Povestea acestor mici tarte cu somon afumat seamana cu toate celelalte incercari culinare ale mele. Am vrut ceva care sa semene cu o tarta, sa fie sarata dar blatul sa nu aiba faina. Asa ca la ce ma puteam gandi decat sa adaptez o reteta de biscuiti cu tarate de ovaz pe care am pregatit-o acum ceva timp si sa o fac sa devina tarta :) Si mi-a iesit o combinatie interesanta zic eu si care te duce cu gandul la o reteta Dukan. Nu tin aceste regim insa am imprumutat de aici ideea folosirii ovazului in loc de faina. Daca tineti dieta aceasta adaptati voi reteta la cerintele ei. :)
Ingrediente tarte cu somon afumat:
pentru blat:
- 2 linguri de fulgi de ovaz
- 4 linguri de tarate de ovaz
- o lingurita praf de copt
- o lingura branza de vaci
- o lingura cu smantana
- sare, piper
pentru umplutura:
- 4 linguri cu spanac decongelat si scurs bine de apa
- 2 linguri cu branza de vaci
- sare, piper
- 4 oua de prepelita
- o felie de somon afumat
Mod de preparare tarte cu somon afumat:
- Incepem prin a pregati aluatul care va reprezenta blatul amestecand bine smantana cu branza de vaci dupa care adaugam fulgii de ovaz, taratea de ovaz, praful de copt si condimentele.
- Spanacul decongelat si scurs bine de apa il amestecam cu branza dupa care adaugam sare si piper dupa gust.
- Impartim aluatul din fulgi de ovaz in patru parti egale pe care le punem pe fundul a patru forme de silicon asezand usor in sus si pe peretii formelor o parte din aluat in forma de tarta.
- Impartim si compozitia de branza si spanac in patru parti egale si o punem in fiecare forma de briose peste blat deja asezat in ele.
- Peste fiecare adaugam un ou de prepelita si lateral asezam o bucatica dintr-o felie de somon afumat.
- Asezam formele de silicon intr-o tava in care am pus putina apa calda si dam tava la cuptor, la foc mediu timp de aproximativ 30-40 de minute, cam cat sa se faca ouale de deasupra.
- Scoatem din cuptor si servim calde sau reci, dupa gustul fiecaruia.
Tips&Trics:
Pentru a scurge spanacul mai bine de apa il puteti pune intr-o tigaie si lasa la foc mic pana se evapora complet apa.
Pofta buna sa aveti!
Nota: Cu aceasta reteta particip la provocarea Iulianei de la Retete fel de fel, intitulata foarte frumos: ”Retete fel de fel de la prieteni”, la care puteti si voi sa va inscrieti daca ii trimiteti o reteta pe adresa de email de pe site.
adnia says
foarte interesanta ideea! nu m-as fi gandit la asa ceva, imi place rezultatul obtinut de tine!
Claudia V says
Multumesc :) Poate sa para mai ciudata reteta dar…mie ii place sa gatesc…un pic altfel ;)