Desi nu sunt placute de unele persoane din cauza gustului lor usor amar, andivele, ca si orice alta leguma ar trebui macar din cand in cand, pentru diversitate, sa fie incluse in meniul nostru. Ele se pot pregati simplu sub forma de salata de andive sau gatite, la cuptor. Eu am incercat ambele variante si mi-au placut asa ca, din cand in cand, mi-am propus sa mai testez si alte combinatii cu andive, cum este cea de astazi, de andive cu carne pe care le-am combinat intr-o salata imbogatita cu un dressing de iaurt. O reteta simpla si rapida de salata care poate sa faca oricand parte dintr-un meniu festiv, de sarbatori, mai ales daca este pusa in valoare de modul in care este servita ;)
Reteta de salata de andive cu carne de curcan
- Ingrediente salata de andive cu carne de curcan
doua andive
150 de grame de carne de curcan fiarta in prealabil
zeama de la o jumatate de lamaie
o mana de masline
o mana de miez de nuca
o jumatate de lingurita de turmeric
o varf de cutit de piper
sare dupa gust
trei linguri de iaurt grecesc (20% grasime)
doua linguri de ulei de masline
un catel de usturoi
- Mod de preparare salata de andive cu carne de curcan
- Se spala andivele si se taie in doua dupa care se da deoparte partea amara care seamana cu cotorul de la varza dupa care se taie fasii.
- Se pun andivele taiate intr-un castron si se adauga zeama de lamaie ca sa nu oxideze (andivele oxideaza foarte repede)
- Se taie maslinele, miezul de nuca si carnea de curcan marunt si se adauga peste andive
- Iaurtul se amesteca cu doua linguri de ulei de masline, catelul de usturoi tocat marunt, turmericul, piperul si sare dupa gust
- Se toarna amestecul de iaurt peste andive si se amesteca totul bine
- Se serveste ca salata sau ca aperitiv
- Tips & Trics
Daca doriti ca sa o folositi ca aperitiv pentru o masa festiva pastrati cateva frunze mari de la andive in care sa serviti salata de andive cu carne de curcan umplandu-le cu aceasta si punand deasupra miez de nuca
Pofta buna sa aveti!
Diana says
Eu de obicei le mananc in salate cu blue cheese sau trase la tigaie caramelizate usor cu bucatele de carnita. Interesanta ideea ta, Clau :*
Claudia V says
Ma bucur ca iti place reteta, Diana :)
Si ideea ta e interesanta si chiar mi-ai facut pofta. Neaparat sa le fac si eu asa sa vad cum ies. Sigur sunt nemaipomenite la gust :)
Iuliana says
Si eu tot pe post folosesc andivele. Le umplu cu salate sau cu creme de branza, dar cu carne nu am incercat….inca ;)
Iuliana says
pe post de barcute am vrut sa zic, dar graba strica treaba…
Claudia V says
Mi-am dat seama :)
E buna si combinatia cu carne.Merita sa o incerci!