Prima data cand am mancat fenicul a fost sub forma de salata de fenicul cu portocale si am fost pe loc cucerita de aroma deosebita a acestuia. Nu ma limitez deci la a experimenta gustul doar intr-un preparat raw ci a trebuit sa vad si ce gust au alte mancaruri care au la baza feniculul. Asa ca am testat o supa crema de fenicul. Si asa cum ma asteptam nu m-a dezamagit in ce priveste gustul, ceea ce am va face sa o adaug cat pot de des in meniul nostru zilnic.
Reteta de supa crema de fenicul
- Ingrediente supa crema de fenicul:
un morcov
o ceapa
un praz
o bucata de telina
un pastarnac
doi bulbi de fenicul
doi catei de usturoi
doua frunze de dafin
o lingura de ulei
doua catei de usturoi
1,5 litri de apa
parmezan (optional)
- Instructiuni supa crema de fenicul:
- Spalam, curatam si taiem bucati mici ceapa, morcovul, telina, prazul, pastarnacul si feniculul.
- Intr-o oala in care am pus in prealabl o lingura de ulei adaugam usturoiul tocat marunt si il lasam jumatate de minut sa elibereze aromele dupa care adaugam legumele.
- Amestecam totul bine si adaugam apa.
- Lasam totul sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt fierte.
- Dam deoparte frunzele de dafin si separam legumele de zeama din oala.
- Pasam legumele la blender sau cu mixerul cu picior.
- Adaugam zeama pastrata in prealabil cu piureul de legume.
- Punem din nou pe foc si mai dam un clocot supei.
- Servim calda cu crutoane si/sau parmezan ras daca nu suntem vegetarieni sau nu tinem post
Pofta buna sa aveti!
Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!Multumesc!
Ralu says
Super bun! Mulțumesc de rețetă!
Claudia V says
Ma bucur ca ti-a placut, Ralu! :)