Astazi o sa va dau reteta de la niste fursecuri simple cu nuca si cacao, care nu este altceva decat o varianta imbunatatita a retetei de fursecuri arici pe care o gasiti deja pe site publicata si o stiti, cu siguranta, daca urmariti blogul pe email.
Ideea de a face si varianta cu cacao mi-a venit multumita fiului meu, mare amator de ciocolata ca si mine. Cum stiam ca ii place ciocolata am pregatit fursecurile in varianta colorata ca sa ii servesc si colegii de la gradinita de ziua lui. O sa ma mai auziti zilele astea pomenind de retetele facute pentru a serba ziua lui pentru ca a gatit mai mult decat de obicei dat fiind ca a fost ziua lui si am serbat-o cu o mica petrecere.
O sa urmeze zilele urmatoare cateva retete de aperitive precum si reteta de tort cu blat umed de ciocolata si crema de mascarpone cu sirop de trandafiri. Daca urmariti contul de Instagram, stiti deja despre ce vorbesc. Pana cand o sa reusesc sa scriu si retetele despre care va spuneam, sa va dau totusi reteta de fursecuri simple cu nuca si cacao.
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Click pe clopotel pentru a fi la curent cu ultimele retete video!
Reteta de fursecuri simple cu nuca si cacao
- Ingrediente pentru reteta de fursecuri simple cu nuca si cacao
260 grame de faina
200 grame de unt cu 65% grasime
10 grame de cacao pudra
100 grame de zahar pudra
o lingurita esenta vanilie
150 grame de nuca tocata grosier (aproximativ)
un albus de ou
- Mod de preparare pentru reteta de fursecuri simple cu nuca si cacao
- Amestecam untul, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si frecam bine pana cand acesta se topeste.
- Adaugam esenta de vanilie si apoi faina cernuta impreuna cu cacaoa pe care le incorporam si obtinem un aluat de consistenta unei plasteline si care nu se prinde de maine dar este tot moale.
- Ii dam o forma de bila, il invelim in folie alimentara si il lasam la rece jumatate de ora.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si punem hartie de copt pe tava de la aragaz.
- Batem bine albusul iar nuca o tocam grosier.
- Luam cu ajutorul mainilor bucati mici de aluat si formam bilute de marimea unei nuci pe care le dam prin albus si apoi le rostogolim prin nuca, facand ca aceasta sa se lipeasca de ele.
- Le asezam in tava pe masura ce le facem iar cand am terminat totul de facut dam tava la cuptor pentru 20 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia).
- Cand sunt gata, le scoatem si le lasam la racit… daca avem rabdare :)
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de fursecuri:
Fursecuri Arici (click aici pentru reteta)
Fursecuri cu nuca si cacao (click aici pentru reteta)
Fursecuri fragede cu cacao si ciocolata (click aici pentru reteta)
Stie prichindelul tau ce stie! Cred ca si eu as prefera ariceii cu cacao :)
Ei… lui ii place tot ce e cu ciocolata sau seamana :))))
Mostenire de la maica-sa :)