• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 27, 2019 · 3 Comments

Cartofi crocanți cu pesmet la cuptor

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
 52     
52
Shares

Cartofi crocanți cu pesmet la cuptor. Cum se fac cartofii la cuptor cu pesmet.
Cartofi de post la cuptor cu pesmet și usturoi.

Cartoful este una dintre legumele de bază în alimentație, mai ales pe perioadele de post. Iar cei mai gustoși cartofi sunt, nu-i așa, cei prăjiți în ulei. Dar dacă v-aș zice că ar mai exista o variantă mult mai sănătoasă și chiar mai gustoasă decât cea arhi cunoscută? Una făcută la cuptor.

Ei bine, acești cartofi crocanți cu pesmet la cuptor sunt, după părerea  mea, care nu sunt mare consumatoare de cartofi, mult mai gustoși decât cei prăjiți în baie de ulei. Ca să nu mai zic că sunt mult, mult mai sănătoși.cartofi crocanți cu pesmet la cuptor

Cartofii ies crocanți, nu ai nevoie de mult ulei pentru a-i găti și nici nu îți ia mult timp ca să-i prepari. Unde mai pui că nici nu mai ai mirosul ala de cartofi prăjiți în bucătărie. Aș zice că este rețeta perfectă de cartofi crocanți.

Rețeta de cartofi crocanți cu pesmet la cuptor necesită un timp de preparare scurt, doar cât cureți cartofii și îi pui în tavă. Mai durează prepararea efectivă încă 30 de minute dar cum are cuptorul grijă de asta ție îți rămâne timp să faci altceva.

Abonează-te și tu la canalul de Youtube
pentru a fi la curent cu ultimele rețete video – click AICI

Acești cartofi crocanți cu pesmet la cuptor sunt perfecți pe perioada posturilor sau în regimurile vegan, însă, pot constitui și o delicioasă garnitură lângă o friptură, de exemplu.

În varianta de mâncare de post, adică de fel principal, acești cartofi crocanți cu pesmet la cuptor merg foarte bine cu o salată de roșii și castraveți, una din salată verde sau chiar, pe timpul iernii o salată simplă dar gustoasă și hrănitoare din varză murată.

Cartofi crocanți cu pesmet la cuptor
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 3 porții
Ingrediente
  • 1 kg de cartofi
  • 3 linguri cu pesmet
  • 150 ml de ulei
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare, piper, rozmarin
3.5.3251

Mod de preparare pentru cartofi crocanți cu pesmet la cuptor

  • Spălăm cartofii și îi curățăm de coajă. Pe măsură ce îi curățăm îi punem în apă rece ca să nu se oxideze.
  • Tăiem fiecare cartofi în doua jumătăți și apoi fiecare jumătate o tăiem fâșii ca la cartofii prăjiți doar că ceva mai groase.cartofi la cuptor felii
  • Aprindem cuptorul la 200 de grade și punem o hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • După ce am terminat de curățat toți cartofii îi tamponăm cu prosoape de bucătărie din hârtie pentru a înlătura surplusul de apă.
  • Punem cartofii într-un castron și adăugăm peste ei uleiul, condimentele și pesmetul.

cartofi la cuptor condimente

  • Amestecăm totul bine și apoi așezăm cartofii în tavă avâdn grijă să nu se suprapună. La această cantitate de cartofi va trebui să coaceți două ture de cartofi dar vă asigur că merită!
  • Punem și cățeii de usturoi în tavă, din loc în loc.

cartofi cu pesmet dati la cuptor

  • Dăm tava la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute după care scoatem tava din cuptor și întoarcem cartofii. Nota! În cazul în care cartofii sunt tăiați mai gros și timpul de preparare va fi mai mare.
  • Mai dăm tava la cuptor pentru încă 10 minute după care îi scoatem și îi servi cu poftă alături de o salată.

Cartofi la cuptor în crustă de pesmet

Să aveți poftă la cartofi crocanți cu pesmet la cuptor!


Spune si altora!
 52     
52
Shares
 
52
Shares
 52    
« Ciorbă de Pleurotus de post. Ciorbă de burtă vegană.
Cornulețe de post cu rahat »

Trackbacks

  1. Salată de cartofi de post cu roșii și castraveți - Lecturi si Arome says:
    April 11, 2019 at 6:21 pm

    […] nu pot afirma că nu consum cartofi. Îmi plac și mie cartofii crocanți  făcuți la cuptor, ca aceștia de aici sau cartofii făcuți piure. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    Reply
  2. Salată orientală de post cu muștar - Lecturi si Arome says:
    April 1, 2019 at 11:08 am

    […] pe cel fiert. Însă, cel rumenit la cuptor în crustă de pesmet îmi place cel mai mult. Aveți AICI […]

    Reply
  3. Cea mai simplă salată de varză murată - Lecturi si Arome says:
    March 29, 2019 at 7:49 pm

    […] cu poftă ca și garnitură lângă niște cartofi crocanți cu pesmet la cuptor sau o […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

March 2019
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Feb   Apr »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316