• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 24, 2014 · 7 Comments

Pizza cu smochine si patru feluri de branza

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 10     
10
Shares

pizza cu smochine

Am stat cinci ani in Italia. V-am mai spus eu, parca. De aici dorul periodic de meleagurile insorite ale Italiei si mai ales de gastronomia mediteraneeana specifica acestei zona. Nu ati spune asta, nu-i asa? Adevarul e ca desi, in casa, suntem mari consumatori de paste si pizza, doua dintre emblemele gastronomice ale Italiei, la voi au ajuns putine dintre retetele pe care le-am facut. Si eu ma intreb de ce. Poate viteza cu care dispar din farfurii si care duce implicit la lipsa posibilitatii de a face si poze la produsul final. Oricum, cert este ca promit sa remediez problema incepand chiar de astazi, cu aceasta reteta de pizza cu smochine si patru feluri de branza.

Un fel de “quatro formaggi” chiar daca nu respecta o reteta clasica, ar zice poate, un chef italian sever. Dar ce conteaza atata timp cat este foarte buna si noua ne-a placut foarte mult. Pacat ca smochinele se gasesc doar pentru o perioada scurta de timp pe la noi prin supermarketuri ca altfel cred ca doar pizza cu smochine as face, combinatia dintre smochine si branzeturi fiind una perfecta, de vis.

Si ca sa fie pizza cat mai “ca la mama acasa” am folosit la prepararea ei traditionalul parmezan si passata de pomodoro de la Divella adica pasta de tomate. Desi am multe rosii in gradina fac din ele doar suc de rosii care este foarte lichid comparativ cu pasta de tomate asa am profitat de faptul ca am primit spre testare passata di pomodoro de la Divella si am folosit-o pe aceasta. Este o pasta de rosii foarte consistenta si aromata, perfecta pentru pus pe un blat de pizza daca nu vrei sau nu ai timp sa faci un sos special pentru aceasta

Reteta de pizza cu smochine si patru feluri de branza

  • Ingrediente pizza cu smochine si patru feluri de branza

– pentru blat

300 de grame de faina
6 linguri de iaurt de 0,1% grasime
3 linguri de ulei
10 grame de drojdie proaspata
un sfert de lingurita de sare
doua linguri de apa calda

– pentru topping

2 smochine (aprox 50 de grame)
100 de grame de cascaval felii
50 de grame de branza Camembert
50 de grame de branza Brie
20 de grame de parmezan ras
sapte linguri de pasta de rosii

  • Mod de preparare pizza cu smochine si patru feluri de branza
  1. Punem faina impreuna cu sarea intr-un castron mai mare si facem un loc ca un crater, lasand gol in mijloc si ridicand faiina pe margini. 
  2. Dizolvam drojdia in putina apa calda si o adaugam in locul gol din mijlocul fainii.
  3. Tot aici punem si doua linguri de ulei si cele sase de iaurt si incepem sa framantam aluatul, incorporand faina cu drojdia, uleiul si iaurtul.
  4. Cand am terminat de framantat mai adaugam o lingura cu ulei de care ne ajutam ca sa formam o bila din aluat. Daca aluatul este prea moale mai adaugam o lingura, doua de faina pana cand acesta devine elastic si nu se lipeste de maini.
  5. Asezam peste castronul in care se afla aluatul un prosop si il asezam intr-un loc caldut pentru a il lasa sa creasca.
  6. Cand acesta si-a dublat volumul putem sa ne apucam si de facut pizza.
  7. Incingem cuptorul la 190 de grade.
  8. Pregatim o tava de 42×37 de cm (tava obisnuita de la cuptor) in care punem hartie de copt
  9. Taiem feliile de cascaval in fasii mai mici iar branza Camembert si Brie cubulete.
  10. Taiem smochinele in doua si apoi fiecare jumatate in feliute cat mai subtiri.
  11. Punem pe suprafata de lucru putin faina si intindem aluatul, cat mai subtire, cu ajutorul unui sucitor de care ne ajutam si ca sa il asezam mai apoi in tava pe care am pregatit-o in prealabil.
  12. Intindem peste tot aluatul cele sapte linguri de bulion.
  13. Asezam fasiile de cascaval si apoi, printre ele bucatelele de branza Camembert si Brie.
  14. Peste fasiie de cascaval asezam una dupa alta si feliutele de smochine.
  15. Presaram peste tot parmezam si apoi dam tava la cuptor pentru jumatate de ora.
  16. Cand este gata o scoatem din cuptor si o taiem bucati dupa pofta inimii :)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 10     
10
Shares
 
10
Shares
 10    
« Chiftelute cu quinoa si dovlecel (la cuptor)
Placinta cu dovleac si nuca »

Comments

  1. Paula Gafitescu says

    September 24, 2014 at 8:22 am

    Vai cat de bine arata! Eu sunt innebunita dupa pizza cu branza, muuulta branza! Musai fac si eu reteta asta,sunt convinsa ca o sa-mi placa. Te pup!

    Reply
    • Claudia V says

      September 24, 2014 at 8:25 am

      Multumesc, Paula :)
      Si mie imi place pizza cu multa branza si daca s-ar putea si cu muuulte smochine :))))
      Astept sa imi spui daca ti-a placut si iti urez de pe acum “pofta buna”! :)

      Reply
  2. petalacalatoare says

    September 24, 2014 at 4:56 am

    Wow, ce arome trebuie sa fi fost acolo! Si zici ca nu mai ai nicio bucatica pentru musafiri? ;)

    Reply
    • Claudia V says

      September 24, 2014 at 6:38 am

      Pentru musafirii obisnuiti ai casei oricand se gaseste o bucatica ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Festivalul smochinelor: cele mai frumoase retete cu smochine says:
    September 23, 2015 at 7:40 pm

    […] […]

    Reply
  2. Cheesecake la pahar cu smochine si ciocolata says:
    October 13, 2014 at 7:08 am

    […] plac foarte mult smochinele. Am mai spus-o si o mai spun si acum cand am de gand sa va dau o reteta simpla, rapida si foarte […]

    Reply
  3. Rosii umplute cu cuscus - Lecturi si Arome says:
    September 29, 2014 at 8:11 am

    […] testare cateva produse marca Divella despre care v-am mai vorbit si saptamana trecuta cand v-am dat reteta de pizza cu smochine. Era normal ca prima data sa aleg a pregati un preparat italian cu care sunt obisnuita deja, urmand […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023

Archives

September 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316