Salată orientală de post cu muștar. Salată de cartofi cu ceapă și măsline. Cea mai simplă rețetă de salată orientală cu ceapă și măsline. Cum să faci o salată orientală de post.
Se zice că cea mai căutată legumă de la noi este cartoful. Și, cel puțin în perioadele de post cartofii sunt cei mai căutați. Iar salata orientală de post este printre cele mai pregătite de români.
Într-un fel e și de așteptat să fie așa. Este o salată gustoasă și hrănitoare. Este ușor de făcut și ieftină. Cu doar câteva ingrediente oricine poate face o mâncare sățioasă.
Există mai multe variante, sau rețete, cum vreți să le spuneți, de salată orientală. Cea pe care eu o scriu astăzi este cea mai simplă posibil. Are doar 3 ingrediente principale plus dressing-ul de muștar.
Evident că o salată orientală de post se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia. Dacă nu vă place varianta aceasta, cu dressing de muștar puteți renunța la el și să puneți doar ulei, sare, oțet.
Eu una nu sunt mare amatoare, mare fan cartofi așa că prefer o variantă de salată orientală de post cu un dressing mai consistent, gen maioneză, care poate să dea gust cartofului. Așa am eu impresia ca nu are un gust prea wow cartoful fiert și nu prea îl folosesc. De asta și atât de puține rețete cu cartofi publicate.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere –
Vezi AICI si cum se face salata de cartofi cu castraveti murati
Cred că sunt excepția de la statistica în care se zice că românului îi place foarte mult să consume cartofi. Eu îl consum mai rar, mai ales pe cel fiert. Însă, cel rumenit la cuptor în crustă de pesmet îmi place cel mai mult. Aveți AICI rețeta.
O să scriu rețeta de azi de salată orientală de post cu muștar, pornind de la ideea că aveți deja cartofii fierți în coajă. Ideal ar fi să folosit cartofi din cei roz pentru că aceștia rămân mai tari după fierbere. Cei albi sunt mai potriviți pentru un piure.
Pornind de la ideea că aveți deja cartofii fierți mare lucru nu mai e de făcut decât să faceți salata orientală de cartofi de post cu dressing de muștar și s-o mâncați cu poftă.
- 500 grame de cartofi fierți în coajă
- o ceapă roșie
- 75 grame de măsline negre
- 2 linguri cu muștar
- 2 linguri cu ulei de măsline
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare si piper după gust
Mod de preparare pentru salată orientală de post
- Curățăm cartofii de coajă și îi tăiem cuburi. Eu prefer să îi tai cuburi mai mici pentru a avea un gust mai bun după ce ia din aromele dressing-ului.
- Curățăm și tăiem ceapa fideluță, fâșii. Eu am folosit ceapă roșie pentru că îmi place mai mult și aduce un plus de culoare în farfurie dar se poate folosi și ceapa galbenă.
- Tăiem măslinele felii.
Abonează-te și tu la canalul de Youtube
pentru a fi la curent cu ultimele rețete video – click AICI –
- Punem muștarul, uleiul, zeama de lămâie într-un borcănel cu capac. Închidem capacul și începem să-l agităm bine până se combină ingredientele. E cea mai simplă metodă de a face acest dressing. Tot acum puteți adăuga și sarea și piperul dar sfatul meu este să le puneți la final, după ce amestecați totul. Muștarul este și el sărat iar dacă folosiți un muștar iute e posibil să nu mai aveți nevoie de piper deloc.
- Puneți cartofii, ceapa, măslinele într-un castron încăpător.
- Adăugați dressing-ul și amestecați.
- Lăsați măcar 30 de minute la frigider pentru a se combina aromele.
- Savurați cu poftă ca și fel principal, ca garnitură alături de chifteluțe sau șnițele de post sau chiar când nu o folosiți ca mâncare de post.
Să aveți poftă la salată de cartofi cu muștar!
[…] Salată orientală de post cu muștar […]