Sincera sa fiu am “descoperit” smochinele verzi abia anul trecut cand am facut acea tarta cu smochine verzi si crema frangipane pe care o vazusem intr-o carte de bucate semnata Jamie Oliver si care mi-a placut tare mult. Si tot anul trecut am incercat smochinele intr-o combinatie sarata, mai exact o salata cu smochine, branza si bacon si am ramas uimita de cat de bine se pot combina smochinele si in macaruri sarate.
Asa ca anul acesta abia asteptam sa vina toamna si sa apara iar in magazine smochine verzi ca sa mai incerc alte variante de retete simple si usor de facut care sa aiba printre ingrediente smochinele verzi. Si am inceput cu o reteta de aperitiv festiv pentru ca tot am avut ceva musafiri duminica trecuta si pentru ca tot am vazut aceasta reteta aici si mi-a ramas gandul la ea. Am facut niste rulouri din bacon in care am infasurat smochine caramelizate si am pus cateva feliute de branza Camembert. Gustul? Mmmm, divin!
Si ca sa va impresionati musafirii cu acest aperitiv puteti sa le asezati pe platou intr-o forma care aminteste de celebrul “sushi” japonez, asa cum puteti vedea si in poza. Sau puteti pur si simplu sa le asezati normal pe platou si sa le prindeti cu o scobitoare sau cu betisoare sepciale pentru aperitive pe care le gasiti in mai toate magazinele.
Reteta de rulouri din bacon cu smochine caramelizate si Camembert
- Ingediente rulouri din bacon cu smochine caramelizate si Camembert
doua smochine violet
opt felii de bacon crud si afumat
patru feliute de branza Camembert
o jumatate de lingurita de zahar brun
o lingura de ulei de masline
o varf de cutit de piper rosu Sichuan
- Mod de preparare rulouri din bacon cu smochine caramelizate si Camembert
- Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava pe fundul careia pune hartie de copt
- Taiem fiecare smochina in patru feliute si le punem in tava
- Presaram peste fiecare feliuta de smochina putin ulei de masline, piper si zahar
- Dam tava la cuptor pentru un 15-20 de minute pana se caramelizeaza smochinele dupa care scoatem tava din cuptor si lasam smochinele sa se raceasca
- Taiem cele patru feliute de branza Camembert in doua
- Aperitivul il pregatim foarte simplu luand in mana o felie de bacon la capatul careia punem o felie de smochina si o bucatica de branza Camembert dupa care rulam felia de prosciutto, inchizand astfel in interior smochina si branza.
- Asezam rulourile pe un platou sprijinidu-le in picioare astfel incat sa semene cu celebrele sushi japoneze
Flori de mandarin says
Arată bine, deși smochinele verzi nu se află printre preferatele mele :)
Claudia V says
Multumesc :)
Sunt foarte bune, sa stii :)
Paula Gafitescu says
Frumosa combinatie! Mie imi place tare mult camembertul si cred ca merge grozav in combinatie cu baconul usor sarat si gustul dulceag al smochinelor. O sa incerc si eu aperitivul asta cat de repede. Te pup!
Claudia V says
Sa imi spui daca ti-a placut gustul :)
Food and Beyond says
Cam în fiecare vară mănânc smochine “albe” și “negre” direct de la sursă. Am constatata că există o mare diferență (gust, aromă, savoare) între smochinele grecești abia culese din copac și ceea ce găsim în supermarket. Însă transformate în astfel de bijuterii culinare, cred că diferentele se atenuează. O combinație interesantă, care merită încercată. Mi-am notat-o pe lista de “to do”.
Claudia V says
Multumesc pentru aprecieri :) Sunt chiar suprinzator de bune!
Mi-as fi dorit si eu sa pot manca smochine culese direct din copac dar nu am avut pana acum norocul asta :(
Sau poate ca e mai bine asa pentru ca altfel cred ca as gati doar cu smochine in perioada cand se coc :))
Iuliana says
Imi place combinatia, iar prezentarea e de nota 10 :)
Claudia V says
Multumesc, Iuliana. Ma bucur ca iti place :)