• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 27, 2020 · Leave a Comment

Borș cu carne de porc și cartofi

cu carne

Spune si altora!
 49     
49
Shares

Borș cu carne de porc și cartofi. Ciorbă cu carne de porc acrită cu borș de puțină. Borș moldovenesc din carne de porc și cartofi.

Astăzi o să gătim împreună un borș cu carne de porc și cartofi sau altfel spus o ciorbiță savuroasă cu carne de porc și cartofi acrită cu borș de puțină. Indiferent cu s-ar chema, denumirea nu contează. Important e că acest fel de mâncare este gustos și sățios.

Rețeta este una simpla, rapidă și tare ușor de făcut, ca majoritatea rețetelor de borș/ciorbă, de altfel. La noi în casă se mânâncă foarte des acest preparat. Nu este săptămână în care să nu facem o ciorbiță sau borș cum i se mai zice prin Moldpva, fie ea cu carne sau doar cu legume.

borș cu carne de porc

Dacă nu doriți să folosiți carne de porc puteți să o înlocuiți cu carne de pui, curcan sau vită. Modul de preparare rămâne același, schimbându-se însă doar timpul de preparare în funcție de timpul de gătire al cărnii.

Nu este o mâncare sofisticată sau greu de făcut și nici nu ia mult timp. În plus este și hrănitoare și sățioasă. Cum ziceam și la început, noi nu concepem să treacă o săptămână fără să avem ceva de genul acesta pe masă. Mai degraba îmi place o ciorbă, un borș decât o supă cremă.

Pentru această ciorbiță am folosit 500 grame de carne de porc pe care am cumărat-o gata tăiată cuburi de la Lidl, din cea pentru gulaș. Iese un borș excelent și nici nu mai trebuie să tai carnea pentru că e gata tăiată.

Borș cu carne de porc și cartofi
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Ciorba
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 500 grame de carne de porc tăiată cuburi
  • 3-4 cartofi
  • o ceapă mare
  • 2 morcovi medii
  • o jumătate de ardei roșu
  • 1 păstârnac
  • ¼ rădăcină de țelină
  • o mână de frunze de țelină
  • o mână de pătrunjel
  • 4 litri de apă
  • 30 ml ulei floarea soarelui
  • 1 litru de borș de putină
3.5.3251

Mod de preparare borș cu carne de porc și cartofi

  • Spălăm și curățăm legumele.
  • Ceapa o tocăm, morcovii, rădăcina de țelină, păstârnacul fie le dăm pe răzătoare fie le tocăm și pe ele în cuburi mărunte. Tocăm cuburi și ardeiul.
  • Punem uleiul într-o tigaie sau o oală încăpătoare în care vom face ciorba.
  • Când s-a încins adăugăm carnea pe care o rumenim pe o parte și cealaltă până când îți schimbă culoarea (aproximativ 10 minute)
  • Dăm carnea deoparte și adăugăm ceapa adăugăm ceapa, presărăm puțină sare și o rumenim pentru 1 minut amestecând continuu.
  • Adăugăm, morcovul, ardeiul țelina și păstârnacul, amestecăm și turnăm 1 litru de apă.
  • Lăsăm să fiarbă la foc mediu aproximativ 15 minute după care punem la loc în oală carnea.
  • Adăugăm cartofii și restul de apă. Notă: Ideal ar fi să aveți la îndemână apă caldă pentru a nu opri procesul de fierbere.
  • Lăsăm să fiarbă împreună pentru încă 30-40 de minute, cât să se gătească carnea de porc și cartofii.
  • La final adăugăm borșul și mai dăm un clocot.
  • Stingem focul, adăugăm verdețurile, punem capacul și lăsăm 10 minute înainte de a o servi.

ciorbă cu carne de porc și cartofi

Să aveți poftă la ciorbă cu carne de porc cu cartofi!


Spune si altora!
 49     
49
Shares
 
49
Shares
 49    
« Tort cu cremă de ciocolată. Cea mai ușor de făcut rețetă!
Cotlet de porc felii, la cuptor, cu bere »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai sănătoase legume pe care poți să le consumi primăvara April 25, 2023
  • 5 motive ca să consumi urzici primăvara! April 19, 2023
  • Secretele unui cozonac reușit. Sfaturi pentru a face cozonacul perfect! April 7, 2023

Archives

October 2020
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316