• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 19, 2020 · 3 Comments

Prăjitură FĂRĂ coacere cu biscuiți și mascarpone

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 112     
112
Shares

Prăjitură fără coacere cu biscuiți și mascarpone

Prăjitura asta fără coacere, cu biscuiți și cremă mascarpone stă de ceva timp în draft așteptându-și rândul să o public. Am făcut-o în toamnă, undeva prin noiembrie, cred. Încă mai erau gutui pe piață și cu ultimele gutui avute m-am gândit să fac alor mei o prăjiturică.

Așa că am făcut această prăjitură fără coacere cu biscuiți, cremă de mascarpone și glazură de cacao. Ceva foarte simplu, foarte rapid și ușor de făcut. Dar rezultatul mi-a plăcut așa că i-am făcut și poze cu gândul să public rețeta.

prăjitură fără coacere cu biscuiți

Nu am reușit până acum să fac asta pentru că tot au apărut altele mai urgente de publicat. În plus, rețeta fiind cu gutui m-amgândit că nu mai merge acum să o public ci mai la toamnă. Însă, între timp mi-am dat seaam că în loc de gutui se pot folosi fără probleme și mere. Doar să alegeți un soi de mere mai tari, nu din cele făinoase.

Cred că prinde bine și acum pe timpul verii această prăjitură mai ales că e fără coacere, așa că haideți să vedem împreună cum am făcut-o. Și, dacă o încercați cu alte fructe, mi-ar plăcea să-mi spuneți în comentarii cum a ieșit dacă nu e făcută cu gutui.

Prăjitură fără coacere cu biscuiți și mascarpone
 
Save Print
Prep time
20 mins
Total time
20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Dessert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 24 biscuți (aproximativ)
  • - pentru cremă
  • 250 grame de mascarpone
  • 250 grame de smântână pentru frișcă (cu 20% grăsime)
  • 50 grame cu zahăr
  • - pentru gutui
  • 2 gutui mari
  • 50 grame de zahăr
  • 2 linguri cu apă
  • - pentru glazură
  • 100 grame de apă
  • 50 grame de zahăr
  • 30 grame de cacao
  • o linguriță de esență de vanilie
3.5.3251

Mod de preparare pentru prăjitură fără coacere cu biscuiti

  • Începem prin a pregăti gutuile (sau merele). Le spălăm și le curățăm de coajă după care le tăiem cuburi cam de 1 cm.
  • Le punem într-o cărticioară, adăugăm peste ele zahărul și apa. Gătim gutuile pe aragaz până când aceste se înmoaie. Dacă folosim mere NU mai adăugăm apa ci doar le caramelizăm cu zahărul până se gătesc și scade zeama. La gutui am mai adăugat un pic de apă pentru că acesteea sunt de obicei ceva mai uscate, mai pușin zemoase decât merele și mai tari, deci cu un timp de gătire mai mare.
  • După ce s-au gătit fructele (atenție să nu le trasformâm în piure!) le dăm deoparte și le lăsm la răcit.
  • Scoatem brânza mascarpone din frigider și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei după care o punem într-un vas și, cu un mixer o batem bine 1-2 minute ca să se aereze, după care adăugăm smântâna, zahărul și vanilia. Batem bine până obținem o cremă aerată.
  • La final adăugăm fructele pregătite în prealabil și amestecăm.

Vezi în video de la rețeta de tiramisu cu căpșuni cum se face această cremă
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!

  • Pentru a asambla prăjitura procedăm în felul următor. punem folie alimentară într-o tavă de 23/24 și așezăm un rând de biscuiți. NU trebuie să-i însiropăm. Aceștia se vor înmuia de la umiditatea lăsată de cremă.
  • Peste acest rând de biscuiți de la bază punem crema făcută mai devreme. Întindem bine și apoi, peste ea mai punem un rând de biscuiți. Încercăm să-i așezăm la fel ca primii,  nu în alt mod așa încât la final să putem tăia dreptunghiuri care să aibă 2 biscuiți suprapuși.
  • Facem glazura de cacao asttfel: fierbem apa cu zahărul până acesta se topește după care adăugăm cacao și continuăm fierberea până se leagă. Ca să aflăm dacă este gata facem următorul test: dăm drumul la o picătură de glazură într-un pahar cu apă rece și dacă acesta rămâne compact înseamnă că aceasta este gata.
  • Turnăm glazura cât este caldă încă, peste acest ultim rând de biscuiți și o întindem uniform peste tot.
  • Presărăm bombonele pentru decor.
  • Dăm la rece până a doua zi sau măcar câteva ore ca să se întărească glazura și să se înmoaie puțin biscuiții.
  • Tăiem bucăți din prăjitură urmărind să ”scoatem” dreptunghiuri de mărimea biscuiților ca și cum aceștia ar fi suprapuși.

prăjitură FĂRĂ coacere cu biscuiți și mascarpone

Să aveți spor la prăjitură fără coacere cu biscuiți și mascarpone!


Spune si altora!
 112     
112
Shares
 
112
Shares
 112    
« Musaca de cartofi cu carne tocată de porc
Ficăței de pui cu ceapă. Rețetă rapidă și ieftină »

Trackbacks

  1. Prăjitură Mirela cu pișcoturi și mousse de ciocolată - Lecturi si Arome says:
    June 19, 2021 at 10:27 am

    […] Punem brânza mascarpone într-un vas și o batem cât să devina mai aerată. […]

    Reply
  2. Prăjitură Camelia cu pișcoturi și fructe, FĂRĂ coacere - Lecturi si Arome says:
    May 19, 2021 at 9:55 am

    […] brânza mascarpone într-un vas și o batem cât să devina mai […]

    Reply
  3. Prăjitură Nina cu pișcoturi și mousse de ciocolată - Lecturi si Arome says:
    January 25, 2021 at 7:24 pm

    […] pentru care prefer să coc blaturi simple de pandispan, să folosesc pentru blat pișcoturi sau biscuiți și creme care se fac rapid, cum sunt cele cu mascarpone și […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

May 2020
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Apr   Jun »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316