Reteta de napolitane cu crema de rahat si lamaie imi aduce aminte de copilarie si de bunica mea chiar daca nu este vorba despre aceeasi reteta. Ea facea de fapt o prajitura cu foi gatite in casa pe fundul tavii si crema de rahat, dulce acrisoara.
Varianta cu foile de napolitana poate insa sa inlocuiasca cu succes napolitanele pe care suntem tentati sa le cumparam din comert si care sunt facute de multe ori cu margarina.
Si chiar daca rahatul nu se incadreaza in categoria aliment sanatos prefer compromisul de a-i da copilului meu ceva facut in casa decat cumparat. Reduc astfel, la minim ingredientele nedorite din dulciurile comercializate.
In plus aceasta reteta de napolitane este una pe cat de usor de facut pe atat de spornica. Este perfecta mai ales cand ai un eveniment in familie sau de sarbatori. Alaturi de napolitanele cu crema caramel si nuca vor face deliciul invitatilor.
Vezi in video de mai jos cum se fac napolitanele cu caramel si nuci!
Apasa pe poza si ABONEAZA-TE si tu la canalul de Youtube!
- cinci foi de napolitana
- 500 grame de rahat
- un pachet de unt
- 200 ml de apa
- zeama de la doua lamai
Mod de preparare napolitane cu crema de rahat si lamaie:
- Taiem rahatul in bucatele cat mai mici posibil.
- Punem rahatul intr-un vas cu apa si il topim usor la foc foarte mic amestecand continuu. Atentie! Daca nu sunteti sigur pe flacara este preferabil sa lucrati pe bain marie.
- Cand s-a topit rahatul adaugam untul si zeama de lamaie, amestecand foarte bine totul.
- Cat este crema inca fierbinte incepem sa montam foile de napolitana.
Vezi AICI cum se fac si napolitanele cu crema caramel si nuci
- Punem o foaie, adaugam un sfert din compozitia de rahat, intindem bine si punem cealalta foaie deasupra. Repetam procedeul pana cand adaugam si ultima foaie.
- Peste napolitana astfel formata asezam o foaie curata si deasupra ceva greu ca sa presam napolitana.
- O lasam pana a doua zi ca sa se imbine bine crema cu foile dupa care putem taia napolitanele cu crema de rahat si lamaie in forme dupa dorinta fiecaruia.
Pofta buna la napolitane cu crema de rahat si lamaie!
Gustul este extraordinar, am facut varianta cu unt, singura problema cu care m-am confruntat este ca rahatul nu s-a topit complet pe bain marin, nici macar dupa o jumatate de ora (si era pe flacara mare). A fost nevoie sa il mut direct pe flacara, unde dupa vreo 10 minute doar a scazut apa si el s-a mai inmuiat, nici de gand sa se topeasca in intregime desi trecusera in total 40 de minute in total de cand era pe foc.
Data viitoare o sa incerc varianta cu datul prin masina sa vad daca iese mai bine.
Ma bucur ca ti-a placut! Cred ca si rahatul asta difera. Pe vremuri era altfel… acum.. E bun si pe flacara doar ca trebuie sa ai mare grija de el!
Si eu m-am gandit ca probabil n-am nimerit cel mai bun sortiment. Data viitoare cand fac reteta (pentru ca va exista cu siguranta o data viitoare, miam miam) o sa aleg de la alta firma…
Buna ziua,
Eu cand am vazut ca nu se topește am băgat mixerul pasator si am rezolvat. Este mai simplu pe foc decat la masina de tocat. Am facut si tocat anul trecut.
Buna ziua! Multumim pentru sfat! Mi se pare o buna idee. Am sa incerc si eu asa! Sarbatori fericite! :)
Aceasta reteta mi-a amintit de napolitanele facute de bunica mea.Reteta ei era asemanatoare in ceea ce priveste cantitatile,dar cu o manopera mai simpla. Ea dadea rahatul,o lamiae (cu tot cu coaja ) si untul prin masina de tocat carne si in final iesea o crema minunata de rahat cu un gust minunat de lamiae. Puteti s-o incercati.
Da, cred ca stiu cum o facea :) Cum am facut crema de la prajitura cu foi de bulion si crema de rahat cu lamaie :)
La multi ani! o reteta foarte buna, o vom incerca cat de curand ;)
La multi ani si voua! :)
Da, e buna si mai ales poate inlocui cu succes napolitanele cu margarina din comert ;)