Ce ziceţi de combinaţia asta atât de sănătoasă? Dovlecel şi un strop de turmeric, cum vi se pare? Supa cu dovlecel si turmeric este, ca mai toate supele crema, foarte simplu de făcut. Nu vă speriaţi, turmericul, deşi la prima vedere pare un condiment scump, dat fiind faptul că nu se foloseşte în cantităţi mari devine accesibil pentru toată lumea. Asta ca să nu mai vorbesc despre beneficiile pe care turmericul le are pentru sănătatea noastră. Iar dacă încă nu aţi aflat de ele vă invit pe celălalt blog al meu să citiţi mai multe despre proprietăţile turmericului.
Reteta de supa cu dovlecel si turmeric:
trei-patru dovlecei
un morcov
o ceapă
o bucată de ţelină
un căţel de usturoi
o linguriţă de turmeric
un sfert de linguriţă de ghimbir praf
o lingură de ulei de măsline
800 ml supă de pui (în varianta de post supa se poate înlocui cu apă)
2-3 căni cu apă
- Mod de preparare supa cu dovlecel si turmeric:
- Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi îi tăiem cubuleţe mici. Tăiem mărunt ceapa, dăm pe răzătoare morcovul şi ţelina.
- Într-o oală punem o lingură de ulei de măsline şi când s-a încălzit adăugăm ceapa şi o lăsăm o jumătate de minut să se călească. Adăugăm morcovul, ţelina şi dovleceii şi apă cât să cuprindă toate legumele. Nu puneţi mai multă apă deoarece dovleceii vor lăsa şi ei la rândul lor apă.
- Fierbem legumele la foc mediu până sunt gata după care dăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit un pic, cu ajutorul blenderului pasăm legumele.
- Adăugăm supa de pui încălzită un pic în prealabil, amestecăm bine totul şi repunem oala pe foc ca să mai dea un clocot supa.
- La final adăugăm condimentele: turmericul, ghimbirul şi pentru aromă în plus un căţel de usturoi tăiat în patru.
- Lăsăm să se răcească şi servim … cu poftă! :)
Later update: condimente precum turmeric si ghimbir puteti gasi .
Pofta buna sa aveti!
Daca va placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!
vreusastiu says
Reteta pt lapte de turmenic (laptele de aur) o aveti ? Am găsit-o pe Youtube, dar cum NU INŢELEG engleza …:(
Multumesc !
Claudia V says
Nu am facut pana acum dar am de gand sa o fac.
Am auzit si eu de ea dar nu am apucat sa testez insa cu siguranta o fac saptamanile urmatoare :)
Multumesc si eu de idee :)
Lucian says
Eu am facut una “clasica” (http://luciangavrila.ro/supa-crema-de-dovlecei-cu-crutoane/), dar turmericul n-are de ce sa strice, iar ghimbirul ii da probabil o tenta mai exotica.
P.S. Culoarea mi-a iesit doar din legume :)
Claudia says
Initial si eu am vrut sa fac una clasica dar sunt obisnuita sa folosesc ghimbir si turmeric pentru ca sunt sanatoase asa ca profit de orice ocazie ca sa le folosesc.
Ghimbirul e usor picant dar turmericul nu prea asa ca are un gust bun ;)
Elena says
La fel gatesc si eu aceasta supa. Folosesc ghimbir care da o savoare excelenta,dar intr-o cantitate mai mare pentru ca imi place ca supa sa fie si picanta. De-acum incolo voi folosi si turmeric pe care mi l-am cumparat recent. Supele crema sunt excelente. Aproape ca nu te saturi de ele, iar daca contin si condimente sunt si mai atragatoare. Multumesc pentru informatiile despre turmeric.
Claudia says
Si eu folosesc des ghimbir in retete pentru ca este foarte sanatos. Insa in supa asta nu l-am “vazut” :)
Am sa incerc sa o fac si cu ghimbir.Multumesc de idee si ma bucur ca ti-a placut reteta in forma asta :)