V-am promis saptamana trecuta, daca va mai aduceti aminte, ca va dau si o reteta de cuscus de data asta sub forma de desert. Si iat-o: cuscus cu mere caramelizate si sos de ciocolata. Suna bine, nu? Si mai ales e de sezon. Si ce frumos e, acum pe timpul toamnei, sa simti venind din bucatarie aromele ametitoare de mere caramelizate si scortisoara.
Si nici nu e greu de facut. Este o reteta atat de simpla si gustoasa incat va garantez ca o sa o faceti des in sezonul rece. Si va fi cu siguranta indragita si de cei mici. Mai ales ca are si putin sos de ciocolata.
In reteta, am folosit, ca si in cea de rosii umplute, cuscus de la Divella de care eu sunt foarte incantata pentru ca e practic si se face foarte usor si rapid. O sa imi dati dreptate dupa ce o sa il incercati :)
Cantitatile pe care le-am folosit in reteta sunt pentru doua portii deci, daca sunteti mai multi la masa va trebui sa le mariti proportional.
Reteta de cuscus cu mere caramelizate si sos de ciocolata
- Ingrediente cuscus cu mere caramelizate si sos de ciocolata
50 grame de cuscus de la Divella
2 mere mici sau unul mai mare
o lingura de zahar brun
o lingura de unt topit (unt de cocos in varianta vegana)
100 ml apa
un strop de sare
25 grame de ciocolata cu alune (ciocolata neagra in varianta vegana)
doua-trei linguri de lapte (apa in varianta vegana)
o jumatate de lingurita de scortisoara macinata
- Mod de preparare cuscus cu mere caramelizate si sos de ciocolata
- Spalam, curatam de coaja si taiem cubulete merele
- Intr-o cratita punem untul si zaharul si le lasam sa se topeasca dupa care adaugam merele cubulete, scortisoara si lasam sa fiarba la foc mic pana cand merele se inmoaie. Amestecam din cand in cand a sa nu se prinda de fund.
- Cand merele s-au inmuiat luam cratita de pe foc si pregatim cuscus-ul
- Infierbantam 50 de ml de apa si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam peste ea cuscus-ul si il lasam sa fiarba jumatate de minut amestecand continuu.
- Luam vasul de pe foc, adaugam si restul de apa, amestecam, acoperim vasul si lasam cuscus-ul sa se umfle.
- Cat se umfla cuscus-ul punem intr-un vas, pe foc, ciocolata bucati si laptele si lasam la foc mic, amestecand continu timp de aproximativ un minut, doua cat sa se topeasca ciocolata si sa se formeze un sos
- Adaugam cuscus-ul peste merele caramelizate si le amestecam
- Punem in doua castronele si turnam sosul de ciocolata pe deasupra
- Servim calda ca desert
Pofta buna sa aveti!
Interesant … eu m-am obisnuit cu cel de la Baneasa :)
Poti incerca reteta, daca tot iti place, chiar si cu cel de la Baneasa ;)
As incerca eu , dar fructoza mea nu se caramelizeaza , se lichefiaza doar :(
Il poti face si fara fructoza ;)
Cauta niste mere cat mai dulci si pune merele doar in unt. Foloseste mai mult de o lingura de unt si lasa-le la calit la foc mic si apoi combina-le cu cuscus-ul.
Indulceste apoi cu fructoza daca asta folosesti tu. Ai sa vezi ca vor iesi bune si asa. ;)
Iar dacca ciocolata nu mananci o poti scoate desi…e mai bun asa cu sos de ciocolata :)
Ms mult ptr sfaturi … acum chiar ca voi incerca , dar si cu sos de cioco , ptr ca folosesc dark
Wk frumos !
Cu placere!
Sa imi spui si mie daca ti-a iesit si in varianta asta :)
Sunt curioasa ;)
Weekend placut si tie si spor la gatit!
Ms de urari … O voi face si-ti voi spune , spor in toate si tie .
Si mie imi place cuscus-ul de la Divella si il folosesc mereu cand vreau sa fac ceva bun si rapid.
da, e perfect pentru cei ce nu au mult timp pentru petrecut in bucatarie ;)