• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 6, 2014 · 4 Comments

Mancare de inimi si pipote de pui

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 4     
4
Shares

mancare de inimi si pipote

Cu ultimele rosioare pe care le-am cules din gradina inainte sa vina frigul m-am gandit sa fac o mancare de inimi si pipote, mancare pe care, din pacate o fac rar desi are la baza o reteta simpla si este si foarte gustoasa. Se face rapid si nu avem nevoie decat sa ne aprovizionam cu inimi si pipote de pui plus cateva legume: rosii, ardei si ceapa.

Reteta de mancare de inimi si pipote de pui

  • Ingrediente mancare de inimi si pipote de pui

500 de grame de inimi si pipote de pui
trei cepe mari
doi ardei grasi (unul rosu si unul galben)
500 de grame de rosii
50 de grame de apa
trei linguri de ulei
sare, piper
o mana de patrunjel 

  • Mod de preparare mancare de inimi si pipote de pui
  1. Curatam ceapa si o taiem solzisori
  2. Punem intr-o tigaie uleiul si il incalzim usor dupa care adaugam ceapa taiata si apa. In acest fel, practic ceapa nu se prajeste ci se inabusa si se va digera mai usor.
  3. Adaugam ardeii taiati fasii si rosiile taiate bucati
  4. Intre timp punem la fiert, separat, inimile si pipotele, in apa cu sare pentru macar un sfert de ora dupa care le scurgem de apa si le punem peste ceapa
  5. Punem patrujelul tocat marunt, sare si piper dupa gust si amestecam totul bine lasand sa fiarba mancarea la foc mic pana cand se gatesc legumele si carnea iar sosul scade la consistenta dorita
  6. Servim calda ca si fel principal

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Salata de andive cu carne de curcan
Cobbler cu prune si fulgi de ovaz »

Comments

  1. Dan says

    February 22, 2017 at 6:22 pm

    Buna Claudia,
    Mi-a placut reteta ta pt. ca si eu am facut-o candva, dar deoarece nu mi-a placut ca nu s-au fiert inimile si pipotele ca lumea am renuntat la acest fel de mancare. Stii cumva cam cat se lasa la fiert pipotele si inimile ca sa fie moi la final. Sau nu ar fi mai bine sa fierbem separat aceste inimi si pipote pana cand sunt moi si dupa adaugate la soul respectiv si lasat sa fiarba pana cand sosul a scazut suficient
    Mersi si astept un raspuns de la tine
    Sa ai o zi buna !

    Reply
    • Claudia V says

      February 22, 2017 at 7:15 pm

      Buna Dan,
      Am specificat in reteta ca e mai bine sa le fierbem separat. Timpul insa e relativ. Nestiind de la ce gaini sunt e mai greu de estimat. Eu am fiert putin dar probabil ca am avut noroc.
      Le fierbi pana cand vezi ca sunt aproape gata. E mai bine asa decat sa zic eu acum un timp anume.
      Spor la gatit si daca faci reteta poate revii si ne spui intr-un alt comentariu cam cat ai fiert tu pipotele si inimile :)

      Reply
  2. Iuliana says

    November 6, 2014 at 9:12 am

    Vreau, vreau, vreau! Eu ii zic tocanita, dar n-am mai facut de o vesnicie. O voi face si eu sambata. Merci de idee :)

    Reply
    • Claudia V says

      November 6, 2014 at 9:14 am

      Cu placere!
      Hai pana la mine sa iti dau o portie ;)
      Da, i-as fi zis tocanita dar mi s-a parut mai elegant sa ii spun mancare :p

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

November 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« Oct   Dec »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316