• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 16, 2014 · 3 Comments

Tarte cu somon afumat, spanac si oua de prepelita

Aperitive· cu peste/fructe de mare

Spune si altora!
       

mini tarte cu somonPovestea acestor mici tarte cu somon afumat seamana cu toate celelalte incercari culinare ale mele. Am vrut ceva care sa semene cu o tarta, sa fie sarata dar blatul sa nu aiba faina. Asa ca la ce ma puteam gandi decat sa adaptez o reteta de biscuiti cu tarate de ovaz pe care am pregatit-o acum ceva timp si sa o fac sa devina tarta :) Si mi-a iesit o combinatie interesanta zic eu si care te duce cu gandul la o reteta Dukan. Nu tin aceste regim insa am imprumutat de aici ideea folosirii ovazului in loc de faina. Daca tineti dieta aceasta adaptati voi reteta la cerintele ei. :) 

Ingrediente tarte cu somon afumat:

pentru blat:
  • 2 linguri de fulgi de ovaz
  • 4 linguri de tarate de ovaz
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura branza de vaci
  • o lingura cu smantana
  • sare, piper
pentru umplutura:
  • 4 linguri cu spanac decongelat si scurs bine de apa
  • 2 linguri cu branza de vaci
  • sare, piper
  • 4 oua de prepelita
  • o felie de somon afumat

Mod de preparare tarte cu somon afumat:

  1. Incepem prin a pregati aluatul care va reprezenta blatul amestecand bine smantana cu branza de vaci dupa care adaugam fulgii de ovaz, taratea de ovaz, praful de copt si condimentele.
  2. Spanacul decongelat si scurs bine de apa il amestecam cu branza dupa care adaugam sare si piper dupa gust.
  3. Impartim aluatul din fulgi de ovaz in patru parti egale pe care le punem pe fundul a patru forme de silicon asezand usor in sus si pe peretii formelor o parte din aluat in forma de tarta.
  4. Impartim si compozitia de branza si spanac in patru parti egale si o punem in fiecare forma de briose peste blat deja asezat in ele.
  5. Peste fiecare adaugam un ou de prepelita si lateral asezam o bucatica dintr-o felie de somon afumat.
  6. Asezam formele de silicon intr-o tava in care am pus putina apa calda si dam tava la cuptor, la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute, cam cat sa se faca ouale de deasupra.
  7. Scoatem din cuptor si servim calde sau reci, dupa gustul fiecaruia.

Tips&Trics:

Pentru a scurge spanacul mai bine de apa il puteti pune intr-o tigaie si lasa la foc mic pana se evapora complet apa.

Pofta buna sa aveti!

Nota: Cu aceasta reteta particip la provocarea Iulianei de la Retete fel de fel, intitulata foarte frumos: ”Retete fel de fel de la prieteni”, la care puteti si voi sa va inscrieti daca ii trimiteti o reteta pe adresa de email de pe site.


Spune si altora!
       
 
      
« Supa rece de capsuni
Smoothie mentolat cu piersici si capsuni »

Comments

  1. adnia says

    June 16, 2014 at 5:41 am

    foarte interesanta ideea! nu m-as fi gandit la asa ceva, imi place rezultatul obtinut de tine!

    Reply
    • Claudia V says

      June 16, 2014 at 10:41 am

      Multumesc :) Poate sa para mai ciudata reteta dar…mie ii place sa gatesc…un pic altfel ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Cartea de bucate a lunii iunie | Lecturi si Arome says:
    July 1, 2014 at 3:52 am

    […] Tarte cu somon afumat, spanac si oua de prepelita […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

June 2014
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316