• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 21, 2014 · 2 Comments

Ciorba radauteana de curcan

cu carne· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
 9     
9
Shares

ciorba radauteana de curcan

Ciorba radauteana este o reteta traditionala romaneasca ce seamana foarte mult cu ciorba de burta insa fiind mai putin grasa este si mai usor digerabila. De obicei o facem din piept de pui insa, avand o pulpa de curcan am facut de data asta o ciorba radauteana de curcan.

Aveam de gand sa fac altceva cu pulpa de curcan insa ideea de a face o ciorba radauteana mi-a venit cand am rasfoit blogul Iulianei ca sa aleg o reteta pe care sa o prepar pentru “Provocarea secreta” lansata de Ama si a carei parada va fi gazduita luna asta de Monica. Iata deci varianta mea inspirata de reteta de ciorba radauteana Dukan a Iulianei.

Reteta de ciorba radauteana de curcan

  • Ingrediente pentru reteta de ciorba radauteana de curcan:

un kg pulpa de curcan
o ceapa mare
un morcov mare
o radacina de patrunjel
o bucata de telina
sare, usturoi, piper, otet
150 grame smantana de 12%
o lingura de faina
o lingura de ulei
un ou
4 litri de apa (3+1)

  • Mod de preparare pentru reteta de ciorba radauteana de curcan:
  1. Punem separat carnea la fiert in trei litri de apa si putina sare. Daca avem carne cu oase fierbem mult, cam doua ore, pana se desprinde complet carnea de pe oase. Dupa fierbere si racire, scoatem carnea, o desprindem de pe oase si o taiem taitei sau cubulete. Zeama o vom folosi ulterior.
  2. Legumele bine spalate si date prin razatoarea cea mai mica le punem in oala in care vrem sa facem ciorba cu putina sare, o ligura de ulei si 100 g de apa si le fierbem usor la foc foarte mic, cam o jumatate de ora.
  3. Restul pana la 1 litru de apa il adaugam apoi, dar nu rece, ci clocotit, peste amestecul de legume care continua sa fiarba la foc mic. Lasam totul sa farba pana ce legumele devin moi.
  4. Cat timp fierb legumele pregatim si mujdeiul de usturoi, facut din 3-4 catei, putina sare si apa.
  5. Adaugam in oala carnea taiata si zeama de la carne, dar strecurata si lasam sa mai fiarba usor.
  6. Preparam maiaua dintr-un ou bine batut, o lingura de faina si smantana, totul bine amestecat.
  7. Diluam amestecul cu putina supa si o adaugam in oala de ciorba amestecand continuu, sa se omogenizeze.
  8. Punem si doua linguri de otet, sau mai mult, dupa gust.
  9. Mai lasam sa fiarba 5 minute pe foc.
  10. Inchidem focul, adaugam mujdeiul de ustoroi, punem capacul si… servim cu pofta alaturi de mujdei de usturoi si otet.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 9     
9
Shares
 
9
Shares
 9    
« Cum vopsim ouale rosii in mod natural
Friptura de miel la cuptor »

Trackbacks

  1. Orez cu sos de rosii si carne de curcan | Lecturi si Arome says:
    July 25, 2014 at 8:18 am

    […] grame de fiarta de curcan o ceapa o lingura de ulei de masline 150 grame de bulion 200 grame de orez zeama de pui sare dupa […]

    Reply
  2. Cartea de bucate a lunii aprilie | Lecturi si Arome says:
    May 1, 2014 at 6:17 am

    […] Ciorba radauteana de curcan […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

April 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Mar   May »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316