Va plac andivele? Numita si “cicoarea de gradina”, andiva este o leguma cu un gust usor amarui si cu proprietati deosebite. Consumul acestora este benefic in cazul diferitelor boli cum ar fi cele de fiere, a obezitatii sau a bolilor rinichilor. Varianta cea mai buna in care se pot consuma andivele sunt salatele asa ca astazi va sugerez o salata de andive cu porumb si masline. Desi este un pica cam amaruie, daca o stropiti cu zeama de lamaie gustul acesta dispare.Cel putin asa mi s-a parut mie :)
Reteta de salata de andive
- Ingrediente salata de andive:
doua andive
o lingura de ulei de masline
o lingura de zeama de lamaie
o lingura doua de seminte de rodie
doua, trei linguri de masline fara samburi
doua linguri de boabe de porumb
sare
- Mod de preparare salata de andive:
- Spalam andivele, le taiem in doua pe lungime si apoi pe latime, fasii mai mici.
- Punem andivele taiate intr-un castron si le stropin cu zeama de lamaie.
- Taiem maslinele bucati mai mici.
- Adaugam peste andive maslinele, semintele de rodie, boabele de porumb.
- Mai adaugam si sare dupa gust si o lingura de ulei de masline.
- Amestecam totul bine si servim simplu sau ca si garnitura.
Pofta buna sa aveti!
[…] cand gasesc in oferta andive cumpar si gatesc ceva cu ele. Am facut cu la cuptor cu bacon dar si salata de andive si mi-au placut. Au ele un gust usor amar dar sunt bune pentru sanatate asa ca trec peste partea […]