• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 13, 2014 · 5 Comments

Cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

divella1M

Imi plac foarte mult smochinele. Am mai spus-o si o mai spun si acum cand am de gand sa va dau o reteta simpla, rapida si foarte gustoasa de cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata. Pai… se putea sa las toamna sa treaca si sa nu probez si combinatia asta perfecta dintre smochine si ciocolata? Si cum in casa am si un copil pofticios caruia ii place ciocolata dar refuza sa manance branza am rezolvat si problema asta cu o singura reteta :) 

Si findca am dorit sa fie un desert rapid dar gustos si select in acelasi timp, in acest cheesecake la pahar am folosit biscuiti de calitate de la Divella. Aromati, moi dar si crocanti in acelasi timp. S-au potrivit perfect ca si textura cu cremozitatea branzei combinata cu smochinele si ciocolata.

Desi reteta mea este pentru doua persoane, acest cheesecake la pahar este potrivit si pentru zilele in care aveti pe neasteptate musafiri si nu aveti la indemana un desert gustos cu care sa ii serviti. Trebuie doar sa mariti cantitatile din reteta raportat la numarul acestora. Iar daca nu aveti smochine puteti sa le inlocuiti cu ce fructe aveti la indemana. Acest lucru nu va schimba cu nimic din savoarea acestui cheesecake

De neinlocuit ar fi biscuitii de la Divella si ciocolata fara de care nu ar mai avea acelasi farmec. 

Reteta de cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata

  • Ingrediente cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata

150 de crema de branza
o lingura de zahar brun
trei smochine verzi
30 grame de ciocolata neagra
o lingura de lapte
patru biscuiti de la Divella

  • Mod de preparare cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata
  1. Curatati smochinele de coaja si le pasati cu furculita
  2. Puneti smochinele impreuna cu zaharul intr-o craticioara si lasati-le sa fiarba impreuna pana se ingroasa un pic (se leaga ca la dulceata. Amestecati mereu ca sa nu se prinda de fundul vasului
  3. Cand smochinele sunt caramelizate le luati de pe foc si le lasati la racit
  4. Frecati crema de branza cu smochinele
  5. Topiti ciocolata impreuna cu o lingura de lapte (fie pe baie de aburi, fie direct pe foc dar avand grija sa nu se prinda de vasul in care o topiti)
  6. Sfaramati grosier, cu mana, trei biscuiti de la Divella
  7. Impartiti crema de branza si smochine in doua parti egale
  8. O parte o lasati asa iar cealalta o amestecati cu ciocolata topita
  9. Pregatiti doua pahare si puneti in fiecare un strat de biscuiti sfaramati, un strat de crema de branza cu smochine, un strat de biscuiti si deasupra un strat de crema de branza cu smochine si ciocolata
  10. Ornati cu un biscuit de la Divella rupt in doua
  11. Dati la rece macar jumatate de ora

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Share
  •  
    1
    Share
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
« Mini tarte rustice cu ton si smantana
Dieta inteleapta – Keith Scott-Mumby (recenzie) »

Comments

  1. addnia says

    October 14, 2014 at 5:07 am

    super combinatia!

    Reply
    • Claudia V says

      October 14, 2014 at 5:19 am

      da, e foarte gustoasa :)

      Reply
  2. Iuliana says

    October 13, 2014 at 12:49 pm

    Wow, ce combinatie interesanta! Vreau si eu! :)

    Reply
    • Claudia V says

      October 13, 2014 at 1:36 pm

      S-a facut! Un pahar e pentru tine ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Tort cu ciocolata si portocale - Lecturi si Arome says:
    March 3, 2015 at 5:06 pm

    […] cu multa ciocolata” Puteam sa il refuz? Doar era ziua lui. Si in ciuda faptului ca ciocolata nu prea este recomandata copiilor, am facut o expectie, doar era zi de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

October 2014
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Sep   Nov »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316