V-am mai spus si cu alta ocazie ca baietelul meu e fan ciocolata. Are si cu cine sa semene. Cu mine adica. Ciocolata e slabiciunea mea, recunosc :). Si cum ciocolata la cei mici nu prea e indicata, gasesc solutii de compromis, cum este si aceasta reteta de fursecuri fragede cu cacao si ciocolata.
Denumirea retetei suna bine, nu-i asa? Daca o sa cititi insa cantitatile va veti da seama ca e mai multa ciocolata si cacao in nume decat in fursecuri, ca sa fac o gluma. Insa, in ciuda cantitatii mici de cacao si ciocolata, fursecurile sunt excelente. Fragede, aromate si … dau dependenta ;). In plus sunt usor de facut si nu arata nici rau. Numai bune si pentru un musafir aparut pe neasteptate.
Reteta de fursecuri fragede cu cacao si ciocolata
- Ingrediente pentru reteta de fursecuri fragede cu cacao si ciocolata
250 faina tip 000
100 unt
4 linguri zahar
1 ou
1/2 plic praf de copt
1 lgt cacao
un varf de cutit de ghimbir praf
un varf de cutit de scortisoara praf
un praf de sare
- Mod de preparare pentru reteta de fursecuri fragede cu cacao si ciocolata
- Frecam bine untul cu zaharul si apoi adaugam oul batut bine dupa care omogenizam compozitia.
- Separat amestecam faina cu praful de copt, cacaua, ghimbirul, scortisoara.
- Combinam ingredientele lichide cu cele solide, amestecand pana cand rezulta un aluat omogen si care nu se mai lipeste de maini.
- Dam aluatului o forma de sfera, il invelim in folie alimentara si il dam la rece pentru macar o jumatate de ora.
- Dupa ce il scoatem din frigider, dam drumul la cuptor, la 180 de grade (foc mediu) si pregatim o tava de copt (punem pe ea hartie de copt sau o ungem cu ulei si tapetam cu faina)
- Formam, din aluatul cu unt si cacao bilute de marimea unei nuci pe care le aplatizam putin si le asezam in tava.
- Optional, inainte de a le da in cuptor, putem presara peste ele putina ciocolata cu alune, pe care o tocam in prealabil cu ajutorul cutitului
- Dam tava la cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute, pana cand incep sa se coaca pe fund.
- Cand sunt coapte, scoatem tava din cuptor punem fursecurile pe un gratar ca sa se raceasca si apoi, pentru a le pastra mai mult timp se asezam intr-0 cutie metalica, inchisa cu capac. Asta daca rezistam sa nu le mancam prea repede ;)
Pofta buna sa aveti!
stefy says
cu aceste fursecuri poti incanta pe oricine vine in vizita! ca arata prea bine!
Claudia V says
Multumesc, Stefania! :)
Sunt si tare bune :)
Iuliana says
Ce minunatii ai tu aici! Hai, eu dau cafeaua, tu dai fursecurile, vrei? :)
Claudia V says
Ok, s-a facut. Doar ca prefer un ceai :p