Cartofi crocanți cu pesmet la cuptor. Cum se fac cartofii la cuptor cu pesmet.
Cartofi de post la cuptor cu pesmet și usturoi.
Cartoful este una dintre legumele de bază în alimentație, mai ales pe perioadele de post. Iar cei mai gustoși cartofi sunt, nu-i așa, cei prăjiți în ulei. Dar dacă v-aș zice că ar mai exista o variantă mult mai sănătoasă și chiar mai gustoasă decât cea arhi cunoscută? Una făcută la cuptor.
Ei bine, acești cartofi crocanți cu pesmet la cuptor sunt, după părerea mea, care nu sunt mare consumatoare de cartofi, mult mai gustoși decât cei prăjiți în baie de ulei. Ca să nu mai zic că sunt mult, mult mai sănătoși.
Cartofii ies crocanți, nu ai nevoie de mult ulei pentru a-i găti și nici nu îți ia mult timp ca să-i prepari. Unde mai pui că nici nu mai ai mirosul ala de cartofi prăjiți în bucătărie. Aș zice că este rețeta perfectă de cartofi crocanți.
Rețeta de cartofi crocanți cu pesmet la cuptor necesită un timp de preparare scurt, doar cât cureți cartofii și îi pui în tavă. Mai durează prepararea efectivă încă 30 de minute dar cum are cuptorul grijă de asta ție îți rămâne timp să faci altceva.
Abonează-te și tu la canalul de Youtube
pentru a fi la curent cu ultimele rețete video – click AICI
Acești cartofi crocanți cu pesmet la cuptor sunt perfecți pe perioada posturilor sau în regimurile vegan, însă, pot constitui și o delicioasă garnitură lângă o friptură, de exemplu.
În varianta de mâncare de post, adică de fel principal, acești cartofi crocanți cu pesmet la cuptor merg foarte bine cu o salată de roșii și castraveți, una din salată verde sau chiar, pe timpul iernii o salată simplă dar gustoasă și hrănitoare din varză murată.
- 1 kg de cartofi
- 3 linguri cu pesmet
- 150 ml de ulei
- 3-4 căței de usturoi
- sare, piper, rozmarin
Mod de preparare pentru cartofi crocanți cu pesmet la cuptor
- Spălăm cartofii și îi curățăm de coajă. Pe măsură ce îi curățăm îi punem în apă rece ca să nu se oxideze.
- Tăiem fiecare cartofi în doua jumătăți și apoi fiecare jumătate o tăiem fâșii ca la cartofii prăjiți doar că ceva mai groase.
- Aprindem cuptorul la 200 de grade și punem o hârtie de copt în tava de la aragaz.
- După ce am terminat de curățat toți cartofii îi tamponăm cu prosoape de bucătărie din hârtie pentru a înlătura surplusul de apă.
- Punem cartofii într-un castron și adăugăm peste ei uleiul, condimentele și pesmetul.
- Amestecăm totul bine și apoi așezăm cartofii în tavă avâdn grijă să nu se suprapună. La această cantitate de cartofi va trebui să coaceți două ture de cartofi dar vă asigur că merită!
- Punem și cățeii de usturoi în tavă, din loc în loc.
- Dăm tava la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute după care scoatem tava din cuptor și întoarcem cartofii. Nota! În cazul în care cartofii sunt tăiați mai gros și timpul de preparare va fi mai mare.
- Mai dăm tava la cuptor pentru încă 10 minute după care îi scoatem și îi servi cu poftă alături de o salată.
Să aveți poftă la cartofi crocanți cu pesmet la cuptor!
[…] Cartofi crocanți cu pesmet (la cuptor) […]