• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 7, 2014 · 9 Comments

Orez cu praz si rodie

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
       

orez cu praz si rodie

Nu m-as fi gandit la combinatia dintre praz si rodie daca nu ar fi fost sa ne provoace Ioana luna aceasta sa gatim un orez cu praz si rodie pentru provocarea “Bucatar curajos” initiata de Ama. Deja nu mai e un secret faptul ca sunt amatoare de combinatii exotice, nefiind prima data cand incerc un orez cu alte arome asa ca provocarea aceasta a fost pe gustul meu si rezultatul pe masura. Aroma usor dulceaga a prazului s-a imbinat perfect cu gustul usor acrisor al vinului si rodiei.

O singură precizare voi face, înainte de a scrie rețeta. Eu am folosit în rețetă și unt de cocos și ulei de măsline, însă, dacă nu aveți unt de cocos putețti folosi tot ulei pentru gătit prazul.

 Reteta de orez cu praz si rodie

  • Ingrediente orez cu praz si rodie:

200 grame de orez
100 grame de vin rosu
sucul de la o rodie
o bucata de praz
o lingura de unt/ulei de cocos ()
o lingura de ulei de masline
sare,piper
supa de legume sau apa (aproximativ 700 ml)

  • Mod de preparare orez cu praz si rodie:
  1. Intr-o tigaie punem untul de cocos si il incalzim.
  2. Adaugam prazul si il lasam jumatate de minut maxim sa se caleasca in unt dupa care adauga o cana de apa calda cat sa il cuprinda si il lasam sa fiarba pana se inmoaie. La nevoie adaugam apa tot calda.
  3. In alta tigaie incalzim uleiul de masline si adaugam orezul amestecandu-le impreuna pret de un minut dupa care stingem cu vin.
  4. Lasam pe foc pana scade vinul dupa care adaugam prazul pasat si il incorporam in orez.
  5. Adaugam jumatate din cantitatea de supa de legume (apa) si lasam sa fiarba la foc mic.
  6. Cand apa scade adaugam sucul de la rodie si apoi treptat restul de apa pana cand orezul este fiert.
  7. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
  8. Se serveste cald, amestecat cu putin unt daca nu vreti sa fie de post.
  9. Pentru decor puteti sa folositi putina rodie si bucatele din frunzele de praz.

Tips&Trics

Daca nu postiti sau nu sunteti vegetarieni puteti inlocui untul de cocos cu unt din lapte de vaca iar zeama de legume(apa) cu supa de pui.

Pofta buna sa aveti!

Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!


Spune si altora!
       
 
      
« Tipuri de sare
Briose cu portocale si ciocolata »

Comments

  1. Anca says

    February 17, 2014 at 4:20 pm

    Imi pare interesant.
    Ce provenienta are acest fel de mancare?
    Mai privesc pe la tv diverse emisiuni de gen… combinatia cu praz si orez e ok
    rodia fiind mai acrisoara si aromata…s-ar putea sa mearga cu amestecul respectiv, poate cantitatile sa fie disparate
    Nu imi plac mancarurile la care se simte gustul de fructa adica jumi-juma ci doar o tenta sau sa i se descopere acelui fruct doar aroma preponderenta

    Reply
    • Claudia V says

      February 17, 2014 at 5:07 pm

      Da, e interesant orezul in combintatia asta. Am sa incerc sa aflu ce provenienta are.
      Nu se simte gustul de rodie si nici de praz si tocmai asta mi s-a parut interesant la el :)
      Sucul de la o rodie este putin cantitativ, prazul la fel si cum in reteta mai e si ceva vin, toate se combina perfect.
      Mie cel putin mi-a placut.De fapt mie imi place sa incerc gusturi si retete noi:)

      Reply
  2. Ioana says

    February 7, 2014 at 7:04 am

    Ma bucur ca ai incercat si ti-a placut.

    Reply
    • Claudia V says

      February 7, 2014 at 7:33 am

      Mi-a placut inainte de a-l incerca ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Pilaf de orez cu dovlecel la cuptor - Lecturi si Arome says:
    May 29, 2021 at 4:33 pm

    […] de orez cu dovlecel de astazi este perfecta pentru zilele de post de pe timpul verii dar poate fi inclusa […]

    Reply
  2. Ciorba cu perisoare din carne de pui - Lecturi si Arome says:
    September 12, 2014 at 10:14 am

    […] grame de carne tocata de pui un ou 1 lingura de pesmet 2 linguri de orez sare […]

    Reply
  3. Supa crema de fenicul | Lecturi si Arome says:
    August 10, 2014 at 11:08 am

    […] morcov o ceapa un praz o bucata de telina un pastarnac doi bulbi de fenicul doi catei de usturoi doua frunze de dafin o […]

    Reply
  4. Pilaf de orez cu dovlecel la cuptor | Lecturi si Arome says:
    August 2, 2014 at 6:47 am

    […] de orez cu dovlecel de astazi este perfecta pentru zilele de post de pe timpul verii dar poate fi inclusa […]

    Reply
  5. Cartea de bucate a lunii februarie | Lecturi si Arome says:
    February 28, 2014 at 5:59 am

    […] Orez cu praz si rodie […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316