• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 10, 2014 · 15 Comments

Ciuperci umplute de post

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
       

ciuperci umplute de post

La noi in casa e deja un obicei format ca in vinerile de peste an, cele din afara perioadelor de post, sa avem un meniul vegan. Asa ca in aceste zile la mare cautare sunt ciupercile pentru ca sunt satioase, se gatesc usor, sunt pline de proteine si…se gasesc tot timpul anului.

Reteta de astazi, de ciuperci umplute de post este o reteta simpla si usor de facut iar faptul ca se pregateste la cuptor este si foarte sanatoasa. Ca sa nu mai zic ca este si o reteta rapida. Trebuie doar sa spalam ciupercutele, sa le curatam, taiem, umplem, adaugam cateva condimente si apoi asteptam cuptorul sa isi faca treaba :)

Reteta de ciuperci umplute de post

  • Ingrediente ciuperci  umplute de post

750 grame de ciuperci
doua maini de masline negre
doua linguri de ulei
sase linguri de suc de rosii
o jumatate de lingurita de turmeric
o jumatate de lingurita de lemongrass
o mana de patrunjel verde
un sfert de lingurita de sare
un varf de cutit de piper

  • Mod de preparare ciuperci  umplute de post
  1. Spalam ciupercile, indepartam coditele si le tocam marunt.
  2. Tocam si maslinele cat mai marunt si le amestecam cu coditele de la ciuperci.
  3. Punem peste ele condimentele, turmeric, lemongrass, sare, piper si amestecam bine.
  4. Amestecam uleiul cu bulionul si le punem intr-un vas de yena
  5. Asezam palariutele de la ciuperci in tava si pe fiecare dintre ele punem o mica cantitate din coditele taiate amestecate cu masline si condimente.
  6. Presaram pe fiecare dintre ele putin patrunjel tocat marunt
  7. Dam vasul la cuptor, la foc mediu  pentru un sfert de ora, maxim 20 de minute, verificand din cand in cand ca sa nu scada prea tare sosul. Eventual, daca sucul de rosii nu este chiar asa de lichid puteti sa mai adaugati putina apa inainte de a pune ciupercutele la cuptor.
  8. Servin calde ca si fel pricipal sau a si garnitura

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Cuscus cu mere caramelizate si sos de ciocolata
Mini tarte rustice cu ton si smantana »

Comments

  1. Valentina says

    December 15, 2014 at 10:05 pm

    Eu nu am inteles daca acel amestec, de ulei cu bullion, trebuie pus in tava pur si simplu sau in ciupercute impreuna cu umplutura? Si inca ceva, as putea adauga la umplutura ceapa si usturoi, sau trebuie calite in prealabil pt a putea fi omogene ca gust cu celelalte ingrediente la sfarsit? Multumesc!

    Reply
    • Claudia V says

      December 16, 2014 at 5:05 am

      Da, exact cum am scris, se pune uleiul cu bulionul in vas inainte de a pune ciupercutele. Am numerotat pasii tocmai in ideea ca daca sunt respectati se intelege bine cum se face reteta.
      In ce priveste ceapa si usturoiul, ai putea sa incerci sa le adaugi crude. Cred ca in 20 de minute se gatesc. Usturoiul cel putin sigur se va gati. Ideea e sa tai si ceapa cat mai mic.
      Daca nu ai probleme de sanatate poti sa le calesti in prealabil.
      Totul depinde de gusturile tale, in rest poti experimenta orice, dupa parerea mea :)

      Reply
  2. mikaela says

    October 10, 2014 at 9:54 am

    Cat de mult imi plac,la cuptor (prajeala nu prea obisnuiesc ),frigarui,umplute,gratinate,nici nu mai conteaza.Sanatoase ,satioase,grozav de bune.Poate printre cele mai bune mancaruri de post.

    Reply
    • Claudia V says

      October 10, 2014 at 10:15 am

      Frigarui? Interesant :) Cum le faci?Sa fac si eu :)

      Reply
      • mikaela says

        October 10, 2014 at 10:51 am

        Si ele se pot face in multe feluri,depinde de gusturi si inventivitatea fiecaruia.
        Simplu ,legumele taiate bucati aproximativ egale se stropesc cu suc de lamaie,se acopera cu un dressing (din ierburi tocate marunt, mirodenii,ardei iute tocat marunt,sare,piper si ulei),se lasa la frigider ~1 h,apoi se insira pe bête,se aseaza pe gratarul uns si incins,intorcandu-le din cand in cand,,sa nu se arda ;cand le intoarcem le ungem cu sucul lasat cat au stat la rece.Se tin in cuptor ~15 min.

        Reply
      • mikaela says

        October 10, 2014 at 10:57 am

        Legume-ardei rosu,galben,verde,porumb,dovlecel,ceapa,vanata…ce se poate monta pe bête de frigarui ,dupa preferinte.

        Reply
      • mikaela says

        October 10, 2014 at 10:59 am

        Si am uitat ceva- usturoiul zdrobit la dressing,e important in cazul asta precum sarea si pierul.

        Reply
        • Claudia V says

          October 10, 2014 at 1:38 pm

          Multumesc pentru reteta, Mikaela :)
          Sa stii ca o sa o incerc si eu neaparat pt ca pare foarte interesanta :)

          Reply
          • mikaela says

            October 10, 2014 at 2:50 pm

            Cu placere,ma bucur.Merita incercata si varianta frigarui(de post).Sunt bune pentru cei care iubesc vegetalele.

  3. Iuliana says

    October 10, 2014 at 6:22 am

    O bunatate! Si ce bine arata :)

    Reply
    • Claudia V says

      October 10, 2014 at 6:31 am

      Multumesc! Sa stii ca sunt tare bune ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Cartea de bucate a lunii octombrie - Lecturi si Arome says:
    April 6, 2023 at 4:00 pm

    […] Ciuperci umplute de post […]

    Reply
  2. Retete de aperitive de post. Delicioase, rapide și ușor de făcut. - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2022 at 1:04 pm

    […] Ciuperci umplute de post […]

    Reply
  3. Meniul saptamanal - #1 aprilie - Lecturi si Arome says:
    April 9, 2016 at 6:03 am

    […] Ciuperci umplute de post (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  4. Salata de ciuperci cu sos de maioneza si usturoi - Lecturi si Arome says:
    March 30, 2016 at 8:02 pm

    […] Ciuperci umplute de post (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

October 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316