• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 13, 2014 · 3 Comments

Briose cu somon afumat

Aperitive· cu peste/fructe de mare

Spune si altora!
 3     
3
Shares

briose somon afumat

Briosele sarate mie mi se pare genul de aperitiv usor de facut si foarte practic. Le poti folosi si la o masa festiva cu prientenii dar si la pachetelul pentru scoala sau serviciu. In plus, aceste briose cu somon afumat sunt aromate si pufoase si sigur vor fi pe placul tuturor. Pana si sotul meu, care la inceput nu a fost de acord cu ideea de a pune somonul in briose, preferand mai degraba reteta de paste cu somon afumat si smantana, a fost incantat de gustul si savoare acestora. Incercati-le si apoi reveniti cu impresii :)

Ingrediente briose cu somon afumat:
  • 3 oua
  • doua linguri de smantana
  • doua linguri de ulei
  • 80 grame de somon afumat
  • 70 grame de parmezan
  • doua lingurite de praf de copt
  • 180 grame de faina
  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • sare, piper, turmeric
Mod de preparare briose cu somon afumat:
  1. Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim formele de briose.
  2. Batem bine ouale, adaugam smantana si apoi uleiul.
  3. Faina o amestecam cu praful de copt.
  4. Taiem bucati mai mici somonul afumat.
  5. In compozitia de ou si smantana adaugam somonul afumat, parmezanul, patrunjelul si condimentele si omogenizam bine totul.
  6. Adaugam faina si amestecam.
  7. Turnam compozitia in formele de briose pregatite in prealabil umplandu-le doar pe trei sferturi.
  8. Dam la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 30 de minute sau pana sunt gata (facem testul cu scobitoarea)
  9. Le servim reci sau calde ca si aperitiv.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta distribuie ca sa o vada si prietenii tai!


Spune si altora!
 3     
3
Shares
 
3
Shares
 3    
« Aperitiv cu carne tocata si oua de prepelita
Supa rece de capsuni »

Trackbacks

  1. Rețete festive cu pește și fructe de mare - Lecturi si Arome says:
    February 25, 2020 at 9:58 pm

    […] Brioșe cu somon afumat – click aici […]

    Reply
  2. Meniul saptamanal - #4 martie - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2016 at 9:06 am

    […] Briose cu somon afumat (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Salata cu somon afumat si cartofi dulci says:
    July 17, 2014 at 4:10 pm

    […] ce reteta pot sa gatesc cu el. Daca ati urmarit cum gatesc ati vazut deja ca am facut cu somon si briose sau tarte sarate, paste sau chiar […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

June 2014
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« May   Jul »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316