• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 13, 2014 · 1 Comment

Ciorba greceasca de pui

cu carne· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
       

ciorba greceascaRasfoiam zilele trecute cartea de bucate scrisa de Silvia Jurcovan si ochii mi-au cazut pe o reteta de ciorba greceasca. Ceea ce mi-a atras atentia la reteta ei a fost faptul ca aceasta ciorba se face cu maruntaie de pui (inimi, pipote) si ca specific unei astfel de ciorbe este faptul ca se pune orez si se inacreste cu lamaie. Cum sunt genul de persoana care este curioasa si ii place sa experimenteze, am vrut neaparat sa vad cum iese reteta. Si pot sa va spun ca a iesit foarte buna in varianta asta asa ca v-o recomand. :)

Reteta de ciorba greceasca de pui

  • Ingrediente ciorba greceasca de pui:

500 grame de maruntaie (pipote si inimi) de puiciorba greceasca
500 grame de carne de pui (aripi si spate)
un galbenus de ou
doua linguri incarcate cu smantana
100 grame de orez
patrunjel
sare, piper
zeama de la o lamaie
doi morcovi
o ceapa
o bucata de telina
un pastranac
2 litri de apa

  • Mod de preparare ciorba greceasca de pui:
  1. Se spala bine carnea si se pune la fiert in apa rece cu sare.
  2. Din cand in cand se ia spuma care apare la fiert carnea.
  3. Cand carnea este fiarta sa da oala deoparte, se scoate carnea si se strecoara zeama ca sa nu ramana impuritati.
  4. Se curata si se taie legumele cat mai mare, se adauga peste zeama de carne si se pune totul la fiert
  5. Cand legumele sunt gata se scot din zeama si se adauga orezul. Se mai lasa la fiert inca douazeci de minute.
  6. Cand orezul este fiert se pune carnea dezosata precum si maruntaiele si se mai da un clocot.
  7. Galbenusul se amesteca cu smantana si putina zeama de carne.
  8. Se ia oala de pe foc si se adauga zeama de lamaie si amestecul de galbenus si smantana.
  9. Se adauga patrunjel verde tocat marunt.

Se serveste cu pofta! :)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« The Perfect Health Diet – Paul Jaminet (rezumat)
Salata de gulie cu morcov si muguri de fasole Mung »

Trackbacks

  1. Meniul saptamanal - #1 aprilie - Lecturi si Arome says:
    April 10, 2016 at 5:55 pm

    […] Ciorba greceasca de pui (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

May 2014
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316