Tiramisu fără ou. Cea mai simplă rețetă! Cum se face un tiramisu fără ou în compoziție.
Tiramisu este, cred una dintre cele mai îndrăgite rețete de către români. Asta cu toate că rețeta nu este una tradițională la noi ci vine din îndepărtata și însorita Italie. Cred că știți deja că un tiramisu clasic are în compoziție o cremă de mascarpone cu ouă. Crude!
Ei bine, faptul că ouăle din compoziția cremei sunt crude și mai ales dacă nu știm cât de proaspete sunt acestea, reprezintă un motiv de a nu face și a nu ne bucura de gustul minunat al acestei simple și ușor de făcut rețete.
Dacă totuși doriți un tiramisu cu cremă de mascarpone și ou dar nu doriți ca oul să fie crud, puteți încerca varianta de tiramisu cu cremă zabaglione pe care o găsiți deja pe blog – click AICI. Crema nu este greu de făcut și merită încercată și această variantă.
Revenind la rețeta de azi de tiramisu fără ouă trebuie să vă spun că este o rețetă simplă, extrem de ușor de făcut, rapidă și relativ economică. Adică are puține ingrediente și ele pot fi cumăpărate când le găsiți la ofertă, cu preț redus. Mai ales în perioada sărbătorilor găsiți pișcoturile de șampanie precum și brânza mascarpone la prețuri bune.
Dacă din diferite motive nu consumați cafea sau doriți ceva asemănător cu un tiramisu ați putea încerca și rețeta de cremșnit cu pișcoturi pe care o găsiți dând click AICI sau un tort cu pișcoturi și mousse de pere – click AICI.
Vezi mai jos și cum se face un tiramisu cu capsuni si ciocolata
Abonează-te și tu la canalul de Youtube. Click și pe clopoțel!
- 250 grame de mascarpone
- 500 grame de smântână cu 30% grăsime
- o linguriță cu esență de vanilie
- ½ pachet de pișcoturi pentru șampanie
- o cană cu cafea
- 2-3 linguri de zahăr pudră
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare pentru tiramisu fără ou
- Frecăm bine brânza mascarpone până devine cremoasă.
- Batem bine smântâna și adăugăm treptat brânza mascarpone, esența de vanilie, și zahărul. Dacă doriți mai dulce adăugați încă o lingură, două în plus. Noi o preferăm mai puțin dulce. Dăm la rece măcar jumătate de oră.
- Luăm un pișcot și-l trecem rapid prin cafea după care îl așezăm pe un platou. Procedăm la fel cu restul de pișcoturi până când terminăm de completat un rând, cel de bază. Eu am preferat montarea prăjiturii ceva mai elegant, pe un platou dar se poate monta și într-un vas/tavă așa cum am procedat când am făcut tiramisu cu căpșuni – vezi AICI rețeta!
- Punem, ajutându-ne de un poș, jumătate din cremă peste pișcoturi după care luăm iar câte un pișcot și îl trecem prin cafea după care îl așezăm peste cremă. Procedăm la fel cu restul pișcoturilor până formăm și al 2-lea rând.
- Peste acesta punem și restul de cremă de mascarpone. Pudrăm cu cacao și dăm la rece până a doua zi sau măcar câteva ore ca să se înmoaie pișcoturile.
- Tăiem felii și servim cu mare poftă.
Să aveți poftă la tiramisu fără ou!
[…] Tiramisu FĂRĂ ou – apasă aici pentru rețetă […]