• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 6, 2014 · 4 Comments

Paste calde cu ton si branza Brie

cu peste/fructe de mare· Salate/Garnituri

Spune si altora!
       

salata cu ton

V-am mai zis ca imi plac pastele. In afara de faptul ca ma scot din incurcatura cand sunt contra timp si nu am nimic pregatit pentru pranz sau cina, sunt si foarte versatile. Se pot combina cu aproape orice si sunt foarte gustoase. Chiar si banalele paste cu putin ulei de masline sau unt presarate cu cateva firisoare dintr-un condiment preferat sunt perfecte pentru acele zile in care nu am chef sa pregatesc ceva mai complicat.

Si reteta de paste calde de astazi este tot o reteta simpla si usor de facut. Cateva ingrediente aflate de cele mai multe ori la indemana in camara sau frigider, o mana de paste si gata pranzul. Si daca nu aveti branza Brie ca in reteta puteti folosi fara problema alt fel de branza care se topeste si devine cremoasa cand se incalzeste. Ce ziceti, o incercati? 

Reteta de salata de paste calde cu ton si branza Brie

  • Ingrediente paste calde cu ton si branza Brie

100 de grame de branza Brie
200 de grame de paste
2 rosii
1 castravete
2 linguri de masline
1 lingura de capere
1 conserva de ton in suc propriu

Mod de preparare paste calde cu ton si branza Brie

  1. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj
  2. Cat fierb pastele pregatim ingredientele pentru salata. Spalam rosiile si castravetele, pe care il curatam si de coaja si le taiem bucati mici.
  3. Scurgem tonul de sucul din conserva si apoi il maruntim cu ajutorul unei furculite.
  4. Taiem si maslinele bucati mici.
  5. Taiem branza Brie bucati mai mici. Eventual o curatam si de coaja daca nu ne place.
  6. Cand paste sunt fierte le strecuram si le rasturnam intr-un castron. Nu le clatim! De aceea ar fi indicat sa folositi paste de buna calitate.
  7. Adaugam peste ele, cat inca sunt calde, legumele, tonul, caperele si branza Brie.
  8. Amestecam totul foarte bine pana se topeste branza Brie.
  9. Ornam cu cateva frunzulite de busuioc proaspat
  10. Servim calda.

Pofta buna sa aveti


Spune si altora!
       
 
      
« Tort cu mere intregi caramelizate, nuci si migdale
Paine de casa cu trei feluri de faina »

Comments

  1. Corina says

    February 18, 2019 at 4:31 pm

    Super rețetă! O farfurie plină de culori și arome deosebite! Mulțumim pentru rețeta inedită!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 19, 2019 at 8:49 am

      Cu mare drag! <3

      Reply
  2. petalacalatoare says

    October 6, 2014 at 8:18 am

    Ador pastele, ador si branza Brie, deci…urmarea e usor de ghicit :)

    Reply
    • Claudia V says

      October 6, 2014 at 8:34 am

      Ma bucur ca ce gatesc eu place cititorilor mei ;)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

October 2014
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Sep   Nov »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316