Tagliatelle cu somon afumat și smântână
Acum câteva zile am publicat, pe canalul de Youtube o rețeta video de paste mai exact tagliatelle cu somon afumat și smântână. M-am gândit să o public și pe blog deși aici mai există o altă variantă de rețetă de paste cu somon. Așa că, pentru a nu stârni confuzie am decis ca aceasta de astăzi să o numesc diferit.
Și, cum am folosit, pentru a le prepara, tagliatelle, am denumit-o pur și simplu tagliatelle cu somon afumat și smântână dar trebuie să știți că se pot folosi și altfel de paste, după cum aveți la îndemână. Chiar și paste făcute în casă. Găsiți aici rețeta de paste făcute în casă.
În principiu această variantă de tagliatelle cu somon și smântână nu diferă prea mult de cealaltă deja existentă pe blog. Diferența e că pentru a o prepara pe cea de azi nu aveți nevoie de votka ca în cealaltă rețetă de paste cu somon.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere
Este o rețetă foarte simplă, rapidă, cu câteva ingrediente și foarte ușor de făcut. E perfectă pentru o cină sau un prânz rapid și e suficientă pentru 2 persoane sau chiar 3 daca faceți porțiile mai mici. Lăs mai jos lista ingredientelor și modul de preparare atât scris, ca să-l puteți tipări cât și în format video.
- 200 grame de paste (eu am folosit taglaitelle)
- 100 grame de somon afumat
- 200 ml de smântână de gătit
- ½ ceapă sau o ceapă mică
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 litri de apă pentru fiert pastele + 1 lingură cu sare
- opțional pătrunjel și piper verde
Mod de preparare pentru tagliatelle cu somon și smântână
- Incepem prin a pune pe foc o oala cu apa si, cand aceasta incepe sa fiarba adaugam o lingura cu sare amestecam si apoi punem pastele la fiert. Pentru prepararea acestor paste cu somon eu am folosit tagliatelle dar se pot folosi si altfel de paste, dupa preferinta, penne, de exemplu.
- Timpul de fierbere difera de la un tip de paste la altul si e bine sa-l respectati pe cel indicat pe ambalaj. Cum eu am avut tagliatelle, timpul de gatire a fost de 8 minute.
- Cat fierbe apa pentru paste ne vom ocupa de sosul de somon si smantana care este foarte simplu de facut. Incepem prin a toca ceapa cat mai marunt posibil si apoi ne ocupam si de somonul afumat pe care il vom taia fasii si apoi cuburi nu prea mici si nici prea mari.
- Punem o tigaie pe flacara de la aragaz, adaugam uleiul si, cand acesta este incins punem ceapa si un strop de sare si lasam sa se gateasca cateva minute pana se inmoaie.
Vezi în video de mai jos și varianta video a rețetei!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
- Adaugam si cuburile de somon si mai gatim inca 2-3 minute. Amestecam continuu, pana cand vedem ca acesta isi schimba culoarea, moment in care putem turna smantana.
- Amestecam si lasam sa se gateasca in continuare alte 3-4 minute, cat sa se ingroase sosul din smantana.
- Intre timp pastele noastre au fiert asa ca le putem strecura si adauga peste sosul de smantana si somon. Eu le-am adaugam in 2 etape. Intai o parte din ele, am amestecat si apoi am adaugat si restul. In felul acesta am fost sigura ca sosul le-a invaluit pe toate.
- Dupa ce inchidem focul, punem pastele in farfurie si servim cu pofta cat sunt calde inca.
Nota: Cantitatile pe care le-am folosit eu pentru a prepara aceste paste ajung pentru 2 porti, poate 3 daca acestea sunt mai mici.
Poftă bună la tagliatelle cu somon afumat și smântână!
Leave a Reply