• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 2, 2014 · 12 Comments

Paste cu somon afumat si smantana

cu peste/fructe de mare· Feluri de baza

Spune si altora!
       

La sfarsitul anului trecut am avut placuta surpriza sa fiu invitata de Diana sa particip la provocarea ei intitulata sugestiv “Sunday Lunch” (Pranzul de duminica) la care cei ce participa trebuie sa descrie in cuvinte, retete si imagini ce inseamna pentru ei pranzul unei zile de duminica.

Desi nu gatim in mod curent paste cu negru de sepia, am ales sa le prepar pentru aceasta duminica speciala combinandu-le cu un sos de somon afumat, smantana si vodka. Mai multe despre pranzul nostru de duminica puteti afla din articolul postat pe blogul Dianei unde veti gasi nu doar reteta de paste cu somon afumat si smantana ci si alte sugestii de meniu duminical.paste_somon_afumat

 Reteta de paste cu somon afumat si smantana

  • Ingrediente paste cu somon afumat si smantanapaste cu somon afumat

250 grame de paste cu negru de sepia (sau orice fel de paste cu ou)
100 grame somon afumat
50 grame de vodka
30 grame de unt
doua linguri de smantana
frunzele de la o ceapa verde mica
patrunjel, piper, sare

Mod de preparare paste cu somon afumat si smantana

  • Intr-o tigaie antiaderenta adaugam cele 30 de grame de unt si le lasam sa se topeasca la foc mic.
  • Cand untul s-a topit adaugam ceapa verde taiata cat mai marunt si o lasam aproximativ un minut sa se caleasca in unt.
  • Adaugam si somonul taiat bucati sau fasii (cum doriti) si frunzele de patrunjel taiate si amestecam totul bine.
  • Turnam vodka si marim focul pentru cateva minute pana se evapora.

Vezi o alta varianta de paste cu somon si smantana in video de mai jos
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Micsoram focul si adaugam cele doua linguri de smantana.
  • Lasam sa fiarba sosul la foc mic cateva minute pana mai scade.
  • Asezonam cu sare si piper dupa gust.
  • Intre timp punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am avut paste cu negru de sepie dar puteti sa folositi si paste simple cu ou.
  • Servim calde adaugand sosul peste paste direct in farfurie.

Tips&Trics

Nu scadeti prea mult sosul cu smantana. Ideal ar fi sa il lasati mai lichid pentru ca se va incorpora in paste si acestea vor avea o textura un pic mai umeda.

Multumesc Diana pentru invitatie!

paste_somon_afumat

O duminica frumoasa sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Tartine cu branza de vaci, ceapa caramelizata si somon
Pulpe de pui cu sos de smantana si capere »

Comments

  1. Andra :) says

    February 3, 2014 at 2:59 pm

    Îmi plac pastele cu cerneală de sepie, au un gust mai… marin :)
    Mi se pare inedit să pui vodkă la paste, oare italienii ce părere au? :)))

    Reply
    • Claudia V says

      February 3, 2014 at 3:01 pm

      Pai…de la italieni stiu reteta. Adica am mancat paste cu somon, smantana si vodka in Italia :)
      Mai este si o varianta cu bacon si vodka. E pe lista ;)

      Reply
  2. adnia says

    February 2, 2014 at 7:08 am

    super reteta! bravo, Claudia!

    Reply
    • Claudia V says

      February 2, 2014 at 7:10 am

      Multumesc, Dia :)
      In curand va posta si Diana articolul meu si sper ca iti va face placere sa il citesti la ea ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Cartea de bucate a lunii februarie - Lecturi si Arome says:
    November 11, 2022 at 10:04 am

    […] Paste cu somon afumat si smantana […]

    Reply
  2. Tagliatelle cu somon afumat și smântână - Lecturi si Arome says:
    January 18, 2021 at 3:51 pm

    […] și smântână. M-am gândit să o public și pe blog deși aici mai există o altă variantă de rețetă de paste cu somon. Așa că, pentru a nu stârni confuzie am decis ca aceasta de astăzi să o numesc […]

    Reply
  3. Jurnal de smotruiala si gatit - saptamana 8-14 ianuarie says:
    January 6, 2018 at 8:39 am

    […] cina: Paste cu somon afumat […]

    Reply
  4. Paste cu sos de ardei copti - Lecturi si Arome says:
    July 22, 2016 at 7:07 am

    […] Paste cu somon afumat si smantana (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  5. Paste cu caracatita baby si sos de rosii cu capere says:
    July 7, 2014 at 5:16 am

    […] ca nu stim sa le pregatim si credem ca este greu sa le facem. Insa multe retete, cel putin cele de paste sunt foarte usor de facut daca tinem cont de anumite reguli (aici ma refer mai mult la reteta de […]

    Reply
  6. Briose cu somon afumat | Lecturi si Arome says:
    June 13, 2014 at 8:48 am

    […] meu, care la inceput nu a fost de acord cu ideea de a pune somonul in briose, preferand mai degraba reteta de paste cu somon afumat si smantana, a fost incantat de gustul si savoare acestora. Incercati-le si apoi reveniti cu […]

    Reply
  7. Copiii si Sfanta Liturghie | Claudette Bazar says:
    May 28, 2014 at 1:48 pm

    […] posta retete aici, o parte dintre voi sa fi continuat sa imi urmareasca activitatea si acolo. In una dintre postari scriam ca am acceptat invitatia unei colege, blogger culinar si ea, de a participa la o provocare […]

    Reply
  8. Paste cu somon, ciuperci si mazare | Claude Bazar says:
    February 10, 2014 at 3:15 pm

    […] ce am incercat cu succes o reteta de paste cu un sos de somon afumat, smantana si vodka, mi-am adus aminte ca in Italia am mancat si o combinatie de paste cu somon, mazare si ciuperci asa […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

February 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316