• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 15, 2014 · 2 Comments

Supa crema de fenicul

De post (vegan)· Supe/Ciorbe

Spune si altora!
       

supa crema de feniculPrima data cand am mancat fenicul a fost sub forma de salata de fenicul cu portocale si am fost pe loc cucerita de aroma deosebita a acestuia. Nu ma limitez deci la a experimenta gustul doar intr-un preparat raw ci a trebuit sa vad si ce gust au alte mancaruri care au la baza feniculul. Asa ca am testat o supa crema de fenicul. Si asa cum ma asteptam nu m-a dezamagit in ce priveste gustul, ceea ce am va face sa o adaug cat pot de des in meniul nostru zilnic.

Reteta de supa crema de fenicul

  • Ingrediente supa crema de fenicul:

un morcovsupa crema de fenicul
o ceapa
un praz
o bucata de telina
un pastarnac
doi bulbi de fenicul
doi catei de usturoi
doua frunze de dafin
o lingura de ulei
doua catei de usturoi
1,5 litri de apa
parmezan (optional)

  • Instructiuni supa crema de fenicul:
  1. Spalam, curatam si taiem bucati mici ceapa, morcovul, telina, prazul, pastarnacul si feniculul.
  2. Intr-o oala in care am pus in prealabl o lingura de ulei adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam jumatate de minut sa elibereze aromele dupa care adaugam legumele.
  3. Amestecam totul bine si adaugam apa.
  4. Lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt fierte.
  5. Dam deoparte frunzele de dafin si separam legumele de zeama din oala.
  6. Pasam legumele la blender sau cu mixerul cu picior.
  7. Adaugam zeama pastrata in prealabil cu piureul de legume.
  8. Punem din nou pe foc si mai dam un clocot supei.
  9. Servim calda cu crutoane si/sau parmezan ras daca nu suntem vegetarieni sau nu tinem post

Pofta buna sa aveti!

Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!Multumesc!


Spune si altora!
       
 
      
« Ciorba de burta
Drob de miel in foi de placinta »

Comments

  1. Ralu says

    January 2, 2015 at 6:41 pm

    Super bun! Mulțumesc de rețetă!

    Reply
    • Claudia V says

      January 2, 2015 at 6:41 pm

      Ma bucur ca ti-a placut, Ralu! :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

April 2014
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316