Atunci cand gasesc carne de iepure in oferta la LIDL cumpar si fac o friptura gustoasa si sanatoasa, fie cum e cea de astazi, friptura de iepure la cuptor in bere, fie la cuptor cu vin, fie cu sos de rosii si masline. Atat am experimentat pana acum ca si retete asa ca orice recomandare de la voi e bine venita. Imi puteti lasa in comentarii la sfarsitul retetei sfaturile voastre iar eu, cu prima ocazie cand voi mai gati carne de iepure o sa incerc sa tin cont de ele.
Pana atunci insa, am tinut cont de sfaturile unui chef italian atunci cand am facut aceasta reteta de friptura de iepure la cuptor in bere despre care o sa va povestesc azi. Nu am respectat intocmai reteta, deh, prost sau poate bun obiceiul :) insa chiar daca am facut mici modificari rezultatul a fost unul extrem de delicios.
Daca nu va place garnitura de cartofi puteti sa o inlocuiti cu orice altceva doriti si va place voua. Mie mi-a placut ideea aceasta de a gati cartofii in zeama (sucul) de la gatirea fripturii si am experimentat. Ies niste cartofi super buni. Va spune cineva care nu este mare amator de cartofi. Adica eu, cum bine sper ca ati inteles :)
Reteta de friptura de iepure la cuptor in bere
- Ingrediente pentru reteta friptura de iepure la cuptor in bere
un iepure de aproximativ 1,2 kg
cinci-sase catei de usturoi
100 de grame de unt
patru-cinci linguri de ulei de masline
750 de grame de bere blonda
sare, piper, oregano, rozmarin macinat
cinci-sase cartofi mari
- Mod de preparare pentru reteta de friptura de iepure la cuptor in bere
- Transam carnea de iepure, o spalam si o uscam cu un prosop de hartie.
- Taiem untul bucati si il punem in tava.
- Adaugam peste el si doua linguri de ulei apoi punem bucatile de carne de iepure.
- Curatam usturoil si il punem in tava din loc in loc.
- Combinam condimentele si le presaram peste carnea din tava dupa care turnam peste aceasta si restul de ulei de masline.
- Punem tava pe aragaz si prajim carnea cat sa se albeasca. Dupa ce s-a albit pe o parte o intoarcem si pe partea celalalta si o lasam sa se gateasca cateva minute pana isi schimba culoarea.
- Turnam berea in tava si cand aceasta incepe sa faca mici bule (cand incepe sa fiarba) luam tava de pe foc si o dam in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade Celsius pentru 1 ora si jumatate.
- Intre timp, cat carnea sta la cuptor curatam cartofii si ii taiem cuburi de marime potrivita.
- Dupa 50 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam si cartofii taiati. Dam tava inapoi in cuptor pentru inca 35-40 de minute. Incercam carnea si daca e gatita scoatem tava din cuptor si gata, putem servi friptura de iepure la cuptor in bere alaturi de garnitura noastra delicioasa de cartofi.
Pofta buna sa aveti!
Alternative:
Friptura de iepure la cuptor in vin (click aici pentru reteta)
Iepure la cuptor cu sos de rosii si masline (click aici pentru reteta)
Piept de rata cu legume mexicane (click aici pentru reteta)
da este foarte buna
eu fac de mult timp asa
Cu bere nam facut dar il incerc si eu ,
astept impresii :)
Cred ca m-ai convins, de Paste cumpar iepure, ca si-asa nu toti membrii familiei mananca miel :)
Si eu sper sa mai aduca la LIDL ca sa refac stocul si sa mai gatesc o tura de friptura de iepure :)
Am facut reteta si a iesit foarte buna- mai ales ca am folosit carnea de iepurele crescut natural ,de noi (nu indopat la ferma ce aduce Lidl) -o savoare deosebita. Daca sunteti din capitala va putem oferi carne de iepuri hraniti natural , si doar la cativa lei in plus /kg. Tel. 0732887585.
Ma bucur ca ti-a iesit bine reteta :)
E mai bun un iepure hranit natural dar.. din pacate nu toti avem sansa de a gati asa o carne..