Această combinatie de avocado, banana si zarzare este un desert perfect pentru cei mici dar nu numai! Si cei mare se pot bucura de un dulce sanatos si plin de vitamine cum este aceasta ciocolata de avocado combinata cu un lejer piure de zarzare cu pe care m-am gandit sa v-o propun astazi. Despre beneficiile consumului de avocado am mai spus si alta data iar retete cu acest fruct atat de sanatos am mai pregatit de-a lungul timpului. Fiind un fruct versatil se potriveste de minune atat in combinatii dulci cum e cea de astazi cat si sarate cum ar fi de exemplu reteta de aperitiv cu avocado si ton sau cea de crema de avocado cu ou. Ca sa nu mai spun ca eu am folosit avocado chiar si intr-un suc racoros de pepene. Combinatiile deci sunt nelimitate si tin mult de imaginatia si gusturile voastre.
Reteta de ciocolata de avocado cu piure de zarzare
- Ingrediente ciocolata de avocado cu piure de zarzare:
un avocado mic
o banana mai marisoara
100 grame de zarzare
o mană de stafide
doua linguri de fulgi de nuca de cocos
sase linguri de frisca
doua linguri de zeama de lamaie
doua, trei linguri de cacao (sau pudra de roscove)
- Mod de preparare ciocolata de avocado cu piure de zarzare:
- Curatam avocado de coaja, scoatem samburele si il taiem bucati
- Curatam si banana si o taiem bucati si o punem peste avocado
- Pentru a nu se oxida (inegri) adaugam peste avocado si banana zeama de lamaie.
- Le punem in blender si le pasam sau ne putem ajuta de o furculita
- Peste această compozitie adaugam cacao, fulgi de nuca de cocos si stafidele si amestecam totul bine.
- Separat pregatim piureul de zarzare. Spalam zarzarele, le curatam de samburi, le taiem bucati si apoi le pasam bine cu furculita sau la blender.
- Punem in doua pahare o parte din compozitia de avocado si banane, adaugam jumatate din cantitatea de piure de zarzare si pentru un plus de savoare, cateva linguri de frisca (la care puteti renunta daca sunteti vegetarieni)
- Decoram cu dulceata de care dorim. Eu am folosit cu dulceata fara zahar, de visine si ghimbir.
- Dam la rece macar o jumatate de ora inainte de a o consuma
Pofta buna sa aveti!
Claudia Vaga says
Arata minunat!:)
Claudia says
Multumesc :)
Are si gust bun ;)