• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 5, 2014 · 15 Comments

Napolitane cu crema de rahat si lamaie

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 135
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    135
    Shares

Reteta de napolitane cu crema de rahat si lamaie imi aduce aminte de copilarie si de bunica mea chiar daca nu este vorba despre aceeasi reteta. Ea facea de fapt o prajitura cu foi gatite in casa pe fundul tavii si crema de rahat, dulce acrisoara.

Varianta cu foile de napolitana poate insa sa inlocuiasca cu succes napolitanele pe care suntem tentati sa le cumparam din comert si care sunt facute de multe ori cu margarina.napolitane cu crema de rahat si lamaie

Si chiar daca rahatul nu se incadreaza in categoria aliment sanatos prefer compromisul de a-i da copilului meu ceva facut in casa decat cumparat. Reduc astfel, la minim ingredientele nedorite din dulciurile comercializate.

In plus aceasta reteta de napolitane este una pe cat de usor de facut pe atat de spornica. Este perfecta mai ales cand ai un eveniment in familie sau de sarbatori. Alaturi de napolitanele cu crema caramel si nuca vor face deliciul invitatilor.

Vezi in video de mai jos cum se fac napolitanele cu caramel si nuci!
Apasa pe poza si ABONEAZA-TE si tu la canalul de Youtube!


Napolitane cu crema de rahat si lamaie
 
Save Print
Prep time
20 mins
Cook time
10 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • cinci foi de napolitana
  • 500 grame de rahat
  • un pachet de unt
  • 200 ml de apa
  • zeama de la doua lamai
3.5.3251

Mod de preparare napolitane cu crema de rahat si lamaie:

  • Taiem rahatul in bucatele cat mai mici posibil.
  • Punem rahatul intr-un vas cu apa si il topim usor la foc foarte mic amestecand continuu. Atentie! Daca nu sunteti sigur pe flacara este preferabil sa lucrati pe bain marie.
  • Cand s-a topit rahatul adaugam untul si zeama de lamaie, amestecand foarte bine totul.
  • Cat este crema inca fierbinte incepem sa montam foile de napolitana.

Vezi AICI cum se fac si napolitanele cu crema caramel si nuci

napolitana cu crema caramel si nuci

  • Punem o foaie, adaugam un sfert din compozitia de rahat, intindem bine si punem cealalta foaie deasupra. Repetam procedeul pana cand adaugam si ultima foaie.
  • Peste napolitana astfel formata asezam o foaie curata si deasupra ceva greu ca sa presam napolitana.
  • O lasam pana a doua zi ca sa se imbine bine crema cu foile dupa care putem taia napolitanele cu crema de rahat si lamaie in forme dupa dorinta fiecaruia.

Pofta buna la napolitane cu crema de rahat si lamaie!


Spune si altora!
  •  
  • 135
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    135
    Shares
  •  
    135
    Shares
  •  
  • 135
  •  
  •  
  •  
  •  
« Salata de orez cu carne de curcan
Tort cu blat de nuci si ganache de ciocolata »

Comments

  1. Anca says

    March 20, 2017 at 9:13 pm

    Gustul este extraordinar, am facut varianta cu unt, singura problema cu care m-am confruntat este ca rahatul nu s-a topit complet pe bain marin, nici macar dupa o jumatate de ora (si era pe flacara mare). A fost nevoie sa il mut direct pe flacara, unde dupa vreo 10 minute doar a scazut apa si el s-a mai inmuiat, nici de gand sa se topeasca in intregime desi trecusera in total 40 de minute in total de cand era pe foc.
    Data viitoare o sa incerc varianta cu datul prin masina sa vad daca iese mai bine.

    Reply
    • Claudia V says

      March 21, 2017 at 8:02 am

      Ma bucur ca ti-a placut! Cred ca si rahatul asta difera. Pe vremuri era altfel… acum.. E bun si pe flacara doar ca trebuie sa ai mare grija de el!

      Reply
      • Anca says

        March 22, 2017 at 9:46 pm

        Si eu m-am gandit ca probabil n-am nimerit cel mai bun sortiment. Data viitoare cand fac reteta (pentru ca va exista cu siguranta o data viitoare, miam miam) o sa aleg de la alta firma…

        Reply
    • Asmarandei says

      December 23, 2018 at 2:02 pm

      Buna ziua,
      Eu cand am vazut ca nu se topește am băgat mixerul pasator si am rezolvat. Este mai simplu pe foc decat la masina de tocat. Am facut si tocat anul trecut.

      Reply
      • Claudia Vasilache says

        December 23, 2018 at 2:14 pm

        Buna ziua! Multumim pentru sfat! Mi se pare o buna idee. Am sa incerc si eu asa! Sarbatori fericite! :)

        Reply
  2. CAMELIA says

    February 11, 2017 at 9:07 am

    Aceasta reteta mi-a amintit de napolitanele facute de bunica mea.Reteta ei era asemanatoare in ceea ce priveste cantitatile,dar cu o manopera mai simpla. Ea dadea rahatul,o lamiae (cu tot cu coaja ) si untul prin masina de tocat carne si in final iesea o crema minunata de rahat cu un gust minunat de lamiae. Puteti s-o incercati.

    Reply
    • Claudia V says

      February 11, 2017 at 9:20 am

      Da, cred ca stiu cum o facea :) Cum am facut crema de la prajitura cu foi de bulion si crema de rahat cu lamaie :)

      Reply
  3. Georgiana & Iolanda Voinea says

    January 5, 2014 at 5:46 pm

    La multi ani! o reteta foarte buna, o vom incerca cat de curand ;)

    Reply
    • Claudia V says

      January 5, 2014 at 5:50 pm

      La multi ani si voua! :)
      Da, e buna si mai ales poate inlocui cu succes napolitanele cu margarina din comert ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Napolitana cu crema caramel si nuci - Lecturi si Arome says:
    October 3, 2020 at 9:58 am

    […] de zahar insa uneori, o data sau de doua ori pe an, mai fac si o exceptie si pregatesc acasa niste napolitane delicioase dar cu mult […]

    Reply
  2. Top 15 retete de prajituri festive pentru sarbatori - Lecturi si Arome says:
    December 5, 2019 at 3:22 pm

    […] Napolitane cu crema de rahat si lamaie – click aici […]

    Reply
  3. Top 15 retete de prajituri festive pentru sarbatori - Lecturi si Arome says:
    December 21, 2016 at 4:16 pm

    […] Napolitane cu crema caramel si nuca – click aici Napolitane cu crema de rahat si lamaie – click aici […]

    Reply
  4. Salam de biscuiti de post - Lecturi si Arome says:
    April 3, 2016 at 4:09 pm

    […] Rahatul il taiem bucati de marime medie si il punem impreuna cu apa intr-un vas, pe foc […]

    Reply
  5. Napolitana cu crema caramel si nuci - Lecturi si Arome says:
    October 14, 2014 at 1:04 pm

    […] de zahar insa uneori, o data sau de doua ori pe an, mai fac si o exceptie si pregatesc acasa niste napolitane delicioase dar cu mult zahar. Reteta de napolitana cu crema caramel si nuci nu este greu de facut […]

    Reply
  6. Cartea de bucate a lunii ianuarie says:
    January 31, 2014 at 9:14 am

    […] Napolitane cu crema de rahat […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

January 2014
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Dec   Feb »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316