• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 11, 2016 · 14 Comments

Zacusca cu dovlecei si ciuperci

Dulceturi/Conserve· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 241
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    241
    Shares

Reteta de zacusca de dovlecei si ciuperci de astazi nu difera prea mult de celelalte retete de zacusca de pe blog. Modul de preparare e acelasi si doar ingredientele, proportia lor difera. Cum tocmai venisem de la cumparaturi cu o caserola de 500 de grame de ciuperci, luate la pret redus am decis sa le folosesc pentru a face o zacusca.

Iarna trecuta am avut multe mese salvate de borcanele de zacusca din camara si dintre toate mie mi-a placut cel mai mult tocana cu ciuperci. Asa ca am zis sa repet experienta dar in alta varianta. Am profitat si de generozitatea prietenei mamei mele care tocmai ne trimisese o cantitate destul de mare de dovlecei congelati, ceapa aveam deja in camara si am trecut la treaba facand zacusca de dovlecei si ciuperci de astazi.

zacusca cu dovlecei

Chiar daca eu am valorificat/folosit dovleceii congelati primiti in dar, voi puteti face aceasta zacusca cu dovlecei si ciuperci folosind dovlecei proaspeti, ca tot sunt acum din belsug in piete si supermarket-uri.

5.0 from 1 reviews
Zacusca cu dovlecei si ciuperci
 
Save Print
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Ingrediente
  • 550 grame de morcov
  • 500 grame de ardei
  • 750 grame de ceapa
  • 1 kilogram de dovlecei
  • 500 grame de ciuperci
  • 250 ml ulei
  • 450 ml suc de rosii
  • 100 ml apa
  • sare, piper dupa gust
3.5.3208

Reteta de zacusca cu dovlecei si ciuperci 

  • Curatam morcovul si dovleceii si ii dam pe razatoare.
  • Spalam si curatam ardeii si ceapa si le taiem cubulete cat mai marunt.
  • Curatam ciupercile si le taiem, la fel, cubulete cat mai marunt.
  • Punem intr-o tigaie o lingura de ulei si cand este incins adaugam ciupercile taiate. Lasam sa scada pana cand scade zeama lasata
  • Separat, procedam la fel cu dolveceii.
  • Punem restul de ulei intr-o oala incapatoare si il incalzim.

Vezi mai jos cum se face si pasta de gogosari sau ardei
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru notificari!

  • Adaugam peste acesta ceapa si o calim un minut dupa care punem 100 ml apa si am lasam sa se gateasca zece minute (cat sa scada apa si sa se mai gateasca ceapa fara a o praji – practic o inabusim).
  • Adaugam morcovul si lasam sa se gateasca, la foc mediu, zece minute impreuna cu ceapa dupa care punem si ardeii.
  • Peste acestea punem ciupercile si dovleceii gatiti in prealabil si lasam sa se gateasca impreuna pana cand scade zeama, moment in care punem bulionul,  potrivim gustul de sare si piper si lasam sa se mai gateasca inca 10-15 minute.
  • Punem zacusca, asa fierbinte cum este, in borcanele sterilizate in prealabil (procedand asa cum am arata la reteta de zacusca de fasole – vezi aici cum).
  • Inchidem cu capacele, acoperim cu o paturica si lasam sa se raceasca lent, la temperatura camerei, pana a doua zi, dupa care punem borcanele la pastrare pe raftul din camara.

    Spor la treaba sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 241
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    241
    Shares
  •  
    241
    Shares
  •  
  • 241
  •  
  •  
  •  
  •  
« Mancare de mazare cu dovlecei
Fasole verde cu usturoi »

Comments

  1. Antoaneta says

    September 9, 2016 at 12:15 pm

    Arata delicios! Nu am incercat pana acum, dar o sa incerc in vara asta!

    Reply
    • Claudia V says

      September 9, 2016 at 1:04 pm

      Neaparat sa o incerci!

      Reply
  2. Simona says

    September 9, 2016 at 10:43 am

    Arată așa bine! Păcat că nu cred că voi reuși să fac vreun fel de zacuscă toamna aceasta :(

    Reply
    • Claudia V says

      September 9, 2016 at 10:44 am

      Multumesc! Macar cateva borcane poate reusesti sa faci :)

      Reply
  3. Laura says

    September 9, 2016 at 9:05 am

    Minunata!

    Reply
  4. Avram Iuliana Florentina says

    September 9, 2016 at 7:37 am

    Apetisanta.Trebuie s-oncerc si eu!

    Reply
    • Claudia V says

      September 9, 2016 at 7:41 am

      Da! Si usor de facut! :)

      Reply
  5. violeta says

    July 17, 2016 at 11:47 am

    Cu siguranta am s-o fac si eu.

    Reply
    • Claudia V says

      July 17, 2016 at 11:53 am

      Te astept cu impresii :) Spor la treaba sa ai :)

      Reply
  6. Iuliana says

    July 11, 2016 at 1:08 pm

    Ce harnicuta esti, deja te-ai apucat de conserve! :)

    Reply
    • Claudia V says

      July 11, 2016 at 3:13 pm

      Da…pai s-a golit camara si la noi deja diminetile e racoare :)))

      Reply

Trackbacks

  1. Conserve si muraturi pentru iarna. Ce si cat punem? - Lecturi si Arome says:
    September 27, 2016 at 9:03 am

    […] tot felul si din orice legume gasim din belsug in gradina sau piata: cu fasole boabe, cu vinete, cu dovlecei, cu orez, etc. Cantitatile pregatite adaptandu-le conform principiilor de mai […]

    Reply
  2. 5 retete de zacusca pe care trebuie sa le incerci - Lecturi si Arome says:
    September 16, 2016 at 10:56 am

    […] 3. Zacusca cu dovlecei si ciuperci (vezi aici reteta) […]

    Reply
  3. Tocana de legume pentru iarna cu orez - Lecturi si Arome says:
    August 27, 2016 at 5:46 am

    […] Zacusca cu dovlecei si ciuperci – click aici pentru reteta […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Cele mai bune rețete italienești January 11, 2021
  • Tort alb ”Fulg de Nea” cu crema delicioasă de ciocolată January 7, 2021
  • Tort festiv de Revelion cu cremă de ciocolată January 1, 2021

Archives

July 2016
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Jun   Aug »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316