• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 29, 2016 · 2 Comments

Tagliatelle cu ciuperci si andive

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ce ziceti de niste tagliatelle cu ciuperci si andive pentru astazi? Este si o reteta de post printre altele. Se face usor si rapid si … e altceva. Stiu, andivele nu se numara printre legumele cu care noi obisnuim sa gatim de obicei dar uneori a iesi din rutina zilnica zic eu ca ajuta.

Acesta este motivul pentru care, atunci cand gasesc in oferta andive cumpar si gatesc ceva cu ele. Am facut cu la cuptor cu bacon dar si salata de andive si mi-au placut. Au ele un gust usor amar dar sunt bune pentru sanatate asa ca trec peste partea asta neplacuta. Daca le gatim insa la cuptor sau le fierbem putin mai dispare si gustul asta amarui.

tagliatelle cu ciuperci

Asa ca am zis sa incerc ceva nou, niste tagliatelle cu ciuperci si andive. Le-am copt intai in cuptor ca sa iau din amarala andivelor si sa le dau un gust mai bun. Daca as fi gatit direct nu cred ca ar fi fost la fel de gustoase. Asa insa, facute la cuptor si andivele si ciupercile, totul a iesit ceva mai dulce ca sa zic asa.

Si mai am un motiv pentru ca astazi va scriu reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive. Cu aceasta reteta particip la campania fetelor de la Savori Urbane, despre care stiti deja daca urmariti blogul pe email. Luna aceasta am avut o reteta inscrisa in campanie, cea de falafel. Insa cum am ramas in urma cu reteta specifica bucatariei belgiene si olandeze, reteta aceasta fiind cu andive zic ca merge numai bine sa o inscriu in provocare.

Poate nu mananca ei belgienii chiar asa andivele dar acestea sunt cumva un simbol al bucatariei lor despre care puteti afla mai multe de la Isabela de pe site, unde veti gasi intreaga colectie de retete belgiene si olandeze care au fost pregatite de cei 24 de bloggeri culinari participanti la aceasta frumoasa provocare.

Reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive

  • Ingrediente pentru reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive

200 grame de tagliatelle fara ou (sau cu ou daca nu vreti sa fie o reteta de post)
500 de grame de andive
250 grame de ciuperci champignon
o ceapa
doi catei de usturoi
trei linguri de ulei de masline
o lingurita rasa de sare
un sfert de lingurita de fulgi de chilli
100 de grame de ulei de maslinetagliatelle cu andive lecturi si arome

  • Mod de preparare pentru reteta de tagliatelle cu ciuperci si andive
  1. Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem pe tava de la cuptor hartie de copt.
  2. Spalam andivele si le taiem in doua. Curatam ciupercile si le taiem jumatati sau in trei daca sunt prea mari. Le fel procedam si cu usturoiul.
  3. Punem in tava de la cuptor andivele si ciupercile si peste ele punem ustoriul taiat apoi presaram sare si turnam in fir subtire uleiul lasand deoparte doua linguri si pentru prajit.
  4. Dam tava la cuptor pentru un sfert de ora, pana cand vedem ca incep sa se rumeneasca andivele si ciupercile dupa care le scoatem si le lasam la racit.
  5. Dupa ce s-au racit taiem andivele felii mici.
  6. Ceapa o curatam si o taiem marunt.
  7. Punem la fiert intr-o oala apa cu sare pentru tagliatelle si cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
  8. Punem pe aragaz o tigaie si adaugam in ea uleiul pe care il incingem.
  9. Cand uleiul este incins adaugam ceapa tocata, lasam o jumatate de minut sa se rumeneasca dupa care adaugam o canita mica cu apa si lasam sa fiarba cinci-sase minute, pana incepe sa se inmoaie ceapa dupa care adaugam andivele si ciupercile.
  10. Mai lasam la gatit inca cinci-sase minute, adaugam fulgi de chilli si eventual sare dupa gust.
  11. Scurgem pastele dupe ce sunt fierte si le adaugam in tigaia cu andive si ciuperci. Amestecam bine totul si mai lasam un minut pe foc dupa care putem servi.

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de paste:

Paste cu bacon si ciuperci (click aici pentru reteta)

paste cu bacon si ciuperci

Paste cu dovlecei si ton (click aici pentru reteta)

paste cu dovlecei

Paste fata gluten cu sos de ciuperci (click aici pentru reteta)

paste fara gluten

 


Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
« Piure de spanac in sos de rosii
Chiftelute vegane cu ciuperci si quinoa »

Comments

  1. Iuliana says

    March 29, 2016 at 7:05 pm

    Bun, bun cu andive si de post! :)

    Reply
    • Claudia V says

      March 29, 2016 at 7:26 pm

      Pai… nu? ;)
      Sa fie acolo ceva mai smecher chiar daca e post :p

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

March 2016
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Feb   Apr »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316