La sfarsitul anului trecut am avut placuta surpriza sa fiu invitata de Diana sa particip la provocarea ei intitulata sugestiv “Sunday Lunch” (Pranzul de duminica) la care cei ce participa trebuie sa descrie in cuvinte, retete si imagini ce inseamna pentru ei pranzul unei zile de duminica.
Desi nu gatim in mod curent paste cu negru de sepia, am ales sa le prepar pentru aceasta duminica speciala combinandu-le cu un sos de somon afumat, smantana si vodka. Mai multe despre pranzul nostru de duminica puteti afla din articolul postat pe blogul Dianei unde veti gasi nu doar reteta de paste cu somon afumat si smantana ci si alte sugestii de meniu duminical.
Reteta de paste cu somon afumat si smantana
250 grame de paste cu negru de sepia (sau orice fel de paste cu ou)
100 grame somon afumat
50 grame de vodka
30 grame de unt
doua linguri de smantana
frunzele de la o ceapa verde mica
patrunjel, piper, sare
Mod de preparare paste cu somon afumat si smantana
- Intr-o tigaie antiaderenta adaugam cele 30 de grame de unt si le lasam sa se topeasca la foc mic.
- Cand untul s-a topit adaugam ceapa verde taiata cat mai marunt si o lasam aproximativ un minut sa se caleasca in unt.
- Adaugam si somonul taiat bucati sau fasii (cum doriti) si frunzele de patrunjel taiate si amestecam totul bine.
- Turnam vodka si marim focul pentru cateva minute pana se evapora.
Vezi o alta varianta de paste cu somon si smantana in video de mai jos
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- Micsoram focul si adaugam cele doua linguri de smantana.
- Lasam sa fiarba sosul la foc mic cateva minute pana mai scade.
- Asezonam cu sare si piper dupa gust.
- Intre timp punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am avut paste cu negru de sepie dar puteti sa folositi si paste simple cu ou.
- Servim calde adaugand sosul peste paste direct in farfurie.
Tips&Trics
Nu scadeti prea mult sosul cu smantana. Ideal ar fi sa il lasati mai lichid pentru ca se va incorpora in paste si acestea vor avea o textura un pic mai umeda.
Multumesc Diana pentru invitatie!
O duminica frumoasa sa aveti!
Îmi plac pastele cu cerneală de sepie, au un gust mai… marin :)
Mi se pare inedit să pui vodkă la paste, oare italienii ce părere au? :)))
Pai…de la italieni stiu reteta. Adica am mancat paste cu somon, smantana si vodka in Italia :)
Mai este si o varianta cu bacon si vodka. E pe lista ;)
super reteta! bravo, Claudia!
Multumesc, Dia :)
In curand va posta si Diana articolul meu si sper ca iti va face placere sa il citesti la ea ;)