Va spuneam zilele trecute ca pentru masa festiva de Anul Nou am facut niste cosulete din foi de placinta pentru servit aperitivele. Eu bine, unul dintre aperitivele incluse in meniul serii si servite in acest mod a fost si un mousse de ton cu avocado pe care l-am pregatit plecand de la reteta de pasta de ton care este printre preferatele mele insa de data asta nu am mai folosit in reteta, ca si grasime, unt din lapte de vaca ci avocado. Nu pot spune ca este mai sanatos asa sau ca este mai gustos insa pot spune ca este “altceva”. A iesit mai mult un mousse lejer decat o pasta, e usor aerat si cu o aroma deosebita datorata combinatiei de ton si avocado. Daca sunteti abonati la newsletterul site-ului stiti deja ca am mai testat combinatia de ton si avocado si deci stiam ca este una reusita asa ca am ales sa repet experimentul in alta varianta. Asa am ajuns la aceasta reteta simpla de mousse de ton cu avocado a carei reteta o gasiti explicata pas cu pas mai jos.
Reteta de mousse de ton cu avocado
- Ingrediente reteta de mousse de ton cu avocado
doua cutii conserva de de ton in suc propriu sau in ulei
un avocado bine copt
zeama de la jumatate de lamaie
doua linguri de smantana de 12 % grasime
sare
- Mod de preparare mousse de ton cu avocado
- Scurgem tonul de zeama sau de ulei
- Curatam avocado si taiem pulpa in bucati
- Punem tonul, smantana si bucatile de avocado in robotul de bucatarie (blender, minitocator, etc)
- Adaugam zeama de lamaie
- Amestecam totul pana cand devine o pasta omogena
- Potrivim gustul adaugand sare si eventual lamaie sau chiar smantana
- Servim ca si aperitiv in cosulete speciale facute din foi de placinta, decorand cu feliute de masline, sau, insotit de creveti, sub forma de mici gustari (tapas) – reteta o voi scrie maine-
Pofta buna sa aveti!
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale. Va multumesc!
Super idee pentru masa de Anul Nou. Nu sunt prea sigura cu cosuletele, dar le voi incerca :).
In ce sens nu esti sigura in ce priveste cosuletele, Dorina? :)
Oricu, si fara ele tot e foarte bun mousse-ul :)
Chiar aveam 2 conserve de ton si ma gandeam ce sa fac cu ele, ca miercuri e dezlegare la peste :) Multumesc de idee!
Cu placere! Ma bucur a am putut sa iti fiu de ajutor ;)