Cartofi noi la cuptor cu mărar și usturoi. Cum se fac cartofii noi la cuptor.
Rețetă rapidă și ușor de făcut. Rețetă de post cu cartofi noi.
Deși cartoful este una dintre cele mai iubite legume, nu pot spune că mă număr printre acea categorie de români care este fan cartof. Îi mănânc, nu zic că refuz. Îmi plac sub forma de piure de cartofi sau cartofi prăjiți dar oricând aș prefera în locul unei salate de cartofi o mâncare de fasole verde, de exemplu.
Însă asta nu e valabil și în cazul cartofilor noi. Când vine vorba de cartofi noi, cel puțin cei pregătiți după această rețetă de cartofi noi la cuptor cu mărar și usturoi, aș mânca oricând și la orice oră și în orice cantitate. Atât de mult îmi plac.
Poate că modul lor de preparare nu este chiar cel cu care sunteți obișnuiți. Când spui cartofi noi te gândești la niște cartofi gătiți întregi. De obicei așa se fac însă ar trebui să fie foarte mici, foarte tineri ca să-i poți găti așa. Din păcare acest gen de cartofi noi se găsesc foarte rar. Cei din comerț sunt cam mărișori.
Fiind fragezi s-ar putea găti și așa însă mie nu îmi plac dacă cei mari sunt gătiți întregi așa că eu îi tai cuburi care să aibă 2-3 centimetri și apoi îi gătesc. După părerea mea, ies mult mai gustoși așa. Au o dulceață a lor, un gust deosebit. Probabil că, fiind bucăți mai mici, uleiul și aromele de la legume se pătrund mai bine și de aici gustul lor mai bun.
De obicei cartofii noi nu se curăță. Dar, mai sunt și mofturoși care nu vor să audă de cartofi gătiți cu tot cu coajă. Aceasta se poate înlătura foarte ușor. Însă nu vom folosi aceas ustensilă de curățat cartofii ci un burete de vase din sârmă.
Eu v-am arătat în video de mai jos cum se curăță acești cartofi noi. Dacă îi spălați cu apă caldă se curăță chiar mai ușor și mai rapid. Oricum, în momentul în care îi spălați, coaja lor, o parte din ea, cel puțin, în funcție de cartof, se va desprinde. Dacă îi vreți fără coajă deloc, îi puteți curăța în continuare cu ajutorul buretelui. Important este să-i spălați foarte bine!
Ideal ar fi să folosiți ulei de măsline. Ies mai gustoși. Dar dacă nu aveți, e în regulă să folosiți și ulei de floarea soarelui. De asemenea și condimentele pot fi altele decât cele folosite de mine. De fapt eu am pus doar sare și am dat gust cartofilor folosind mărar și usturoi. Dar se poate folosi și piper, paprika, rozmarin, oregano etc. orice vă place vouă.
- 1 kilogram de cartofi noi
- 100-150 ml ulei de măsline
- o mână de mărar tocat
- o legătură de usturoi verde
- o lingură cu sare
Mod de preparare cartofi noi la cuptor cu mărar și usturoi
Să aveți poftă la cartofi noi la cuptor cu mărar și usturoi!
[…] este gata o putem servi alături de niște cartofi și o salată de sfeclă roșie cu […]