• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 14, 2016 · 5 Comments

Compot de piersici pentru iarna la borcan

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 108     
108
Shares

Compot de piersici pentru iarna

Poate sa para ciudat ca va scriu acum reteta de compot de piersici pentru iarna. Insa abia acum cateva zile am facut compotul. Cum de asa tarziu? Pentru ca am asteptat sa se coaca piersicile din copacelul care miraculos creste la noi in gradina.

Spun miraculos pentru ca la noi nu prea e ea clima potrivita pentru cultivarea piersicilor. Dar probabil ca s-a adaptat si uite ca anul acesta a facut o recolta destul de bogata. Asa ca am profitat de ocazie si am facut cateva borcane mari cu compot de piersici pentru iarna.

compot piersici

Am preferat sa folosim piersicile intregi pentru ca le-am cules putin mai tari, mai crude. Fiind un capacel netratat cu diferite substante care sa il ajute in lupta impotriva daunatorilor, piersicutele lui incepeau sa se strice inainte de a ajunge la maturitate.

In felul acesta am ”salvat” recolta si am valorificat-o intr-un mod, zic eu placut si eficient. La iarna un borcan de compot de piersici prinde bine, cu siguranta.

Reteta de compot de piersici pentru iarna este una foarte simpla si usor de pus in practica. Practic se bazeaza pe acelasi principiu ca si reteta de compot de prune pentru iarna. Doar ca in loc de prune folosim piersici. Si in loc de sticle vom folosi borcane mari, de 1,7 litri, cu gura larga, pentru a incapea in ele piersicile noastre intregi.

La fel de bine se poate face acest compot si din caise daca aveti, nu doar din piersici sau nectarine. Ideea e sa le gasiti un pic mai mici si ceva mai tari, mai crudute, ca sa zic asa. Cele foarte coapte nu sunt bune pentru a face compot.

5.0 from 1 reviews
Compot de piersici pentru iarna la borcan
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
20 mins
Total time
35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 1 portie
Ingrediente
  • piersici
  • zahar
  • apa
3.5.3208

Mod de preparare pentru reteta de compot de piersici pentru iarna

  • Spalam piersicile le punem in borcane
  • Adaugam apa in borcane, peste piersici pentru a masura cantitatea de sirop de care o sa avem nevoie.
  • Scoatem apa si adaugam zaharul tinand cont ca la un borcan ar ajunge patru linguri de zahar. Daca vreti mai dulce puteti pune mai mult.

Vezi mai jos cum se face compotul de cirese sau visine
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopoțel pentru a afla primul noutațile!

  • Incalzim usor apa cu zaharul, doar cat sa-i permita acestuia sa see topeasca zaharul si apoi il punem in borcane
  • Inchidem borcanele cu capacele lor si punem le la fiert asa cum am explicat si in reteta de rosii in bulion pentru iarna.
  • Lasam sa fiarba 20-30 minute (in functie de cat sunt de coapte/crude piersicile) din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
  • Scoatem borcanele cu grija (atentie ca sunt fierbinti!) si le invelim cu o patura pana se racesc dupa care le asezam frumos in camara pana cand le vine randul sa le consumam.

compot de piersici pentru iarna

Spor la pregatit compot de piersici pentru iarna la borcan!


Spune si altora!
 108     
108
Shares
 
108
Shares
 108    
« Varza tocata murata la borcan
10+ retete de zacusca sau tocana pentru iarna »

Comments

  1. Liliana says

    July 26, 2019 at 8:32 am

    Eu mai pun și putina zeama de lămâie și zahăr după gust.Tot din copăceii noștri care ne- au răsplătit cu fructe coapte și dulci ,mai fac și gem deschis la culoare. Eu nu decojesc fructele, acolo sta închis soarele. ?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 26, 2019 at 8:41 am

      Da, ai dreptate, in coaja lor sta inchis soarele :) Foarte frumos ai spus! :)

      Reply
  2. Iuliana says

    September 15, 2016 at 9:14 am

    Daca ai sti ce lupta se da in mine :)) Pe de o parte am alergie la piersici (la coaja lor), pe de alta parte mor de pofta!
    Mai iau compoturi din comert cu piersici decojite, dar nu sunt ca un compot de casa, deh…

    Reply
    • Claudia V says

      September 15, 2016 at 9:19 am

      Daca ai sti ce bun e compotul asta de piersici! Ce aromat! :p
      Curata coaja si incearca sa faci macar acum cat mai gasesti pe piata ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Compot de struguri pentru iarnă. Rețetă rapidă, FĂRĂ conservanți - Lecturi si Arome says:
    September 9, 2020 at 5:38 pm

    […] deja pe blog, AICI, iar în vară pun și câteva cu piersici, aveți și rețeta aceasta pe blog, AICI. Drept să zic iarna le folosesc mai degraba la prăjituri decât să le mâncam așa, cub formă […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

September 2016
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316