• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 17, 2016 · 11 Comments

Friptura de iepure la cuptor in bere

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 136     
136
Shares

Atunci cand gasesc carne de iepure in oferta la LIDL cumpar si fac o friptura gustoasa si sanatoasa, fie cum e cea de astazi, friptura de iepure la cuptor in bere, fie la cuptor cu vin, fie cu sos de rosii si masline. Atat am experimentat pana acum ca si retete asa ca orice recomandare de la voi e bine venita. Imi puteti lasa in comentarii la sfarsitul retetei sfaturile voastre iar eu, cu prima ocazie cand voi mai gati carne de iepure o sa incerc sa tin cont de ele.

Pana atunci insa, am tinut cont de sfaturile unui chef italian atunci cand am facut aceasta reteta de friptura de iepure la cuptor in bere despre care o sa va povestesc azi. Nu am respectat intocmai reteta, deh, prost sau poate bun obiceiul :) insa chiar daca am facut mici modificari rezultatul a fost unul extrem de delicios.

friptura de iepure la cuptor in bere lecturi si arome

Daca nu va place garnitura de cartofi puteti sa o inlocuiti cu orice altceva doriti si va place voua. Mie mi-a placut ideea aceasta de a gati cartofii in zeama (sucul) de la gatirea fripturii si am experimentat. Ies niste cartofi super buni. Va spune cineva care nu este mare amator de cartofi. Adica eu, cum bine sper ca ati inteles :)

Reteta de friptura de iepure la cuptor in bere

  • Ingrediente pentru reteta friptura de iepure la cuptor in bere 

un iepure de aproximativ 1,2 kg
cinci-sase catei de usturoi
100 de grame de unt
patru-cinci linguri de ulei de masline
750 de grame de bere blonda
sare, piper, oregano, rozmarin macinat

cinci-sase cartofi mari

  • Mod de preparare pentru reteta de friptura de iepure la cuptor in bere
  1. Transam carnea de iepure, o spalam si o uscam cu un prosop de hartie.
  2. Taiem untul bucati si il punem in tava.
  3. Adaugam peste el si doua linguri de ulei apoi punem bucatile de carne de iepure.
  4. Curatam usturoil si il punem in tava din loc in loc.
  5. Combinam condimentele si le presaram peste carnea din tava dupa care turnam peste aceasta si restul de ulei de masline.
  6. Punem tava pe aragaz si prajim carnea cat sa se albeasca. Dupa ce s-a albit pe o parte o intoarcem si pe partea celalalta si o lasam sa se gateasca cateva minute pana isi schimba culoarea.
  7. Turnam berea in tava si cand aceasta incepe sa faca mici bule (cand incepe sa fiarba) luam tava de pe foc si o dam in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade Celsius pentru 1 ora si jumatate.
  8. Intre timp, cat carnea sta la cuptor curatam cartofii si ii taiem cuburi de marime potrivita.
  9. Dupa 50 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam si cartofii taiati. Dam tava inapoi in cuptor pentru inca 35-40 de minute. Incercam carnea si daca e gatita scoatem tava din cuptor si gata, putem servi friptura de iepure la cuptor in bere alaturi de garnitura noastra delicioasa de cartofi.

iepure la cuptor in bere

Pofta buna sa aveti!

Alternative:

Friptura de iepure la cuptor in vin (click aici pentru reteta)

friptura de iepure la cuptor cu vin

Iepure la cuptor cu sos de rosii si masline (click aici pentru reteta)

iepure la cuptor

Piept de rata cu legume mexicane (click aici pentru reteta)

piept de rata lecturi si arome


Spune si altora!
 136     
136
Shares
 
136
Shares
 136    
« Pasta de masline cu naut
Pasta de macrou afumat »

Comments

  1. olariu says

    November 17, 2018 at 12:45 pm

    da este foarte buna
    eu fac de mult timp asa

    Reply
  2. Gligor Elisabeta says

    January 18, 2017 at 10:37 am

    Cu bere nam facut dar il incerc si eu ,

    Reply
    • Claudia V says

      January 18, 2017 at 10:57 am

      astept impresii :)

      Reply
  3. Iuliana says

    March 17, 2016 at 8:39 pm

    Cred ca m-ai convins, de Paste cumpar iepure, ca si-asa nu toti membrii familiei mananca miel :)

    Reply
    • Claudia V says

      March 17, 2016 at 9:07 pm

      Si eu sper sa mai aduca la LIDL ca sa refac stocul si sa mai gatesc o tura de friptura de iepure :)

      Reply
      • Elena says

        July 28, 2016 at 7:20 pm

        Am facut reteta si a iesit foarte buna- mai ales ca am folosit carnea de iepurele crescut natural ,de noi (nu indopat la ferma ce aduce Lidl) -o savoare deosebita. Daca sunteti din capitala va putem oferi carne de iepuri hraniti natural , si doar la cativa lei in plus /kg. Tel. 0732887585.

        Reply
        • Claudia V says

          July 28, 2016 at 7:25 pm

          Ma bucur ca ti-a iesit bine reteta :)
          E mai bun un iepure hranit natural dar.. din pacate nu toti avem sansa de a gati asa o carne..

          Reply

Trackbacks

  1. Cea mai simplă rețetă de salată verde cu roșii și castraveți (rețeta video) - Lecturi si Arome says:
    May 3, 2022 at 8:21 am

    […] bine totul și servim, fie ca atare, fie ca și garnitură lângă un fel principal cum ar fi o friptură. Ai și rețeta video mai […]

    Reply
  2. 6 băuturi alcoolice folosite la gătit - Lecturi si Arome says:
    August 14, 2017 at 3:33 pm

    […] bun de rețetă cu bere ar fi și friptura din carne de iepure gătită în bere, la cuptor (vezi aici rețeta) și servită cu garnitură de […]

    Reply
  3. Friptura de iepure la cuptor cu vin - Lecturi si Arome says:
    April 29, 2016 at 7:20 am

    […] Iepure la cuptor in bere cu garnitura de cartofi (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  4. Iepure la cuptor cu sos de rosii si masline - Lecturi si Arome says:
    April 14, 2016 at 4:26 pm

    […] Friptura de iepure cu bere (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

March 2016
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316