• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 15, 2013 · 4 Comments

Tarta cu smochine verzi si crema frangipane

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Tarte

Spune si altora!
       

Tot rasfoind cartile de bucate ale lui Jamie Oliver, am gasit in una dintre ele, “Cu Jamie in Italia“, cartea in care el ne descrie foarte frumos deliciile bucatariei italiene, o reteta de tarta cu crema frangipane si smochine si mi-a ramas gandul la ea.

Asa ca, atunci cand am gasit de cumparat smochine nu ammai stat pe ganduri si, inspirandu-ma din reteta lui am facut această tarta care a iesit pur si simplu delicioasă. S-o incercati si voi neaparat!

tarta cu smochine

Reteta de tarta cu smochine verzi si crema frangipane

  • Ingrediente tarta cu smochine verzi si crema frangipane

5 smochine proaspete
o lingură de zahar vanilat
fulgi de migdale pentru decor (optional)
– pentru aluat:
200 grame de faină
100 grame de unt rece
4-5 linguri de apa foarte rece
un galbenus de ou
o lingura de zahar vanilat
– pentru crema frangipane:
100 grame de făină de migdale
100 grame de unt
două linguri de zahăr vanilat
un ou

  • Mod de preparare tarta cu smochine verzi si crema frangipane
  1. Pentru a face aluatul procedăm ca in reteta de tartă rustica cu zarzare si il lasam sa se odihneasca in frigider cateva ore sau chiar pana a doua zi. Cu cat sta mai mult la frigider cu atat devine mai fraged.
  2. Crema frangipane se prepara foarte simplu. Se freaca untul cu zaharul, se adauga faina de migdale si oul batut bine si se amesteca totul pana la omogenizare.
  3. Smochinele se pot folosi atat cu coaja cat si fara, depinde cum va plac. Eu le-am folosit fara coaja. Le-am curatat cu mare atentie si apoi le-am taiat bucati, o parte rondele, cele pe care le-am pus pe mijloc si alta sub forma de felii, cele de pe margine.
  4. Pregatim o tavă de tarta. O ungem bine cu ulei si o tapetam cu faină.
  5. Intindem aluatul pe spasiul de lucru incercand sa ii dăm o forma cat mai rotunda. Asezam aluatul in tava, punem crema frangipane, peste acesta asezam smochinele si peste ele presaram o lingura de zahar vanilat si fulgii de migdale.
  6. Dam tava la cuptor la temperatura medie timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand vedem ca aluatul s-a rumenit si smochinele au  inceput sa se caramelizeze.
  7. O lasam sa se racească si apoi o servim, fie asa simplu, fie, daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, puteti adauga putină miere pe deasupra.

tarta cu smochine_1

 Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Crema cu urda de capra si capere
Paste cu urda si dovleac copt »

Trackbacks

  1. Rețețe de toamnă (1). Top 10 rețete de deserturi cu fructe de toamna. - Lecturi si Arome says:
    October 20, 2017 at 2:34 pm

    […] Tartă cu smochine și cremă frangipane – vezi aici rețeta […]

    Reply
  2. Cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata says:
    November 8, 2014 at 10:38 am

    […] Frecati crema de branza cu smochinele […]

    Reply
  3. Rulouri din bacon cu smochine caramelizate si Camembert says:
    September 16, 2014 at 3:14 am

    […] sa fiu am “descoperit” smochinele verzi abia anul trecut cand am facut acea tarta cu smochine verzi si crema frangipane pe care o vazusem intr-o carte de bucate semnata Jamie Oliver si care mi-a placut tare mult. Si tot […]

    Reply
  4. Salata cu smochine, branza si bacon | Lecturi si Arome says:
    August 5, 2014 at 3:16 pm

    […] in diferite preparate, dulci ori sarate, smochinele verzi sunt un deliciu. Dupa ce am facut tarta cu smochine si crema frangipane care a iesit pur si simplu delicioasa, astazi am incercat o combinatie sarata, adaugand smochinele […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

October 2013
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316