• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 28, 2016 · 4 Comments

Piure de spanac in sos de rosii

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 1     
1
Share

Reteta asta de piure de spanac in sos de rosii o fac de mult timp dar pana acum nu m-am gandit sa o si scriu ca sa o public pe site. Am zis ca e prea simpla. Insa vazand ca va plac retetele simple m-am apucat de i-am facut o poza si acum o sa scriu ce si cum. Adica cum se face.

Mare lucru nici nu ar fi de scris pentru ca e o reteta simpla ca sa nu mai zis ca e si o reteta rapida. Asta pentru ca am folosit spanac congelat si deja facut piure. Sunt niste pungurile de 450 de grame la LIDL si mereu cumpar din astea. O sa spuneti ca legumele congelate nu prea sunt ok. Parerile sunt, ca de obicei impartite. Eu una prefer pe timpul iernii sa consum si legume congelate pentru ca stiu ca au fost culese cand sunt ele in plin sezon. Decat o leguma crescuta fortat, adusa cine stie de unde si in care au fost puse ceva chimicale pentru a-si pastra prospetimea mai bine congelat.

piure de spanac

Nu zic acum ca nu cumpar si din cele proaspete. Zic doar ca le utilizez alternandu-le. Acum, fie vorba intre noi, mai e ceva sigur in ziua de azi? Asa ca cel mai bun ramane echilibrul. Sa mancam deci si legume congelate. Nu fac rau :)

Reteta de piure de spanac in sos de rosii

  • Ingrediente pentru reteta de piure de spanac in sos de rosii

450 grame de spanac congelat
rosiile intregi dintr-o conserva de rosii in bulion de 420 grame
doua linguri de ulei de masline
o ceapa medie
o lingurita de sare
o canita mica cu apa
un sfert de lingurita de fulgi de ardei iute
un sfert de lingurita de ghimbir
un catel de usturoi

  • Mod de preparare pentru reteta de piure de spanac in sos de rosii
  1. Curatam ceapa si o taiem cat mai marunt.
  2. Incingem intr-o tigaie cele doua linguri de ulei si apoi adaugam usturoiul si ceapa tocata.
  3. Lasam sa se gateasca 1-2 minute si adaugam o canita cu apa. Lasam ceapa sa se gateasca inabusit pana se inmoaie, cam 7-8 minute.
  4. Adaugam spanacul congelat in tigaie si lasam sa decongeleze pe masura ce se gateste, avand in acelasi timp grija sa nu se arda ceapa.
  5. Intre timp tocam rosii din conserva.
  6. Dupa ce spanacul s-a decongelat total si incepe sa se gateasca adaugam condimentele si rosiile.
  7. Lasam sa se gateasca la foc mediu pana cand scade zeama.
  8. Servim calda, ca si garnitura sau pur si simplu avand alaturi o mamaliguta.

Pofta buna la piure de spanac in sos de rosii!


Spune si altora!
 1     
1
Share
 
1
Share
 1    
« Meniul saptamanal – #4 martie
Tagliatelle cu ciuperci si andive »

Comments

  1. Catalina says

    January 12, 2017 at 7:15 pm

    Siii… modul de preparare?

    Reply
    • Claudia V says

      January 12, 2017 at 8:36 pm

      Am rezolvat. Multumesc pentru ca mi-ai atras atentia de eroare :)

      Reply
  2. Iuliana says

    March 28, 2016 at 11:49 am

    Si eu tot spanac congelat folosesc pe timpul iernii, fie maruntit gata, fie frunze, depinde ce vreau sa fac cu el.

    Reply
    • Claudia V says

      March 28, 2016 at 12:51 pm

      E si foarte comod asa, congelat ;)
      Ca sa nu mai zic ca e si mai bun ca pret :p

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316