• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 25, 2021 · Leave a Comment

Prăjitură Nina cu pișcoturi și mousse de ciocolată

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 97     
97
Shares

Prăjitură Nina cu pișcoturi și mousse de ciocolată. Prăjitură FĂRĂ coacere cu cremă de ciocolată și mascarpone. Rețetă de prăjitură ușor de făcut.

Cred că nu mai e niciun secret. Îmi plac deserturile care se fac rapid și fără mari bătăi de cap. Drept pentru care prefer să coc blaturi simple de pandispan, să folosesc pentru blat pișcoturi sau biscuiți și creme care se fac rapid, cum sunt cele cu mascarpone și ciocolată.

Folosirea pișcoturilor mi se pare însă una dintre cele mai bune și mai elegante soluții ca să faci un desert rapid petrecând puțin timp în bucătărie. Acesta este motivul pentru care am și ales pișcoturile pentru blat atunci când băieți mei m-au rugat să le fac ceva dulce pentru weekend.

prajitură Nina cu pișcoturi și mousse de ciocolată

Și, cum nu am vrut să fie un simplu tiramisu fără ou, așa cum am mai făcut altă dată, am pornit la treabă cu gândul să fac ceva cu ciocolată. Sunt mare iubitoare de ciocolată, aceasta fiind și slăbiciunea mea. Nu rezist când vine vorba de o bucățică de ciocolată neagră sau un desert cu acest gen de ciocolată. Celalalte nu prea mă încântă. Mi se par prea dulci.

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere

Așa că prăjitura de astăzi, pe care eu am numit-o prăjitură Nina este una care are două rânduri de pișcoturi în loc de blat, unite între ele de un mousse de ciocolată neagră făcut la rece și terminată cu un strat de friscă și ciocolată răzuită. Hai să vedem cum se face.

Prăjitură Nina cu pișcoturi și mousse de ciocolată
 
Save Print
Prep time
1 hour
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • - 36 pișcoturi pentru șampanie
  • *pentru mousse
  • 100 grame de ciocolată neagră
  • 250 grame de mascarpone
  • 400 grame de smântână cu 20% grăsime
  • o lingură cu rom (sau esență de rom - 1 linguriță)
  • 50 grame de zahăr pudră (sau după preferințe)
  • 5 grame de gelatină
  • 25 ml de apă rece
  • *pentru insiropat
  • 400 ml de cafea îndulcită sau nu (după preferințe)
  • *pentru frișcă
  • 200 ml de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime
  • *pentru decor
  • 3-4 cuburi de ciocolată rasă
3.5.3251

Mod de preparare prăjitură Nina cu pișcoturi și mousse de ciocolată

Notă: Acest desert se poate pregăti fie în tavă pătrată/dreptunghiulară, caz în care va fi sub formă de prăjitură, fie într-o tavă rotundă caz în care îl vom transforma în tort. În ambele variante vom avea nevoie de o tavă cu pereți detașabili sau un inel detașabil.

  • Începem prin a prepara crema. Rupem ciocolata bucăți și apoi turnăm peste ea 100 ml de smântână. Dăm deoparte și lăsăm 5-6 minute ca să se tempereze adică să ajungă la aceeași temperatura după care amestecăm foarte bine totul.
  • Punem brânza mascarponeîntr-un vas, adăugăm zahărul și mixăm pâna la omogenizare
  • Adăugăm restul de 300 ml de smântână. Mixăm până la omogenizare.
  • Combinăm treptat crema de ciocolată cu cea de mascarpone. Temperaturile celor 2 compoziții ar trebui să fie identice. Cum nu știm asta, pentru a fi sigur că nu se taie crema, le vom amesteca treptat. Adăugăm o lingură de cremă de ciocolata, amestecăm bine, apoi mai punem încă 1-2 linguri și tot așa până omogenizăm bine cele 2 compoziții.

Vezi în video de mai jos cum se face crema de ciocolată cu mascarpone
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!

  • Într-o crăticioară/vas punem gelatina și adăugăm 25 de ml de apă. Dăm deoparte și lăsăm să se hidrateze pentru 10 minute.
  • Între timp trecem fiecare pișcot prin cafea și apoi îl așezăm pe fundul tăvii până formăm un rând de pișcoturi însiropate.
  • După ce gelatina s-a hidratat o topim pe baie de aburi sau, eventual, în cuptorul cu microunde.
  • Adăugăm gelatina topită în crema de ciocolată procedând la fel ca atunci când am combinat cele 2 creme între ele, adică treptat.
  • Turnăm crema peste pișcoturi după care mai formăm un rând de pișcoturi însiropate și le așezăm peste cremă.
  • Batem frișca așa cum am explicat pe larg AICI după care o punem peste ultimul strat de pișcoturi. Nivelăm și apoi radem cuburile de ciocolată peste.
  • Dăm la rece până a doua zi după care feliem după preferință.

prăjitură Nina cu piscoturi si mousse de ciocolată

Poftă bună la prăjitură Nina cu pișcoturi și mousse de ciocolată!


Spune si altora!
 97     
97
Shares
 
97
Shares
 97    
« Tagliatelle cu somon afumat și smântână
Vafe pufoase de casă. Cea mai ușor de făcut rețetă! »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

January 2021
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Dec   Feb »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316