Am gasit la Ama pe blog o reteta simpla si delicioasa de prajitura cu ciocolata si pere si am testat-o dar, avand copil mic si pofticios am modificat putin reteta. Am redus la minim cantitatea de zahar si de ciocolata dar asta nu i-a stirbit cu nimic din gustul aromat.
Reteta de prajitura cu ciocolata si pere
- Ingrediente prajitura cu ciocolata si pere
210 grame faina
100 grame unt
o jumatate lingurita de sare
un pic praf de copt
50 grame de ciocolata
3 pere medii
2 oua
2 linguri de zahăr vanilat
- Mod de preparare prajitura cu ciocolata si pere
- Curatam perele de si le tăiem bucati cat mai mici.
- Dam ciocolata pe razatoarea mare.
- Amestecam faina cernuta cu praful de copt si sarea.
- Topim untul pe baie de aburi si apoi il amestecam cu zaharul vanilat.
- Peste el adaugam ouale batute bine in prealabil, perele, ciocolata si apoi faina.
- Amestecam cu grija ca sa nu strivim perele.
- Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.
- Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil si reglat la 200 de grade Celsius.
- Coacem pana trece testul cu scobitoarea (aproximativ 45 de minute).
- Servim dupa ce se raceste, alaturi de o ceasca cu ceai, cafeaua sau laptele de dimineata.
Pofta buna sa aveti!
Antoaneta says
Reteta aceasta (alte cantitati, dar ideea e de baza) o fac si eu de cativa ani si are mare succes la copiii mei cu o singura conditie: sa pun ciocolata alba si ciocolata clasica….cat mai multa! :D