Briosele sarate mie mi se pare genul de aperitiv usor de facut si foarte practic. Le poti folosi si la o masa festiva cu prientenii dar si la pachetelul pentru scoala sau serviciu. In plus, aceste briose cu somon afumat sunt aromate si pufoase si sigur vor fi pe placul tuturor. Pana si sotul meu, care la inceput nu a fost de acord cu ideea de a pune somonul in briose, preferand mai degraba reteta de paste cu somon afumat si smantana, a fost incantat de gustul si savoare acestora. Incercati-le si apoi reveniti cu impresii :)
Ingrediente briose cu somon afumat:
- 3 oua
- doua linguri de smantana
- doua linguri de ulei
- 80 grame de somon afumat
- 70 grame de parmezan
- doua lingurite de praf de copt
- 180 grame de faina
- o mana de patrunjel tocat marunt
- sare, piper, turmeric
Mod de preparare briose cu somon afumat:
- Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim formele de briose.
- Batem bine ouale, adaugam smantana si apoi uleiul.
- Faina o amestecam cu praful de copt.
- Taiem bucati mai mici somonul afumat.
- In compozitia de ou si smantana adaugam somonul afumat, parmezanul, patrunjelul si condimentele si omogenizam bine totul.
- Adaugam faina si amestecam.
- Turnam compozitia in formele de briose pregatite in prealabil umplandu-le doar pe trei sferturi.
- Dam la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute sau pana sunt gata (facem testul cu scobitoarea)
- Le servim reci sau calde ca si aperitiv.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta distribuie ca sa o vada si prietenii tai!
[…] Brioșe cu somon afumat – click aici […]