• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

November 16, 2015 · 6 Comments

Cheesecake cu mascarpone si mousse din piure de castane

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    12
    Shares

cheesecake cu mascarpone

Am facut zilele trecute un cheesecake. L-am vrut simplu, initial. Simplu dar totusi cu ciocolata :) Si totusi putin altfel. Asa ca am ales o combinatie de crema de branza si mascarpone iar pentru aspectul/gustul de ciocolata, am folosit cacao.

Si cum cuptorul meu, saracul, mai uita sa mentina temperatura constanta, evident ca la racire s-a lasat in mijloc. Asa ca dintr-un simplu cheesecake cu mascarpone s-a transformat intr-un cheesecake cu mascarpone si piure de castane. Mai exact cu un mousse aerat facut din frisca si cateva linguri de piure de castane, ramas de la prajitura cu mascarpone si piure de castane pe care o stiti deja.

Este o reteta simpla si usor de facut insa cu un rezultat gustos. Daca nu aveti piure de castane puteti sa incercati sa folositi un piure de mere sau chiar un gem de fructe. Nu am incercat inca alte combinatii dar e o idee pe care ma gandesc sa o pun in practica cat de curand :)

Reteta de cheesecake cu mascarpone si piure de castane

  • Ingrediente pentru reteta de cheesecake cu mascarpone si mousse din piure de castane

– pentru blat

150 de grame de biscuiti obisnuiti
50 de grame de unt topit
o lingura de smantana dulce 

– pentru crema

500 grame de crema de branza
250 grame de mascarpone
3 oua
50 de grame de amidon
15 grame de cacao
100 grame de zahar
un sfert de lingurita de sare
o lingurita de esenta de vanilie

– mousse de castane

200 grame de smantana
80 de grame de piure de castane
o lingura de zahar
3 grame de gelatina
15 grame de apa rececheesecake ciocolata

  • Mod de preparare pentru reteta de cheesecake cu mascarpone si mousse din piure de castane
  1. Aprindem cuptorul la 180 de grade, pregatim o tava rotunda cu diametrul de 23 sm si incepem prin a face crusta (baza) pentru cheesecake.
  2. Punem biscuitii pe un fund sau pe masa de lucru si ii sfarmam biscuitii cu ajutorul unui sucitor.
  3. Amestecam apoi, intr-un castron, biscuitii cu untul topit si o lingura de smantana dulce.
  4. Compozitia obtinuta o vom intinde uniform pe fundul unei tavi rotunde de silicon, cu diametrul de cm. 
  5. Dam tava in cuptorul incins si lasam crusta sa se coaca zece minute, timp in care pregatim compozitia de branza si cacao.
  6. Amestecam bine cele doua feluri de branza impreuna cu zaharul.
  7. Apoi adaugam ouale batute bine, amidonul, cacaoa, sarea, esenta si amestecam bine.
  8. Scoatem crusta din cuptor, micsoram temperatura la 160 de grade si apoi turnam compozitia de branza si dam tava al cuptor pentru 10 de minute. Nota: daca temperatura se mentine constanta la 160 de grade, cheesecake-ul va iesi uniform si nu se va lasa. La mine, cuptorul fiind pe gaz, am avut temperatura oscilanta si cheesecake-ul s-a lasat pe margini dupa ce l-am scos din cuptor. Daca vreti si voi sa obtineti acelasi efect de ”prabusire” al interiorului in ultimele minute ridicati temperatura la 180 de grade.
  9. Lasam cheesecake-ul sa se coaca timp de 50-60 de minute, pana cand observam ca incepe sa se desprinda usor de pe margini. Mijlocul va parea usor lichid dar e normal sa fie asa. Se va intari dupa ce se va raci.
  10. Dupa ce s-a copt lasam cheesecake-ul in continuare, in cuptor, timp de 2 ore, sa se raceasca lent si apoi il scoatem si il mai lasam inca 6 ore la rece si apoi sa il taiati daca nu vreti sa puneti si mousse-ul de piure de castane ca in reteta.
  11. Pentru a face ultimul strat, de mousse din piure de castane procedam astfel: punem gelatina la inmuiat in apa rece si o lasam sa se hidrateze timp de 10 minute.cheesecake cu mascarpone
  12. Batem smantana cu ajutorul unui tel sau mixer si cand s-a transformat in frisca (vezi aici tot procedeul) adaugam si zaharul si mai batem aproximativ jumatate de minut.
  13. Dupa ce am obtinut frisca adaugam in ea piureul de castane si omogenizam bine.
  14. Punem pe baie de aburi craticioara in care avem gelatina hidratata si o incalzim usor pana cand aceasta se topeste si devine lichida.
  15. Luam o lingura din copozitia de frisca cu piure de castane si o adaugam in gelatina, amestecam si apoi punem tot continutul in amestecul de frisca si piure de castane. Omogenizam si apoi turnam compozitia peste cheesecake-ul nostru racit bine. Uniformizam si dam la rece macar 4 ore, ideal ar fi pana a doua zi, dupa care il ornam dupa preferinte (eu am folosit firisoare de zahar de la LIDL – Belbake) si il putem taia felii si servi cu pofta.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    12
    Shares
  •  
    12
    Shares
  •  
  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
« Tochitura moldoveneasca din carne de porc
FoodBlogger Conference 2015 – editia de iarna »

Comments

  1. Iuliana says

    November 17, 2015 at 4:24 pm

    Arata perfect! Sa-mi pastrezi si mie macar o feliuta mica-mica :)

    Reply
    • Claudia V says

      November 17, 2015 at 4:27 pm

      Ti-as pastra cu mare drag dar… deja e mancat :p
      Dar mai fac special pentru tine :)

      Reply

Trackbacks

  1. Carte de bucate - luna noiembrie 2015 - Lecturi si Arome says:
    January 7, 2021 at 3:20 pm

    […] Cheesecake cu mascarpone si mousse din piure de castane (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Pasca fara aluat (cheesecake) - Lecturi si Arome says:
    April 12, 2016 at 3:42 pm

    […] Cheesecake cu mascarpone si mouse din piure de castane (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Cheesecake cu unt de arahide says:
    March 29, 2016 at 3:55 pm

    […] Cheesecake cu  marcarpone si piure de castane (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  4. Prajitura cu crema bavareza (Bavarois) de vanilie says:
    March 25, 2016 at 8:46 am

    […] Cheesecake cu mascarpone si piure de castane (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

November 2015
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« Oct   Dec »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316