• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 15, 2014 · 4 Comments

Ciupercute la cuptor cu branza si ardei

Aperitive· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 156     
156
Shares

ciupercute_la_cuptorCiupercile umplute sunt usor de facut, gustoase si fiind facute la cuptor sunt si sanatoase. Se pot umple cu diverse umpluturi, mai simple sau mai complexe. Daca acum ceva vreme am incercat varianta ciupercilor  umplute cu urda acum am zis sa caut o alta combinatie tot pe baza de branza, ceva mai simplu de facut. Si m-am oprit la branza de burduf combinata cu ardei kapia. E o reteta simplu de facut si foarte gustoasa. 

Reteta de ciupercute la cuptor cu branza si ardei

  • Ingrediente ciupercute la cuptor cu branza si ardei

15 ciuperci champignons
trei linguri de branza de burduf
un ardei kapia rosu
ulei pt uns tava

  • Mod de preparare ciupercute la cuptor cu branza si ardei
  1. Spalam si curatam de samburi ardeiul kapia apoi il taiem cubulete cat mai mici.
  2. Amestecam intr-un castron branza de burduf cu ardeiul taiat si formam o pasta.
  3. Separat curatam ciupercile, le taiem coditele pe care le putem congela pentru a le folosi mai tarziu si umplem palariutele cu pasta de branza si ardei.
  4. Ungem o tava cu ulei si punem ciupercile astfel umplute.
  5. Dam la cuptor tava la temperatura medie pentru aproximativ 15-20 minute.
  6. Le servim calde ca si aperitiv cald, garnitura sau fel principal.

Ideea acestei retete mi-a venit dupa ce am vazut la Iuliana pe blog o crema de branza si ardei kapia asa ca profit de ocazie si ii trimit o imbratisare virtuala participand astfel la provocarea Virtual Hug gazduita luna asta de Lili.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 156     
156
Shares
 
156
Shares
 156    
« Mancare indiana de ardei kapia
Cum gatim cu turmeric – sugestii si retete »

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    January 16, 2014 at 6:29 am

    Grozave sunt ciupercile la cuptor insa mai ales cu branza de burduf. Sotul meu le adora, insa eu le fac destul de rar pentru ca nu-mi place sa curat ciupercile :))

    Reply
  2. stefy says

    January 15, 2014 at 4:56 pm

    numai bune pentru masa din seara aceasta!!!

    Reply
    • Claudia V says

      January 15, 2014 at 4:58 pm

      Da, asa e ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Tochitura moldoveneasca din carne de porc - Lecturi si Arome says:
    February 5, 2021 at 8:47 pm

    […] tochitura noastra este gata musai sa o mancam cu putina mamaliga alaturi peste care punem niste branza de burduf si un ou facut […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

January 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316