• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 8, 2014 · 12 Comments

Briose cu portocale si ciocolata

Briose/Muffins· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

briose cu portocale

Se apropie cu pasi repezi doua sarbatori dedicate iubirii, Valentine’s day si Dragobetele si ce ar fi mai potrivit ca desert decat niste delicioase briose cu portocale si ciocolata? Reteta de briose in general este simpla si usor de facut, briosele cu portocale avand in acest caz si o aroma deosebita. Daca mai adaugam si putina ciocolata in forma de inimioara, briosele cu portocala si ciocolata devin perfecte pentru o cina romantica in doi.

Aceasta reteta de briose cu portocale si ciocolata (cu mici modificari) am gasit-o la Monica pe blog  si am preparat-o pentru provocarea “Weekend cu spor” lansata de Stefania.

 Reteta de briose cu portocale si ciocolata

  • Ingrediente briose cu portocale si ciocolata

100 grame de unt
2 oua
50 grame de zahar
2 linguri de lapte
140 grame de faina
doua lingurite rase de praf de copt
esenta de portocale
o jumatate de portocala
un varf de cutit de sare
cateva bucatele de ciocolata

  • Mod de preparare briose cu portocale si ciocolata
  1. Preincalzim cuptorul la 190 de grade.
  2. Frecam untul cu zaharul pana devine ca o crema fina.
  3. Adaugam ouale batute bine, esenta de portocale si cele doua linguri de lapte.
  4. Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea.
  5. Amestecam ingredientele uscate peste cele umede si omogenizam totul bine.
  6. Taiem bucatele mici jumatatea de portocala.
  7. Pregatim o tava de briose si 1 hartiute speciale pentru copt.
  8. Punem cu ajutorul unei lingurite din compozitia de aluat in hartiutele de briose avand grija sa le umplem doar pe jumatate.
  9. Adaugam cate doua bucatele de portocala in fiecare briosa si acoperim cu putin din aluat cat sa fie umplute hartiutele de briosa pe trei sferturi.
  10. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.Facem testul cu scobitoarea si cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
  11. Dupa ce s-au racit facem pe ele, cu ajutorul ciocolatei topite forme de inimioara.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Orez cu praz si rodie
Piure de telina cu mar si cartofi »

Comments

  1. Raluca Pop says

    December 29, 2016 at 10:05 pm

    E foarte delicioasă rețeta şi chiar uşor de făcut.

    Reply
    • Claudia V says

      December 30, 2016 at 7:54 am

      Raluca, ma bucur ca ti-a placut reteta :)

      Reply
  2. simonacallas says

    April 9, 2015 at 8:39 pm

    Sunt fantastice aceste briose, felicitari si multumesc mult pentru reteta :) Sarbatori fericite!

    Reply
    • Claudia V says

      April 10, 2015 at 7:00 am

      Multumesc! Ma bucur ca ti-au placut, Simona :)
      Sarbatori fericite si tie! :)

      Reply
  3. Monya says

    February 10, 2014 at 6:27 am

    Ma bucur ca v-a placut.

    Reply
  4. stefy says

    February 9, 2014 at 8:06 am

    trebuie sa mai faci ca arata tare bine!!!!

    Reply
    • Claudia V says

      February 9, 2014 at 11:12 am

      mai fac dar fara inimioare ca dureaza pana le “pictez” si nu mai are rabdare cel mic :)

      Reply
  5. aura carolina says

    February 8, 2014 at 10:41 am

    Un deliciu …A mai ramas ceva si pentru mine ?

    Reply
    • Claudia V says

      February 8, 2014 at 12:06 pm

      Nu prea :)
      Dar mai fac o portie pentru musafiri ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Briose cu portocale si nutella – Stefy harnicutza says:
    March 13, 2017 at 11:39 am

    […] multumesc pentru reteta. O trimit fuguta la parada acestei luni a provocarii […]

    Reply
  2. Cupcakes tematice de Paşte / Easter Themed Cupcakes - simonacallas says:
    November 18, 2015 at 2:33 pm

    […] la noi în casă se gătesc multe dulciuri în perioada aceasta, am ales dintre reţetele Claudiei Brioşele cu portocale şi ciocolată. Nu am mai folosit suc de portocale în brioşe până acum şi m-a tentat să încerc. Rezultatul […]

    Reply
  3. Budinca de paste cu branza de vaci - Lecturi si Arome says:
    March 6, 2015 at 6:28 am

    […] mai atractiva si am folosit mai multe forme de silicon mici. Putin mai mari decat cele obosnuite de briose, cu diametrul de opt centimetri, pe care le-am folosit si in reteta de aperitiv cu carne tocata si […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2014
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316