• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 25, 2020 · 2 Comments

Sirop de rubarbă. Aromat și ușor de făcut.

Bauturi

Spune si altora!
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares

Sirop de rubarbă. Aromat și ușor de făcut.

M-am trezit zilele trecute cu 2 kilograme și ceva de rubarbă. Le-am primit de la o prietenă veche de-a mamei mele careare mai multă în grădină. A fost drăguță și ne-a adus și nouă câteva tije. Doar că acele câteva tije au fost de fapt mai bine de 2 kilograme.

Aș fi putut să le transform foarte ușor într-un gem delicios dar, cum mai am de anul trecut și cum deja această rețetă este publicată pe blog (vezi aici) m-am gândit să încerc rețete noi cu rubarba de anul acesta. Așa că, din 2 kilograme am făcut mai multe rețete.

sirop rubarbă Lecturi și Arome

Una dintre ele este și aceasta de la siropul de rubarbă pe care vreau să-l folosesc în băuturile răcoritoare pe care le voi face pe timpul verii. Merge foarte bine și în cocktailuri dacă sunteți amatori de astfel de băuturi, în orice fel de limonadă, în ceaiuri sau chiar ca și topping pentru înghețată sau diverse alte deserturi la pahar.

Rubarba are tijele tari, nu este zemoasă precum fructele așa că, pentru a obține din ele un sirop va trebui să fierbem rubarba în apă, să filtrăm rezultatul și apoi să fierbem lichidul cu zahăr pentru a obține un sirop. Nu e greu de făcut ci doar un mic  mai migălos când vine vorba de separat pulpa de zeamă.

Vezi mai jos cum se face și prăjitura cu rubarbă și iaurt
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru notificări!

Puteam face sirop din toata cantitatea de rubarbă primită doar că, știind că nu consumăm atât de mult sirop, am preferat să folosesc doar 500 de grame de rubarbă iar în final am obținut cam 200 ml de sirop. Suficient pentru nevoile noastre. Hai să vedem cum se face.

Sirop de rubarbă. Răcoritor și ușor de făcut.
 
Save Print
Prep time
20 mins
Cook time
30 mins
Total time
50 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Băutură
Cuisine: Romaneasca
Serves: 1 portie
Ingrediente
  • 500 rubarbă
  • 500 apă
  • 300 zahăr
  • zeama de la o jumătate de lămâie
3.5.3251

Mod de preparare pentru sirop de rubarbă

  • Spălăm bine rubarba și apoi o tăiem rubarba în cuburi pe cât posibil egale.
  • P  punem într-o oală și turnăm apa peste ea.
  • Punem la foc și lăsăm să fiarbă la foc mic 15 minute, cât să se îmnoaie foarte bine.
  • Dăm deoparte și lăsăm la răcit.
  • Cu ajutorul unei strecurători separam pulpa de lichid.
  • Lichidul obținut îl cântărim și, în funcție de cât este acesta vom stabili și cantitatea de zahăr. De obicei, pentru a face sirop, la un litru de lichid se pune 1 kilogram de zahăr. Însă se poate folosi și mai puțin zahăr mai ales când nu ai de gând să păstrezi pentru iarnă siropul. Așa că eu am folosit doar 400 de grame de zahăr în loc de 500 cât ar fi fost normal. Se poate folosi chiar mai puțin de atât.
  • Lăsăm să fiarbă până când devine sirop adică se îngroasă și se leagă. Trebuie să arate ca o miere mai groasă. La final adăugăm și zeama de lămâie, mai dăm un clocot și apoi oprim focul. Punem așa fierbinte în sticle sterilizate dacă dorim să păstrăm peste iarnă.

sirop de rubarbă

Spor la făcut sirop de rubarbă!


Spune si altora!
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares
  •  
    8
    Shares
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
« Cartofi noi la cuptor cu mărar și usturoi
Cartofi noi la tigaie sau la ceaun »

Comments

  1. Laura Seicean says

    May 26, 2020 at 8:55 am

    Ce idee buna!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      May 26, 2020 at 8:58 am

      Ma bucur ca iti place :) Sper sa incerci si tu :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

May 2020
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Apr   Jun »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316