Cui nu ii plac chiftelutele? Gustoase, aromate, satioase. Chiar si in varianta de post (vegan). Niste chiftelute de post nu numai ca se fac usor dar sunt si mai sanatoase decat cele din carne. La fel de gustoase si la fel de usor de facut.
Stiu, e greu sa te gandesti ca niste chiftelute de post pot iesi la fel de bune ca cele in care pui ou ca sa lege compozitia. Dar te asigur ca exista si multe variante de inlocuire a oului asa ca, fie ca vrei sa incepi de astazi un alt stil de viata (cel vegan) fie ca vrei sa tii posturile de peste an, cum e cel ce incepe chiar acum, poti sa treci linistit in meniu si niste chiftelute de post.
Ce ingrediente poti folosi ca sa faci niste delicioase chiftelute de post? Pai cam orice fel de legume, leguminoase, cereale, etc. Desi, ca sa fiu sincera, nu am incercat multe variante. Doar vreo 5. Asa ca cele 5 retete de chiftelute de post, simple si usor de facut, m-am gandit sa le grupez intr-un singur loc ca sa iti fie mai usor sa le gasesti la nevoie.
Eu am folosit, ca si ingrediente principale fie ciuperci, conopida, hrisca, linte, naut. Iar ca si inlcuitor de ou am folosit tarate de psyllium, faina de in sau faina de naut.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
Pentru a ajunge la fiecare reteta in parte da click pe titlul (denumirea) acesteia
5 retete de chiftelute de post usor de facut
Chiftelute cu linte si hrisca
Chiftelute cu vinete
Chifelute cu ciuperci si quinoa
Chiftelute de naut
Crochete de conopida
Am vazut si la Laura (”Casuta Laurei”)o varianta simpla si rapida de facut chiftelute de post din conopida. Poti urmari filmuletul de mai jos ca sa vezi cum le face.
Tu ce fel de chiftelute de post (vegan) faci? Mi-ar placea sa facem schimb de retete :) Poate imi spui reteta ta in comentariu si eu o sa incerc sa o pregatesc si apoi o voi publica pe blog.
Raluca says
Eu am făcut chiftele vegetale , cu bureți,fierți( tocați la robot), țelină și morcov date pe răzătoarea mică, crude,și ceapă roșie tocată mărunt. Pentru a le lega am adăugat 3 lg făină de năut. La cuptor încins, pe foaie de copt, fără ulei, le-am întors și pe partea cealaltă să se rumenească. Foarte bune!
o femeie says
oare pot sa le fac la cuptor? evit prajitul si mirosul de prajeala.
Claudia V says
Da, s-ar putea si la cuptor doar sa le dai cu niste ulei. Astea de post sunt ceva mai … moi, mai ”lesinate” decat cele cu carne iar prajitul le face usor mai crocante. Sa semene ca textura cu cele din carne.
Daca incerci la cuptor sa imi spui si mie cum ti-au iesit :)