Aceasta reteta simpla de piure de sfecla rosie, nuca si usturoi poate fi atat un aperitiv cat si o garnitura sanatoasa. Ca idee, are la baza celebrul sos scordolea care se serveste, ca aperitiv, impreuna cu felii de sfecla rosie fiarta insa facut in acest mod poate fi o mancare sanatoasa si pentru cei mici.
Cum sfecla este o leguma foarte sanatoasa, eu am folosit-o chiar si in retete de deserturi, cum ar fi aceasta reteta de guguluf (chec) cu sfecla si ciocolata pe care vi-l recomand in cazul in care doriti ceva dulce si bun cu.. sfecla.
Reteta de piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi
- Ingrediente piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi:
o sfecla rosie mica fiarta in prealabil
cinci linguri de nuca macinata
un catel de usturoi
doua linguri de ulei de masline
o felie mica de paine
o cană cu apa
doua linguri de otet de mere
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi:
- Dam sfecla prin razatoarea mica sau o mixam in robot daca vrem sa aiba o consistenta mai fine.
- Punem la inmuiat in apa cu otet felia de paine.
- Dam catelul de usturoi pe razatoare sau il zdrobim cat mai fin.
- Dupa ce s-a inmuiat bine felia de paine o stoarcem bine, o sfaramam si o adaugam peste nuca.
- Amestecăm bine nuca cu usturoiul si painea si adaugam treptat uleiul, ca la maioneza dupa care adaugam pasta formata peste sfecla rosie si amestecam bine totul.
- Adaugam sare, piper si restul de otet.
- O putem servi ca si aperitiv pusa pe felii de paine sau ca si garnitura, alaturi de o friptura de pui, de exemplu.
Pofta buna sa aveti!
Alternative:
Salata de sfecla rosie cu nuca si branza telemea (click aici pentru reteta)
Salata de sfecla rosie cu iaurt (click aici pentru reteta)
Limonada cu sfecla rosie si pere (click aici pentru reteta)
christyansen says
excelent!