Reteta asta de piure de spanac in sos de rosii o fac de mult timp dar pana acum nu m-am gandit sa o si scriu ca sa o public pe site. Am zis ca e prea simpla. Insa vazand ca va plac retetele simple m-am apucat de i-am facut o poza si acum o sa scriu ce si cum. Adica cum se face.
Mare lucru nici nu ar fi de scris pentru ca e o reteta simpla ca sa nu mai zis ca e si o reteta rapida. Asta pentru ca am folosit spanac congelat si deja facut piure. Sunt niste pungurile de 450 de grame la LIDL si mereu cumpar din astea. O sa spuneti ca legumele congelate nu prea sunt ok. Parerile sunt, ca de obicei impartite. Eu una prefer pe timpul iernii sa consum si legume congelate pentru ca stiu ca au fost culese cand sunt ele in plin sezon. Decat o leguma crescuta fortat, adusa cine stie de unde si in care au fost puse ceva chimicale pentru a-si pastra prospetimea mai bine congelat.
Nu zic acum ca nu cumpar si din cele proaspete. Zic doar ca le utilizez alternandu-le. Acum, fie vorba intre noi, mai e ceva sigur in ziua de azi? Asa ca cel mai bun ramane echilibrul. Sa mancam deci si legume congelate. Nu fac rau :)
Reteta de piure de spanac in sos de rosii
- Ingrediente pentru reteta de piure de spanac in sos de rosii
450 grame de spanac congelat
rosiile intregi dintr-o conserva de rosii in bulion de 420 grame
doua linguri de ulei de masline
o ceapa medie
o lingurita de sare
o canita mica cu apa
un sfert de lingurita de fulgi de ardei iute
un sfert de lingurita de ghimbir
un catel de usturoi
- Mod de preparare pentru reteta de piure de spanac in sos de rosii
- Curatam ceapa si o taiem cat mai marunt.
- Incingem intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si apoi adaugam usturoiul si ceapa tocata.
- Lasam sa se gateasca 1-2 minute si adaugam o canita cu apa. Lasam ceapa sa se gateasca inabusit pana se inmoaie, cam 7-8 minute.
- Adaugam spanacul congelat in tigaie si lasam sa decongeleze pe masura ce se gateste, avand in acelasi timp grija sa nu se arda ceapa.
- Intre timp tocam rosii din conserva.
- Dupa ce spanacul s-a decongelat total si incepe sa se gateasca adaugam condimentele si rosiile.
- Lasam sa se gateasca la foc mediu pana cand scade zeama.
- Servim calda, ca si garnitura sau pur si simplu avand alaturi o mamaliguta.
Pofta buna la piure de spanac in sos de rosii!
Siii… modul de preparare?
Am rezolvat. Multumesc pentru ca mi-ai atras atentia de eroare :)
Si eu tot spanac congelat folosesc pe timpul iernii, fie maruntit gata, fie frunze, depinde ce vreau sa fac cu el.
E si foarte comod asa, congelat ;)
Ca sa nu mai zic ca e si mai bun ca pret :p