• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 29, 2020 · 3 Comments

Blat de tort din ouă întregi și cacao

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 6     
6
Shares

Blat de tort din ouă întregi și cacao. Cum să faci cel mai simplu blat de tort cu cacao folosind ouăle fără a le separa. Blat de tort Genoise cu cacao.

Blatul din ouă întregi este preferatul meu și îl fac foarte des. Mi se pare extrem de comod de făcut mai ales că am un mixer din acela cu stand și practic dau drumul la ouă în bolul mixerului, pun zaharul și îl las să-și facă treaba cât eu îmi vad de ale mele.

V-am povestit în alt articol despre cum se face acest tip de blat doar că atunci era vorba despre un blat simplu, din ouă întregi, doar cu făină. Acum îl vom face cu cacao. Adică și mai bun pentru că un blat cu cacao mă duce cu gândul la ciocolată. Yummy!

blat de tort din ouă întregi cu cacao

Modul de preparare este unul, așa cum spuneam mai sus, extrem de simplu. Toată munca asta dureaza cam 20 de minute maxim după care putem băga compoziția la cuptor pentru 30 de minute, aproximativ și, iată cum, în mai puțin de o oră și cu un efort minim avem un blat de tort pufos, economic și ușor de făcut.

Acest blat de tort din ouă întregi și cacao se poate face și fără praf de copt. Iese la fel de pufos ca cel în care ați pus praf de copt. Însă, dacă totuși aveți temeri, dacă vi se pare că nu a crescut suficient compoziția de ouă și zahră sau cumva s-a lăsat dupa ce ați pus făina, puteți adăuga, pentru mai multă siguranță o linguriță cu praf de copt.

Ca să vă iasă un blat de tort bun ar trebui să cântăriți cantitatea totală de ouă. Regula după care trebuie să vă ghidați pentru a măsura și restul ingredientelor este aceasta: cantitatea de zahăr adunată cu cantitatea de făină trebuie să dea cantitatea totală de ouă folosite.

blat de tort cu cacao și ouă întregi

Spre exemplu, dacă un ou are 50 de grame (cam atât cântărește un ou mediu) atunci vom folosi 25 grame de făină și 25 de grame de zahăr. Cum pudra de cacao este ceva mai densă decât făina vom înlocui o mică parte din făină cu cacao dar nu în raport de 1 la 1 ci mai puțin.

În cazul de față, la 5 ouă medii am folosit 125 grame de zahăr, 100 grame de făină albă de grâu și 5 grame de cacao. Eu nu mai cântăresc ouăle. Am experiență în a face blatul și nu mai am nevoie să cântăresc exact dar în patiserie așa se lucrează, totul exact, bine cântărit.

Blat de tort din ouă întregi și cacao
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 5 ouă medii
  • 125 zahăr
  • 100 grame făină tip 000
  • 20 grame de cacao
  • o linguriță cu esență de vanilie
  • un vârf de cuțit cu sare
3.5.3251

Mod de preparare blat de tort din ouă întregi și cacao

  • Scoatem din timp ouăle ca să ajungă la temperatura camerei.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tava de tort cu pereții detașabili. Eu am folosit una de 18 cm. Punem hartie de copt în tavă.

Vezi mai jos si reteta video!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Spargem ouăle și le punem în vasul mixerului.
  • Mixăm pentru un minut cât să se ”desfacă”, după care adăugăm zahărul, sarea și esența de vanilie. 
  • Continuăm mixarea timp de 10-15 minute până când compoziția se aerează, devine albicioasă și își triplează volumul.

blat de tort în secțiune wide

  • Dăm deoparte mixerul și adăugăm treptat făina cernută, încorporând-o cu ajutorul unui tel sau paletă de silicon, cu mișcări ușoare, de jos în sus. ATENȚIE! Nu vom mai folosi mixerul pentru a nu pierde aerarea pe care am obținut-o mai devreme prin mixare!
  • După ce am încorporat toată făina apoi turnăm compoziția în tava tapetată pregătită din timp
  • Dăm tava în cuptorul încins pentru aproximativ 30 de minute, în funcție de cum coace acesta.
  • Facem testul cu scobitoarea și, când este gata scoatem tava din cuptor, lăsăm puțin la răcit și apoi scoatem blatul din tavă, desprindem hârtia și lăsăm la răcit pe un grătar.
  • Feliem în 3 sau chiar 4 felii, după îndemânare și îl folosim pentru a face un tort delicios folosind o crema de genul celor din colecția de AICI.

blat de tort cu cacao

Să aveți spor la făcut tort din ouă întregi și cacao!


Spune si altora!
 6     
6
Shares
 
6
Shares
 6    
« Cum prepari cătină cu miere la borcan. Beneficii și contraindicații
Suc de cătină cu miere făcut acasă, simplu și rapid »

Comments

  1. Ileana says

    December 7, 2024 at 4:46 pm

    Pot folosi rețeta cu toate ingredientele la fel și numai o linguriță de zahăr ? Sau trebuie schimbat și alte ingrediente din rețetă ?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 10, 2024 at 10:02 am

      Daca reduceti prea mult cantitatea de zahar nu o sa va mai iasa, din pacate. Puteti insa incerca dar sa adaugati praf de copt si asa poate creste. Daca testati poate reveniti cu un alt comentariu in care sa ne spuneti daca a iesit. Multumesc :)

      Reply

Trackbacks

  1. Tort cu cremă de ciocolată. Cea mai ușor de făcut rețetă! - Lecturi si Arome says:
    October 26, 2020 at 11:31 am

    […] un blat cu cacao dar din ouă întregi a cărei rețetă deja am publicat-o pe blog și o găsești AICI, iar la cremă vom folosi doar mascarpone și o cremă de ciocolată cumpărată, de genul Nutella […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

September 2020
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316