Cu ultimele rosioare pe care le-am cules din gradina inainte sa vina frigul m-am gandit sa fac o mancare de inimi si pipote, mancare pe care, din pacate o fac rar desi are la baza o reteta simpla si este si foarte gustoasa. Se face rapid si nu avem nevoie decat sa ne aprovizionam cu inimi si pipote de pui plus cateva legume: rosii, ardei si ceapa.
Reteta de mancare de inimi si pipote de pui
- Ingrediente mancare de inimi si pipote de pui
500 de grame de inimi si pipote de pui
trei cepe mari
doi ardei grasi (unul rosu si unul galben)
500 de grame de rosii
50 de grame de apa
trei linguri de ulei
sare, piper
o mana de patrunjel
- Mod de preparare mancare de inimi si pipote de pui
- Curatam ceapa si o taiem solzisori
- Punem intr-o tigaie uleiul si il incalzim usor dupa care adaugam ceapa taiata si apa. In acest fel, practic ceapa nu se prajeste ci se inabusa si se va digera mai usor.
- Adaugam ardeii taiati fasii si rosiile taiate bucati
- Intre timp punem la fiert, separat, inimile si pipotele, in apa cu sare pentru macar un sfert de ora dupa care le scurgem de apa si le punem peste ceapa
- Punem patrujelul tocat marunt, sare si piper dupa gust si amestecam totul bine lasand sa fiarba mancarea la foc mic pana cand se gatesc legumele si carnea iar sosul scade la consistenta dorita
- Servim calda ca si fel principal
Pofta buna sa aveti!
Dan says
Buna Claudia,
Mi-a placut reteta ta pt. ca si eu am facut-o candva, dar deoarece nu mi-a placut ca nu s-au fiert inimile si pipotele ca lumea am renuntat la acest fel de mancare. Stii cumva cam cat se lasa la fiert pipotele si inimile ca sa fie moi la final. Sau nu ar fi mai bine sa fierbem separat aceste inimi si pipote pana cand sunt moi si dupa adaugate la soul respectiv si lasat sa fiarba pana cand sosul a scazut suficient
Mersi si astept un raspuns de la tine
Sa ai o zi buna !
Claudia V says
Buna Dan,
Am specificat in reteta ca e mai bine sa le fierbem separat. Timpul insa e relativ. Nestiind de la ce gaini sunt e mai greu de estimat. Eu am fiert putin dar probabil ca am avut noroc.
Le fierbi pana cand vezi ca sunt aproape gata. E mai bine asa decat sa zic eu acum un timp anume.
Spor la gatit si daca faci reteta poate revii si ne spui intr-un alt comentariu cam cat ai fiert tu pipotele si inimile :)
Iuliana says
Vreau, vreau, vreau! Eu ii zic tocanita, dar n-am mai facut de o vesnicie. O voi face si eu sambata. Merci de idee :)
Claudia V says
Cu placere!
Hai pana la mine sa iti dau o portie ;)
Da, i-as fi zis tocanita dar mi s-a parut mai elegant sa ii spun mancare :p