Ce ziceti de niste tagliatelle cu ciuperci si andive pentru astazi? Este si o reteta de post printre altele. Se face usor si rapid si … e altceva. Stiu, andivele nu se numara printre legumele cu care noi obisnuim sa gatim de obicei dar uneori a iesi din rutina zilnica zic eu ca ajuta.
Acesta este motivul pentru care, atunci cand gasesc in oferta andive cumpar si gatesc ceva cu ele. Am facut cu la cuptor cu bacon dar si salata de andive si mi-au placut. Au ele un gust usor amar dar sunt bune pentru sanatate asa ca trec peste partea asta neplacuta. Daca le gatim insa la cuptor sau le fierbem putin mai dispare si gustul asta amarui.
Asa ca am zis sa incerc ceva nou, niste tagliatelle cu ciuperci si andive. Le-am copt intai in cuptor ca sa iau din amarala andivelor si sa le dau un gust mai bun. Daca as fi gatit direct nu cred ca ar fi fost la fel de gustoase. Asa insa, facute la cuptor si andivele si ciupercile, totul a iesit ceva mai dulce ca sa zic asa.
Si mai am un motiv pentru ca astazi va scriu reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive. Cu aceasta reteta particip la campania fetelor de la Savori Urbane, despre care stiti deja daca urmariti blogul pe email. Luna aceasta am avut o reteta inscrisa in campanie, cea de falafel. Insa cum am ramas in urma cu reteta specifica bucatariei belgiene si olandeze, reteta aceasta fiind cu andive zic ca merge numai bine sa o inscriu in provocare.
Poate nu mananca ei belgienii chiar asa andivele dar acestea sunt cumva un simbol al bucatariei lor despre care puteti afla mai multe de la Isabela de pe site, unde veti gasi intreaga colectie de retete belgiene si olandeze care au fost pregatite de cei 24 de bloggeri culinari participanti la aceasta frumoasa provocare.
Reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive
- Ingrediente pentru reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive
200 grame de tagliatelle fara ou (sau cu ou daca nu vreti sa fie o reteta de post)
500 de grame de andive
250 grame de ciuperci champignon
o ceapa
doi catei de usturoi
trei linguri de ulei de masline
o lingurita rasa de sare
un sfert de lingurita de fulgi de chilli
100 de grame de ulei de masline
- Mod de preparare pentru reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem pe tava de la cuptor hartie de copt.
- Spalam andivele si le taiem in doua. Curatam ciupercile si le taiem jumatati sau in trei daca sunt prea mari. Le fel procedam si cu usturoiul.
- Punem in tava de la cuptor andivele si ciupercile si peste ele punem ustoriul taiat apoi presaram sare si turnam in fir subtire uleiul lasand deoparte doua linguri si pentru prajit.
- Dam tava la cuptor pentru un sfert de ora, pana cand vedem ca incep sa se rumeneasca andivele si ciupercile dupa care le scoatem si le lasam la racit.
- Dupa ce s-au racit taiem andivele felii mici.
- Ceapa o curatam si o taiem marunt.
- Punem la fiert intr-o oala apa cu sare pentru tagliatelle si cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
- Punem pe aragaz o tigaie si adaugam in ea uleiul pe care il incingem.
- Cand uleiul este incins adaugam ceapa tocata, lasam o jumatate de minut sa se rumeneasca dupa care adaugam o canita mica cu apa si lasam sa fiarba cinci-sase minute, pana incepe sa se inmoaie ceapa dupa care adaugam andivele si ciupercile.
- Mai lasam la gatit inca cinci-sase minute, adaugam fulgi de chilli si eventual sare dupa gust.
- Scurgem pastele dupe ce sunt fierte si le adaugam in tigaia cu andive si ciuperci. Amestecam bine totul si mai lasam un minut pe foc dupa care putem servi.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de paste:
Paste cu bacon si ciuperci (click aici pentru reteta)
Paste cu dovlecei si ton (click aici pentru reteta)
Paste fata gluten cu sos de ciuperci (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Bun, bun cu andive si de post! :)
Claudia V says
Pai… nu? ;)
Sa fie acolo ceva mai smecher chiar daca e post :p