Aceasta reteta de fursecuri fragede cu nuca am testat-o chiar inainte de Craciun si nu am mai avut cum sa va spun despre ea. Insa, cum sunt atat de bune si e o reteta simpla si atat de usor de facut aveti timp sa o faceti acum, pentru petrecerea de Anul Nou.
Are putine ingrediente, un mod de preparare simplu si rapid asa ca merita sa o testati. In plus ies niste fursecuri atat de fragede incat pur si simplu si topesc in gura. Daca le mai ornati si cu putina ciocolata pe deasupra gustul si savoarea lor vor fi ceva de neuitat :)
Eu, spre amuzamentul celui mic, am pus pe deasupra ciocolata incercand sa imit literele din alfabetul chinezesc dar voi le puteti orna dupa imaginatia voastra sau chiar le puteti lasa asa, simple pentru ca oricum sunt foarte gustoase.
Reteta de fursecuri fragede cu nuca
- Ingrediente fursecuri fragede cu nuca
200 grame de unt cu 82% grasime
300 grame de faina (plus faina pentru masa de lucru)
70 grame de zahar
150 grame de nuca
pentru ornat (optional):
50 de grame de ciocolata neagra
doua linguri de lapte
- Mod de preparare fursecuri fragede cu nuca
- Untul, la temperatura camerei, il frecam bine cu zaharul pana acesta se topeste si totul devine ca o crema
- Adaugam nuca si apoi faina si le incorporam bine pana cand obtinem un aluat moale dar nelipicios. La nevoie mai adaugat putina faina.
- Dam aluatul la frigider pentru minim jumatate de ora ca sa se intareasca putin si sa il putem modela
- Inainte de a ne apuca de facut fursecurile aprindem cuptorul la foc mediu (180 de grade) si pregatim o tava pe care pune hartie de copt
- Scoatem aluatul din frigider si rupem din el bucati mici pe care le modelam, cu ajutorul mainilor, sub forma de sfere dupa care apoi le aplatizam dandu-le forma de fursecuri.
Vezi mai jos si reteta veche de bomboane Raffaello
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube.
Click pe clopotel pentru a sti cand apare un video nou!
- Le punem in tava si dam tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute-un sfert de ora pana cand vedem ca incep sa se rumeneasca pe fund
- Cand sunt gata scoatem tava din cuptor, lasam un pic sa se raceasca, si cu mare grija scoatem fursecurile din tava si le asezam pe un platou. ATENTIE! Fursecurile sunt foarte, foarte fragede si se rup foarte usor asa ca ar fi indicat sa folositi o paleta cand le scoateti din tava si sa le manevrati cu grija pentru a nu se rupe.
- Dupa ce am terminat de facut toate fursecurile le dam la rece pana a doua zi cand le putem orna dupa preferinta cu putina ciocolata pe care o topim impreuna cu o lingura-doua de lapte si apoi o punem intr-o punguta taiata putin la un capat si ornam cu ea fursecurile in modelul dorit.
- Tips&Trics:
– Puteti, de asemenea, sa formati din aluat nu doar fursecuri rotunde ci si mici cornulete (vedeti in imagine). Faceti din aluat suluri subtiri pe care le taiati bucati, le indoiti si le subtiati putin la capete.
– E de preferat sa tineti fursecurile intr-o incapere cu temperatura mai scazuta si fara umiditate sau intr-o cutie de metal pentru a se pastra mai bine.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de fursecuri:
Fursecuri fragede cu cacao si ciocolata (click aici pentru reteta)
Fursecuri cu aroma de turta dulce (click aici pentru reteta)
Fursecuri simple si fragede umplute cu gem (click aici pentru reteta)
Arata bine “chineza dupa ureche”,pe bune.
:))) Multumesc! Inspiratie de moment. Cred ca daca ma rogi acum sa refac ornarea nu mai reusesc :)))
Chineză după ureche :)) arată destl de bine această chineză.
Bogdan a vrut să-i fac ceva asemănător de crăciun, însă nu prea am avut chef, asa ca poate o sa incerc reteta ta pentru anul nou, mai ales că ai folosit nuci.
Poate stiu chineza….fara sa stiu :))))
Sunt foarte bune insa foarte fragede cand le scoti din cuptor deci mare atentie cu ele!
Vai, ce frumoase sunt! Parca sunt pictate cu ciocolata! :)
:) Da, e un fel de … chineza dupa ureche :)))