V-am mai zis ca imi plac pastele. In afara de faptul ca ma scot din incurcatura cand sunt contra timp si nu am nimic pregatit pentru pranz sau cina, sunt si foarte versatile. Se pot combina cu aproape orice si sunt foarte gustoase. Chiar si banalele paste cu putin ulei de masline sau unt presarate cu cateva firisoare dintr-un condiment preferat sunt perfecte pentru acele zile in care nu am chef sa pregatesc ceva mai complicat.
Si reteta de paste calde de astazi este tot o reteta simpla si usor de facut. Cateva ingrediente aflate de cele mai multe ori la indemana in camara sau frigider, o mana de paste si gata pranzul. Si daca nu aveti branza Brie ca in reteta puteti folosi fara problema alt fel de branza care se topeste si devine cremoasa cand se incalzeste. Ce ziceti, o incercati?
Reteta de salata de paste calde cu ton si branza Brie
- Ingrediente paste calde cu ton si branza Brie
100 de grame de branza Brie
200 de grame de paste
2 rosii
1 castravete
2 linguri de masline
1 lingura de capere
1 conserva de ton in suc propriu
Mod de preparare paste calde cu ton si branza Brie
- Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj
- Cat fierb pastele pregatim ingredientele pentru salata. Spalam rosiile si castravetele, pe care il curatam si de coaja si le taiem bucati mici.
- Scurgem tonul de sucul din conserva si apoi il maruntim cu ajutorul unei furculite.
- Taiem si maslinele bucati mici.
- Taiem branza Brie bucati mai mici. Eventual o curatam si de coaja daca nu ne place.
- Cand paste sunt fierte le strecuram si le rasturnam intr-un castron. Nu le clatim! De aceea ar fi indicat sa folositi paste de buna calitate.
- Adaugam peste ele, cat inca sunt calde, legumele, tonul, caperele si branza Brie.
- Amestecam totul foarte bine pana se topeste branza Brie.
- Ornam cu cateva frunzulite de busuioc proaspat
- Servim calda.
Pofta buna sa aveti
Corina says
Super rețetă! O farfurie plină de culori și arome deosebite! Mulțumim pentru rețeta inedită!
Claudia Vasilache says
Cu mare drag! <3
petalacalatoare says
Ador pastele, ador si branza Brie, deci…urmarea e usor de ghicit :)
Claudia V says
Ma bucur ca ce gatesc eu place cititorilor mei ;)