1. Diana says

    November 5, 2014 at 4:10 pm

    Eu de obicei le mananc in salate cu blue cheese sau trase la tigaie caramelizate usor cu bucatele de carnita. Interesanta ideea ta, Clau :*

    Reply
    • Claudia V says

      November 5, 2014 at 4:12 pm

      Ma bucur ca iti place reteta, Diana :)
      Si ideea ta e interesanta si chiar mi-ai facut pofta. Neaparat sa le fac si eu asa sa vad cum ies. Sigur sunt nemaipomenite la gust :)

      Reply
  2. Iuliana says

    November 5, 2014 at 1:49 pm

    Si eu tot pe post folosesc andivele. Le umplu cu salate sau cu creme de branza, dar cu carne nu am incercat….inca ;)

    Reply
    • Iuliana says

      November 5, 2014 at 1:50 pm

      pe post de barcute am vrut sa zic, dar graba strica treaba…

      Reply
      • Claudia V says

        November 5, 2014 at 2:51 pm

        Mi-am dat seama :)
        E buna si combinatia cu carne.Merita sa o incerci!

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

November 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Oct   Dec »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316