Vafe pufoase de casă. Cea mai ușor de făcut rețetă!
Acum ceva timp mi-am cumpărat un aparat de făcut sandwich și vafe. Are mai multe pllacuțe metalice interschimbabile așa că pot să-l folosesc fie când vreau un sandwich cald fie când vreau să fac niște delicioasse vafe sau waffe cum mai sunt cunoscute.
Rețeta o am din manualul de utilizare al acestui aparat cu mici modificări. Adică nu am folosit unt ci ulei în a le prepara. Am testat și varianta originală, cea cu unt dar, până la urmă am ajuns tot la ulei, acesta fiind mai puțin gras decât untul.
Rețeta în sine și mai ales modul de preparare este unul foarte simplu. Se amestecă toate ingredientele între ele, se formează un aluat ceva mai consistent decât aluatul de clătite, se pune în forma, se presează și se lasă la cpot câteva minute.
Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici pentru înscriere
Sunt perfecte la micul dejun, combinate cu ceva miere, dulceață sau ciocolată dar se pot face și în varianta sărată dacă eliminați zahărul din compoziție și eventual adăugați puțin parmezan pentru un plus de savoare.
- 3 ouă
- 280 de făină albă de grâu
- o linguriță cu praf de copt
- ¼ linguriță cu sare
- 75 grame de ulei sau unt topit
- 50 grame de zahăr
- 250 grame de lapte dulce
- o linguriță cu esență de vanilie
Mod de preparare cea mai simpla rețetă de vafe
- Amestecăm faina cernută cu praful de copt.
- Separat, spargem ouale într-un castron, adaugăm un praf de sare și apoi le batem bine pentru 1 minut după care adăugam zahărul și continuăm să batem până acesta se topește.
- Adaugam esența de vanilie, laptele dulce, uleiul și amestecăm bine cu telul pentru a le încorpora.
- Adaugăm treptat și amestecăm bine și făina cernută împreună cu praful de copt formând un aluat de consistența celui din care se fac clătitele doar că ceva mai gros.
- Încingem aparatul de făcut vafe și ungem forma cu putin ulei
Vezi mai jos si reteta video!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- Adăugăm câte puțin din aluat ajutându-ne de un polonic.
- Închidem capacul și lăsăm să se coacă 3-4 minute verificând, aproape de recerea timpului dacă aluatul e copt. Dacă acestea nu este gata încă vom închide capacul la loc și vom mai lăsa puțin la copt.
- Când sunt gata le scoatem pe o farfurie, punem iar aluat și continuam să procedăm la fel până când coacem întreaga cantitate de aluat pe care am făcut-o mai devreme.
- Servim cu poftă unse cu dulceață, miere sau ciocolată, frișcă, creme diferite sau pur și simplu pudrate cu zahăr.
Notă! Mai există și varianta în care separați albușurile de găbenușuri și le bateți separat după care le combinați. De fapt, în cartea tehnică a aparatului aceasta era varianta existentă. Mie mi s-a părut ceva mai consumatoare de timp așa că am preferat să încerc cea mai ușor de făcut rețetă de vafe de casă, cea în care ouăle se bat întregi așa cum procedez de obicei atunci când fac blatul de tort de tip Genoise.
Atenție! Indicațiile pe care vi le-am dat sunt pentru genul de aparat pe care l-am folosit eu. Cel mai bine e să citiți și manualul de folosire al aparatului pe care îl aveți și să țineți cont de indicațiile de acolo.
Leave a Reply